miercuri, 23 octombrie 2019

TINEREȚEA ETERNĂ


Tinerețea etrnă

    Mă întrebaţi dacă noi credem că moartea este evitabilă.
Daţi-mi voie să vă răspund cu cuvintele unui Siddha: Corpul uman este constituit din celule individuale, ca şi corpurile plantelor şi animalelor, pe care ne place să le numim fraţii noştri mai puţin evoluaţi. Celula individuală este o infimă unitate microscopică a corpului. Printr-un proces de creştere şi diviziune, repetat de multe ori, acest minuscul nucleu al celulei-unitate ajunge în final să dea o formă umană completă, constituită din milioane de celule. Aceste celule ale corpului se specializează pentru diferite funcţii, dar ele păstrează, în general, caracteristicile celulei individuale din care s-au născut. Această celulă individuală poate fi văzuta ca purtătoarea făcliei vieţii însufleţite. Ea poartă, din generaţie în generaţie, focul latent al lui Dumnezeu – vitalitatea tuturor fiinţelor vii, ca o moştenire intactă provenită din vremea când viaţa a apărut la început pe această planetă. Această celulă individuală are darul unei tinereţi nelimitate.
Dar ce se poate spune despre grupul de celule numit trup? Grupul de celule a crescut din celula individuală, repetată de multe ori, păstrând caracteristicile ei individuale, dintre care una este focul latent al vieţii, sau Tinereţea Eternă.
Grupul de celule, sau corpul, funcţionează ca un protector al celulei individuale pe durata scurtă a vieţii aşa cum o ştiţi acum”.
Cei mai vechi dintre învăţătorii noştri, prin mijloace inspirate, au perceput unitatea fundamentală a reacţiilor vieţii în plante şi animale. Ni-l putem imagina sub banyan, adresându-se astfel elevilor lor: Priviţi acest copac gigantic. Procesul vital ce se desfăşoară în fratele nostru, acest copac şi în noi înşine, este, la baza, acelaşi. Priviţi frunzele şi mugurii de la vârfurile crengilor celui mai bătrân banyan – cât de tinere sunt, tinere ca sămânţa din care uriaşul a răsărit. Reacţiile vitale ale plantei şi omului fiind la fel, omul poate profita, desigur, de experienţa plantei. Aşa cum frunzele şi mugurii de la capătul crengilor celui mai vârstnic banyan sunt la fel de tinere că sămânţa din care el a răsărit, la fel nici grupul de celule ce formează corpul omului nu trebuie s㬺i piardă treptat vitalitatea şi să moară, ci trebuie să crească tânăr şi etern, ca şi ovulul sau celula individuală. Într-adevăr, nu exista nici un motiv pentru care corpul nostru să nu se dezvolte la fel de tânăr şi plin de viaţă ca şi germenul vieţii din care el s-a născut. Expansivul banyan, permanent un simbol al vieţii eterne, nu moare decât prin accident. Nici o lege naturală a degenerării, nici un proces de îmbătrânire nu pare să existe în arborele-banyan ca să afecteze în mod vătămător energia vitală a celulelor sale. Acelaşi lucru este adevărat şi despre divina formă umană.
Nu există nici o lege naturală a morţii sau degenerării pentru om, decât prin accident. Nu există nici un proces inevitabil de îmbătrânire în corpul sau grupul de celule - nimic care să poată paraliza treptat individul. Moartea este, deci, un accident evitabil. Boala este, dincolo de orice, o stare de ne-linişte (disease în engleza, disease=boala – n.tr.), absenţa liniştii sau a lui Santi, dulcea, fericita pace a spiritului reflectată prin minte în corp. Degenerarea senilă, care este o experienţă obişnuită a omului, este doar expresia ignoranţei lui faţă de cauze, anumite condiţii bolnave ale minţii şi corpului. Spune un Siddha (Învăţător – n.tr.): Tonusul corpului poate fi menţinut astfel încât să poată rezista natural la infecţii şi alte boli, ca gripa şi ciuma. Un Siddha poate înghiţi germenii patogeni fără ca aceştia să-l îmbolnăvească.
Amintiţi-vă că tinereţea este sămânţa Iubirii lui Dumnezeu plantată în divina formă umană. Într-adevăr, tinereţea este divinitatea dinlăuntrul omului; tinereţea este spiritualitatea vieţii, frumuseţea vieţii.
Numai viaţa trăieşte şi iubeşte, viaţa unică, eternă. Bătrâneţea este lipsită de spiritualitate, asociată cu moartea, urâtă, ireală. Gândurile de teamă, gândurile de suferinţă şi cele de mânie creează urâţenia numită bătrâneţe. 
Gândurile de fericire, de iubire şi de perfecţiune creează frumuseţea numită tinereţe. Bătrâneţea este doar o scoică în care zace giuvaerul realităţii - perla tinereţii.
Trăieşte astfel încât să dobândeşti conştiinţa copilăriei. Vizualizează Copilul Divin dinlăuntrul tău. Înainte să adormi, sugerează conştiinţei tale: Acum realizez că există în mine un fericit corp spiritual, veşnic tânăr, veşnic frumos. Am o minte, ochi, nas, gură, piele, frumoase, spirituale - corpul Copilului Divin care acum, în aceasta noapte, este perfect.
Repetă această afirmaţie şi meditează la ea în linişte, până când adormi. Dimineaţa la trezire sugerează-ţi cu voce tare: Ei, dragă… (adresează-te ţie însuţi pe nume), există în tine un alchimist divin! Prin puterea spirituală a acestor afirmaţii, în timpul nopţii are loc o transmutaţie şi revelaţia lăuntrica, Spiritul a saturat acest corp spiritual şi templu. Alchimistul lăuntric a înlăturat celulele moarte şi uzate şi a făcut să iasă la iveală strălucirea unui trup nou, plin de sănătate şi farmec perpetuu.
Adevărata Iubire Divină în manifestare este Tinereţea Eternă.
Alchimistul divin este înlăuntrul templului meu, făurind continuu noi şi minunate celule tinere. Spiritul tinereţii este înlăuntrul templului meu  - acest divin corp uman -  şi totul este bine. Om Santi! Santi! Santi! (Pace! Pace! Pace!)
Învaţă să zâmbeşti dulce, ca un copil. Un zâmbet din suflet este o relaxare spirituală. Un zâmbet adevărat este un lucru de o reală frumuseţe, opera artistică a Zeului Cârmuitor Lăuntric. Este bine să afirmi: Gândesc de bine pentru întreaga lume. Sa fie toată lumea fericită şi binecuvântată! Afirmă, înainte de a începe activitatea zilnică: Înăuntrul meu este o forma perfectă -  forma divină. Sunt, acum, tot ceea ce doresc să fiu! Vizualizez zilnic frumoasa mea fiinţă, până când o aduc în manifestare! Sunt Copilul Divin, toate nevoile mele sunt satisfăcute, acum şi totdeauna.
Învaţă să intri în vibraţie. Afirmă: Iubirea infinită îmi umple mintea şi îmi pune corpul în vibraţie, în rezonanţă cu viaţa perfectă. Fă totul, în jurul tău şi în tine, strălucitor şi frumos. Cultivă spiritul umorului. Bucură¬te de răsăritul soarelui.

Aţi înţeles că citez din învăţătura Siddh-şilor. Ei sunt cei mai vechi învăţători cunoscuţi şi învăţăturile lor premerg cu mii de ani istoria ştiută. Ei instruiau oamenii şi le arătau o mai bună cale a vieţii, încă dinainte ca omul să fi cunoscut artele simple ale civilizaţiei. Din învăţătura lor s-a născut sistemul de cârmuitori. Dar aceşti cârmuitori s-au depărtat curând de realizarea faptului că Dumnezeu se exprimă prin ei. Crezând că erau ei, personal, cei care lucrau, au pierdut viziunea spiritului şi au pus pe primul plan ceea ce era personal sau material, uitând că totul vine dintr-o sursă unică, Dumnezeu. Aceste concepţii personale ale cârmuitorilor au deschis drum marilor deosebiri în credinţe şilargii diversităţi a gândirii. Aceasta este imaginea noastră despre Turnul Babel.
Siddha-şii şi-au păstrat, prin vremuri, adevăratele metode inspirate ale lui Dumnezeu exprimat prin omenire şi prin toate creaţiile Sale, realizând că Dumnezeu este Totul şi că Dumnezeu se manifestă prin toate.
Ei nu au deviat niciodată de la aceste învăţături.
Astfel, ei au păstrat marele adevăr fundamental

Extras din: Viaţa şi Învăţăturile Maeştrilor din Extremul Orient  Vol. 1”   Baird T. Spalding



”Bucuria vindecă celulele și organele trupului” ”Bucuria vindecă celulele și organele trupului. Bucuria te face să te simți sănătos și întreg – atât fizic, cât și psihic. Bucuria ta nu numai că atrage iubirea celorlalți, dar este și „molipsitoare”. Atunci când sunt atrași în câmpul bucuriei tale, înăuntrul lor se declanșeaza o vibrație a bucuriei. Bucuria reușește întotdeauna să se multiplice! Gândește-te la asta! Darul de bucurie către tine însuți devine, la rândul lui, un dar prețios de bucurie pentru ceilalți oameni din viața ta. Curând, ei se vor acorda la propria lor stare de bucurie. Fiecare persoană plină de bucurie va transmite bucuria către ceilalți – formându-se o spirală fără sfârșit de persoane înalțate sufletește și fericite. Bucuria este frecvența fizică cea mai apropiată de Lumină. Ea poate fi comparată cu o Lumină aprinsă pe neașteptate, într-un imens vid întunecat.”
 Sursa – carte -Sufletul pereche te cheama – Russ Michael) Autor articol și postare: Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminița http://www.luminasufletuluitau.ro




Imagini:Pinterest



2 comentarii:

  1. Dragă NORIS, mă bucur mult că ai selecționat aceste texte..adevărul este că pentru mine,în ziua de azi, BUCURIA a avut valențe mântuitoare, m-a salvat dintr-o situație penibilă care ar fi putut degenera..un zâmbet și un râs zdravăn, m-a salvat..Alchimistul Divin din noi transmută energiile acestor situații din negative în pozitive, din întuneric, în Lumină ! MULȚUMESC mult pentru postare, o zi Minunată, multe Binecuvțântări ție și tuturor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că am reușit să aduc zâmbet și Lumină. Să ne fie mereu gândurile pline de iubire. Mulțumesc dragă Daniela o seara frumoasa si liniștită în continuare!

      Ștergere