marți, 15 octombrie 2019

SĂDEȘTE ÎN SUFLET PACE

 Sădește în suflet pace
   
Motivul pentru care nu-ți găsești locul și pacea sufletească, în relația cu Sinele și viața - este refuzul tău de a-ți privii cu iubire, semenii, trăirile și realitatea.
 Când vei fi dispus să te desprinzi de fricile, supărările și resentimentele tale, pentru a simții plăcere prin ceea ce ești, primești și dăruiești ,vei simții în suflet, beatitudinea iubirii.
Sădindu-ți în suflet, iubirea și Lumina de care ai nevoie, pentru a-ți regăsi bucuria vieții și pacea - totul în jurul tău se va transforma, dând valoare gândurilor, trăirilor și realității tale.
Când te vei angaja cu fermitatea în călătoria ta interioară, vei înțelege că nu mai are nicio importanță încotro te îndrepți în lumea exterioară, de porți în suflet, lumina și pacea.
Adevărata călătorie a vieții, este călătoria către pacea din inima ta. Pe măsură ce-i vei deprinde tainele păcii și a iubirii, vei descoperii în lăuntrul inimii, drumul către Sinele tău autentic.
Unica provocare pe care o ai pe parcursul călătoriei tale, este aceea de a te asigura mereu, că porți în suflet, iubire și pace. De nu ai pace, înseamnă că mintea s-a identificat cu ceva din afară.
Iubirea sălășluiesc în în inima ta. Ea-ți oferă sentimente, gânduri și trăiri, pline de bucuria, fericirea și pacea. Pacea ta poate să dispară, numai atunci când îți îndrepți atenția, în altă parte.
Atunci când îți ignori nevoile sufletești și refuzi să-ți sădești în gânduri, iubire și pace - vei trăi experiențele viața, pe reversul întunecat al unui destin, lipsit de Lumină, frumusețe și iubire.
Trăind însingurat sau înstrăinat de valorile inimii tale - pierderile, decepțiile și dezamăgirile prin care vei trece, te vor sili prin suferință, să te reîntorci în lăuntrul inimii tale.
Când vei pune mai mult preț pe adevărul inimii decât pe fricile sau furiile minții - vei înțelege că toate sentimentele prin care treci sau pe care le exprimi, sunt alese de tine.
Prin a fi... sau a nu fi responsabil, în raport cu gândurile, credințele, sentimentele, alegerile și consecințele tale - vei decide calitatea vieții și a trăirilor tale.
Prin a-ți nesocoti în mod voit sau inconștient, adevărul inimii și nevoile sufletești - vei rătăci calea către sine și inima ta, cerând destinului o corectură, menită a forța să-ți prețuiești Lumina și viața.
De nu-ți vei corecta atitudinea față de sine și semeni, în sensul sădirii iubirii și a armoniei în gândurile, sentimentele, alegerile și faptele tale - vei pierde șansa de a te desprinde de durerile tale.
Pentru a-ți găsi liniștea inimii și pacea sufletească - trebuie să te ierta de nevoia de a suferi, a te plânge sau a arunca asupra celorlalți vinovăția propriilor supărări și suferințe, auto induse.
Atunci când refuzi vindecarea și lași frica și durerile să facă parte din viața ta - inima și mintea ți se încordează - blocându-ți luciditatea, rațiunea conștientă, înțelegerea și iubire.
Opunând rezistență durerii tale... sau luptând împotriva ei și a celor ce-ți scot la lumină carențele, erorile sau traumele nevindecate - nu faci decât să-ți amplifici fricile, furiile și ostilitatea.
Atunci când vei trece prin filtrul adevărului inimii, toate convingerile și informațiile în baza cărora îți hrănești, resentimentele și gândurile ostile - vei scăpa de fricile tale.
Trecând cunoașterea pe care o acumulezi prin educație și prin contactul cu mediul în care trăiești, prin filtrul experiențelor tale - vei învăța că - singura cale de ați depăși durerile, este acceptarea.
Atunci când vei accepta că - realitatea pe care o trăiești este oglindirea proiecțiilor gândurilor și a sentimentelor tale - vei înțelege că realitatea ta se schimbă odată cu schimbarea convingerilor tale.
De-ți vei hrăni convingerea, că - totul converge împotriva ta... sau că - n-ai motive să te simți iubit, împăcat, mulțumit și fericit, prin ceea ce ești, faci și dobândești - vei atrage în viața ta, experiențe și persoane, care-ți vor confirma credința.
Nevoia ta subconștientă de a-ți confirma dreptatea, prin suferințe - denotă neputința ta de a te iubi și a te desprinde de fricile și furiile tale.
Atunci când îți vei accepta durerile ca pe niște consecințe ale atitudini pe care o ai față de sine și viață - nu vei mai simți furia și nevoia de a percepe atitudinea semenilor tăi față de tine, ca pe niște atacuri.
Când nu-i vei mai judeca pe cei care au o atitudine lipsită de iubire, ca pe o dorință a lor de a te pedepsi, ci ca pe o comunicare care-ți spune că ceva este dezechilibrat în tine - vei ști să-ți diminuezi durerile, sădindu-ți în suflet, iubire și pace.
Când îți vei privi fricile, nemulțumirile și supărările, ca pe niște ”avertizoare de foc” care te trezesc înainte ca ”focul” durerii să-ți devoreze, trupul, sufletul și viața - vei înțelege că trebuie să reașezi în viața ta, ceva ce este dezechilibrat
Fiecare lecție care apare în viața ta, îți cere să-ți deschizi inima și mintea, într-un mod cu totul nou, în care întunericul - durerile supărările și frica, se dizolvă în îmbrățișarea iubirii.
Pe măsură ce teritoriile dominate de frică, din sufletul tău, se deschid în îmbrățișarea iubirii inimii tale - vechile mecanisme de atac sau de apărare, de care aveai nevoie pentru supraviețuire - devin inutile.

                                                                                                                                                                           



Acceptarea sau eliberarea de vinovăție

Acceptarea este cheia care deschide poarta spre libertatea emoțională. Este energia care te eliberează de vinovăție. A accepta inseamna sa traiesti fara sa intri in conflict cu tot ceea ce exista. A accepta însemna să fii liber.
... Întotdeauna există o soluție mai buna decat își poate imagina mintea ta ratională, însă ea va aparea în viața ta atunci cand vei accepta situația în care ești acum.
BINECUVÂNTAREA. Energia binecuvântării este de o vibrație înaltă. Folosește-o ca pe o protecție! Repetă în gând sau cu voce tare ori de cate ori simți frica, nedreptate sau mânie:
Binecuvântez toate situațiile din viata mea.
Binecuvântez toate gândurile și sentimentele mele care mi-au creat situații mai putin plăcute în viața.
Binecuvantez toti oamenii din viața mea și îi văd așa cum Dumnezeu îi vede.
În nivelul ACCEPTARII eliberăm regretele care ne țin legati de trecut și teama de viitor. Ne simțim în siguranță când acceptăm adevărata noastră natură și când acceptăm legile universului așa cum se manifesta ele în lumea noastra materiala.
Și nu uita: fiecare persoană, fiecare circumstanță din viața ta și fiecare sentiment pe care îl traiești apare cu un scop și reprezintă un dar divin pentru a te ajuta pe tine să evoluezi. Ești aici, pe pamant, pentru evolutie.
                                                                                         







2 comentarii:

  1. După ce stai desculț în miez de furtună, îmbrătişat de ploaie, fericit până la os, nu te mai pot încape zidurile nici unei case. După ce simți câtă libertate e dincolo de frică, nu te mai poate ține prins lanțul nici unei obişnuințe. Nu doare ruperea asta, doar costă. Destul cât să-i fim atâția dintre noi încă străini. Prea puțin, după ce reuşeşti să-i simți gustul. Hai...hai, să trăim, că de murit nu scăpăm oricât ne-am ascunde!Cu prețuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc dragă Nonica, mereu sublim, suflet frumos îți aduc acest dar muzical, ce aduce cu el multă pace în suflet.
    https://www.youtube.com/watch?v=QcOxyYwvZVs

    RăspundețiȘtergere