vineri, 18 octombrie 2019

EXPERIENȚE DE VIAȚĂ


Ne pregătim să pașim în anul care va însemna cea mai mare evoluție pentru noi de până acum - 2020.
Intrăm în stari superioare de Conștiință.
Vorbim de la niveluri superioare de Conștiință.
Funcționam de la niveluri superioare de Conștiință.
Și chiar acum, în acest moment, sunteți imboldiți/ simțiți impulsul să vorbiți cu o anumită persoană și să nu mai intrați în discuții cu o altă persoană, să renunțați la un anumit comportament și să adoptați un alt comportament, să vă deschideți către o anumită relație și să puneți punct unei alte relații, să cumparăți o anumita casă și să vindeți o altă casă, să vă mutați dintr-un oraș în alt oraș, să plecați de la un anumit loc de muncă și să acceptați un alt loc de munca, etc.
Așa trecem de pe o linie temporală pe alta. Așa facem un pas concret către o Versiune mai Bună a noastră: spunem “Da”. Spunem “Da” de fiecare dată când simțim un imbold interior să facem un anumit lucru. Spunem “Da” la ceea ce rezonează cu noi.
La acest moment, un aspect al tău îți cere să ai încredere în ceea ce simți și să faci “saltul în gol” - să faci un anumit lucru pe care te simți ghidat să-l faci sau să spui un anumit lucru pe care te simți ghidat să-l spui sau să fii într-un anumit fel, în care te simți ghidat să fii.
Adună-ți curajul și fă-o! (Lorie Ladd)






EXPERIENȚE DE VIAȚĂ

Experiențele prin care treci, sunt menite a te duce în punctul în care îți poți conștientiza gândurile, trăirile și viața, fără a permite minții să le distorsioneze prin atașamente emoționale, insuficiențe, așteptări, supărări, suferințe sau frici.
Când ajungi să treci prin experiența pierderii, a trădării sau a suferinței... și când fricile te copleșesc, este esențial să înțelegi că, destinul te forțează să faci o corectură în viața ta... și-n atitudinea pe care o ai față de ea.
Pierderea stimei de sine, ca efect al refuzului de a-ți corecta atitudinea față de sine, semeni și viață, este cauzată de golirea de energie vitală, a corpului tău sufletesc.
Suferințele pe care le resimți pe fondul carențelor tale de energie vitală și iubire, semnalizate la nivel emoțional prin nemulțumiri, supărări sau frici, trezesc în tine ostilitate și neputința de a raționa lucid.
Atunci când pe fondul golirii de energie a corpului tău sufletesc, ”computerul metal” îți blochează rațiune lucidă pentru a-și conserva resursele,  trebuie urgent să aduci energie vie, în ”bateria” ta.
Rămânând blocat în gândurile și emoțiile care-ți decimă sufletul, consumându-i resursele... și vei claca - îți va fi imposibil să te reconectezi la sursa de energie vie, din inimă.
Înțelegând că emoțiile negative îți semnalizează nivelul energetic scăzut al corpului tău sufletesc, va trebui să te desprinzi de acele gânduri care îți amplifică nemulțumirile și neliniștea, transformându-le în supărare, ostilitate sau frică.
Reconectându-te în momentele tale de ”criză” emoțională și energetică, la sursa de energie vitală din inima ta, vei evita să treci prin stres, pierderi, dureri, care neglijate se transformă în boli fizice sau mentale. Când simți ca-ți pierzi stima de sine, ca efect al atitudinii ostile pe care o ai față de tine și semeni, pe fondul refuzului de a te desprinde de nevoia de a suferi sau a-i răni, trebuie să-ți regăsești credința în iubire și în Dumnezeu.
Refuzul de a cere îndrumare divină sau ajutor specializat de la cei din jur, atunci când prin refuzul de a te respecta și iubi - ajungi ca să clachezi fizic, mental sau sufletesc - te va adânci și mai mult în suferința ta.
Nevoia ta de a suferi și a te împotrivi destinului... sau de a fi ostil față de cei care-ți oglindesc erorile și carențele, e doar pentru că, refuzi să iubești.
Cât timp alegi să trăiești experiența insuficienței sau a lipsei, pentru că refuzi să fii, să faci sau să exprimi ceea ce iubești, nu vei înțelege că, experiența ta este perfectă pentru tine, așa cum este ea.
Până când nu vei accepta că experiențele negative și oamenii ”nepotriviți” care vin spre tine, au menirea de a-ți scoate la lumină traumele, erorile și carențele de iubire, nu vei înțelege rolul pe care-l au în vindecarea ta.

Când îți vei accepta consecințe, trăirile, semenii și viața, vei înțelege că nimic din experiențele tale sau ale celorlalți, nu necesită a fi corectate sau judecate.

Acceptându-ți experiențele, vei înțelege că ele sunt necesare... mai ales atunci când refuzi să corectăm atitudinea ostilă și lipsită de iubire pe care o ai față de sine și cei din jur.

De crezi că ceilalți trebuie corectați cu privire la experiențele și atitudinea lor - înseamnă că nu înțelegi atitudinea ostilă și subiectivă pe care o ai față de ei.

Fără a-ți conștientiza ostilitatea, atunci când alegi să-ți impui ”adevărul” sau să judeci viața și conduita semenilor tăi, nu vei înțelege că, ceea ce critici sunt de fapt propriile tale carențe și erori.

Fără a cunoaște sau a înțelege lumea sufletească și nevoile emoționale ale semenilor tăi, vei rătăci adevărul autentic despre iubire și pace sufletească, pe care-l cunoaște doar Spirtul și inima ta.

Prin a accepta și respecta alegerile și experiențele celor din jur , vei aduce mai puțină suferință în viața ta. Prin a judeca experiențele celorlați, te silești karmic la a le trăi experiența, pentru a înțelege fricile și durerile lor.

Vei aduce mai puțină suferință în viața ta, când vei înceta a te judeca, a te blama sau a te rușina, de ceea ce ești, de ceea ce faci, de ceea ce ai sau de ceea ce experimentezi.

Când vei renunța la auto-crucificare... și te vei ierta, pentru a te elibera de nevoia de a suferi și a te judeca, vei deveni conștient de modul în care te rănești sau îi ataci pe cei din jur.

Încetând a-i judeca, a-i acuza sau a-i crucifica pe ceilalți pentru atitudinea lor față de tine sau propria viață, vei deveni conștient de modul în care-ți risipești timpul, resursele și viața.

Înțelegând că, prin ceea ce judeci, atunci când îți exprimi nemulțumirile, supărările sau frustrarea, îți exprimi lacunele emoționale și carențele sufletești, vei înțelege natura traumelor, a fricilor și a rănilor tale sufletești.

Devenind conștient de modul în care-ți risipești energia și resursele sufletești, în timpul judecății experienței celor din jur, fricile, nemulțumirile și resentimentele tale, vor scoate în evidență părți ale rănilor tale, care cer a fi vindecate.

Ceea ce vezi sau trăiești la nivel mental și sufletesc, când te simți înspăimântat sau oripilat, sunt părți ale ale propriei tale conștiințe, care strigă după acceptare și vindecare.

Renunțând la nevoia de a mai judeca experiența celorlalți... sau de a-ți hrăni propriile neliniști, oripilări sau griji, legate de experiența ta, îți vei elibera lumea, semenii, sufletul și viața, de traume, dureri și frici.

Locul pe care-l sfințești, eliberându-l prin iubire, compasiune, asumare, prețuire, acceptare și iertare, de durerea și ostilitatea ta, se va vindeca pe măsură ce vei aduce pace în sufletul, viața și lumea ta.





Imagini:Pinterest


„Viaţa nu vine însoţită de instrucţiuni de folosire. Nimeni nu ne înmânează un manual, atunci când ne naştem. În locul acestui manual, trebuie să navigăm printre tranşeele necunoscutului şi să încercăm să absorbim diverse experienţe cu o inima deschisă şi printr-o atitudine curajoasă. Majoritatea oamenilor fericiţi pe care îi cunosc, inclusiv eu însumi, au învăţat că adevărata fericire nu este cea de a încerca să te potriveşti lumii, ci de a realiza că noi toţi ne potrivim în lume aşa cum suntem. În loc de a încerca să te schimbi, manipulezi sau forţezi pe tine însuţi în idealuri exterioare, practică iubirea şi acceptarea de sine. Când te poţi încrede în tine însuţi şi poţi fi prezent acolo unde eşti în acest moment, vei simţi expresia supremă a unduitoarei libertăţi..." "7 lecţii de viaţă pe care oamenii fericiţi deja le-au priceput" Scris de Alec Blenche







Un comentariu:

  1. Astăzi simt nevoia să mulțumesc.
    Mulțumesc tuturor celor ce au fost acolo când a fost mai greu, chiar dacă nu sunt mulți.
    Mulțumesc tuturor celor ce mi-au oferit un umăr pe care să-mi așez capul la nevoie, chiar dacă îi pot număra pe degetele de la o mână.
    Mulțumesc pentru fiecare vorbă bună, pentru fiecare îmbrățișare, pentru fiecare consolare, pentru fiecare gând bun.
    Mulțumesc celor ce mi-au fost alături dar și celor ce m-au trădat. Căci datorită trădării lor am devenit mai puternică, mai atentă și mai implicată în relația cu cei care merită cu adevărat.
    Mulțumesc vouă, tuturor celor ce ați fost și sunteți acolo ... aici...Trăiesc, iubesc...mă implic, îmi pasă...pun suflet în tot ceea ce fac. Dar mă și protejez. Oamenii vin și pleacă și oricât de statornici s-ar declara, îi primesc bucuroasă, îi las să plece la fel. Eu rămân întotdeauna cu mine exact acolo unde m-au găsit... în centrul vieții mele...

    Cu prețuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere