joi, 10 octombrie 2019

MAESTRUL


MAESTRUL
    
A fost odată ca niciodată un maestru care le transmitea oamenilor un mesaj atât de minunat încât toată lumea era profund emoţionată în faţa cuvintelor sale pline de iubire.
    În mulţime se afla un om care a ascultat fiecare cuvânt al maestrului. Era un om foarte smerit, cu o inimă foarte mare. El a fost atât de emoţionat de cuvintele maestrului încât s-a simţit obligat să-l invite pe acesta în casa lui. De aceea, când maestrul a terminat de vorbit, el a ieşit în faţa mulţimii, l-a privit pe maestru direct în ochi şi i-a spus: - Ştiu că eşti foarte ocupat şi că toată lumea doreşte să-ţi cucerească atenţia. Ştiu că nu ai timp nici măcar să mă asculţi, dar inima mea este atât de deschisă şi simt atâta iubire pentru tine încât aş dori să te invit la mine acasă. Doresc să pregătesc cea mai bună masă pentru tine. Nu mă aştept să accepţi invitaţia mea, dar am simţit nevoia să ţi-o adresez. Maestrul l-a privit în ochi pe omul nostru, şi cu un zâmbet fermecător, i-a răspuns: - Pregăteşte totul. Voi veni. După care a plecat. Auzind aceste cuvinte, bucuria din inima omului nostru a fost fără limite.
     Aproape că nu mai avea răbdare să-şi aştepte maestrul şi să-l servească cu inima plină de iubire. Aceasta era cea mai importantă zi din viaţa lui: ziua când maestrul urma să fie alături de el. A cumpărat aşadar cele mai bune alimente şi cel mai bun vin, precum şi cele mai frumoase haine, pentru a le oferi ca o ofrandă maestrului. A alergat apoi acasă să pregătească totul în vederea vizitei maestrului său. A făcut o curăţenie generală în casă, a pregătit o gustare excelentă şi a aranjat masa cum a ştiut mai bine. Inima lui era plină de bucurie, căci maestrul urma să vină în curând
    În timp ce aştepta cu nerăbdare, cineva a bătut la uşă. S-a repezit să o deschidă, dar în locul maestrului a văzut o bătrână. Aceasta l-a privit direct în ochi şi i-a spus: - Sunt ruptă de foame. Poţi să-mi dai o bucată de pâine? Omul nostru se simţea puţin dezamăgit, dar i-a răspuns femeii: - Te rog, intră în casă. A aşezat-o apoi pe locul pe care îl pregătise pentru maestrul său şi i-a dat mâncarea pe care o preparase pentru acesta. Era însă nerăbdător şi abia aştepta ca ea să termine de mâncat. Bătrâna a fost mişcată de atâta generozitate. Ea i-a mulţumit omului şi a plecat. Atunci, omul nostru a pregătit din nou, în toată viteza, masa pentru maestrul său. Nici nu a terminat bine, că cineva a bătut la uşă. De data aceasta, s-a dovedit a fi un străin care călătorise prin deşert. Străinul l-a privit în ochi şi i-a spus: - Mi-e foarte sete. Poţi să-mi dai ceva de băut? Omul s-a simţit din nou dezamăgit că nu era maestrul său, dar l-a invitat pe străin în casă, l-a pus la masa pe care o pregătise pentru maestru şi l-a servit cu vinul pe care intenţiona să-l dăruiască maestrului său. Când străinul a plecat, omul a început din nou să pregătească totul pentru venirea maestrului. 


     Arta de a iubi Cineva a bătut din nou la uşă. Când omul nostru a deschis uşa, în prag stătea un copilaş. Acesta l-a privit în ochi şi i-a spus: - Mi-e frig. Poţi să-mi dai o pătură să îmi acopăr corpul? Omul nostru s-a simţit din nou dezamăgit că nu era maestrul său, dar l-a privit în ochi pe copil şi a simţit cum inima i se încălzeşte de iubire. El a adunat imediat hainele pe care le pregătise pentru maestrul său şi i le-a dăruit copilului. Acesta i-a mulţumit şi a plecat. Omul nostru a pregătit din nou întreaga casă pentru venirea maestrului său, după care l-a aşteptat până foarte târziu. Când şi-a dat seama că acesta nu va mai veni, s-a simţit foarte dezamăgit, dar dispus totuşi să-l ierte. El şi-a spus: "Ştiam foarte bine că nu trebuia să mă aştept ca maestrul să vină în acest cămin atât de umil. Deşi el mi-a spus că va veni, probabil că ceva mult mai important l-a reţinut în altă parte. Maestrul nu a venit, dar cel puţin mi-a spus că o va face, şi acest lucru a fost suficient pentru a-mi umple inima de fericire". A pus mâncarea şi vinul la rece şi s-a dus la culcare.
   
Noaptea, el a visat că maestrul său a venit acasă la el. Omul era fericit să-l vadă, deşi nu-şi dădea seama că visează. "Doamne, ai venit! Ţi-ai ţinut cuvântul!" Maestrul i-a răspuns: "Da, am venit, dar am fost de mai multe ori. Când mi-a fost foame, tu mi-ai potolit foamea. Când mi-a fost sete, tu mi-ai potolit setea. Când mi-a fost frig, tu mi-ai dat haine să mă acopăr. Orice faci pentru altcineva, pentru mine faci". 
 Omul s-a trezit cu inima plină de fericire, căci a înţeles ce l-a învăţat maestrul său. Acesta îl iubea atât de mult încât i-a trimis trei oameni ca să-l înveţe marea lecţie, potrivit căreia maestrul trăieşte în toate fiinţele vii. Oricând îi dăruiţi mâncare unui om înfometat, ori de câte ori îi dăruiţi apă unui om însetat, ori de câte ori îmbrăcaţi pe cineva căruia îi este frig, voi îi dăruiţi iubirea voastră Maestrului Universal.
                                                   
                                                       Extras din: “Arta de a iubii”  Don Miguele Ruiz
 

      
   Magia Inspiraţiei era parte din viaţa lui. 
Cu mândrie se înfrunta din roadele tuturor magiilor existente aici, pe Pământ, în Cer şi în Gând. Şi contextul de a exista îl făcea să fie fericit şi mulţumit de roadele muncii lui. Este Magicianul Recunoştinţei, stăpânul tuturor magiilor de pe pământ şi din gând. Omul care poate să lege şi să dezlege orice cu un cuvânt, cu un gând, cu lumină şi iubire divină, aici, pe pământ.
     Eu sunt Magie în Manifestare şi trăiesc Magia Recunoştinţei, Magia Iubirii, Magia Vieţii, în fiecare clipă. Sunt ceea ce sunt şi ceea ce gândesc despre mine însumi, în fiecare secundă a vieţii mele. Şi îmi creez viitorul în fiecare moment şi chiar acum, când citeşti aceste rânduri. Ceea ce spun despre mine, ceea ce gândesc despre mine, ceea ce percep, simt, aud, şi văd că trăiesc în fiecare clipă, se materializează foarte curând, foarte rapid. Pentru că le văd  întâmplându-se, ştiu să le creez, ştiu să le materializez, să le dau forţa iubirii, energie luminoasă.    
 În mine sunt, deopotrivă două lumi: lumea interioară şi cea exterioară. Aceste lumi nu au cum să fie separate, sunt parte integrantă din mine, ele se oglindesc una în cealaltă, se reflectă, se completează, se disipează, lucrez din amândouă, creez în lumea interioară şi manifest în lumea exterioară cu lumina interioară şi iubirea divină. Cum este înăuntru aşa este şi în afară. Precum sus, aşa este şi jos! Precum în cer, aşa şi pe pământ! Lumina reflectă şi manifestă lumina! Iubirea reflectă şi manifestă iubirea! Iubirea umană reflectă şi manifestă iubirea umană! Iubirea fizică reflectă şi manifestă iubirea fizică! Iubirea divină reflectă şi manifestă iubirea divină! Asemenea se reflectă şi se manifestă toate aici pe pământ şi în gând, cu manifestare directă şi rapidă: bucuria, voioşia, veselia, adevărul, prosperitatea, înţelepciunea, bogăţia, înţelegerea, pacea interioară în exterior comunicarea, corespondenţa, liniştea şi fericirea, armonia… şi cu toate aptitudinile şi virtuţile divine pe care aleg, cu graţie divină, să le imaginez, manifest, să le trăiesc, infinit, împreună cu toţi cei dragi, iubiţi, bineveniţi, bincuvântaţi infinit, divin şi cu Toate Fiinţele din Tot Ce Este!
    Căutând propria cale, găsim cu toţii echilibrul de care avem nevoie. Fiecare tămăduitor te va vindeca prin propria sa viziune şi învăţătură, acumulată în: ani, vieţi, lumi, prin Ceea Ce Este El Cel Care Este, pe Tine, Cel Care Eşti Ceea Ce Eşti Acum, Aici, doar în măsura în care Tu, la toate nivelurile, eşti De Acord să fii vindecat de El Cel Care Este Aici şi Acum, Esenţă Divină şi în măsura în care rezonezi cu ceea ce el îţi aduce în viaţă; îţi dai voie să Primeşti şi să Dai. Cel care a atins cu adevărat Tainele Sufletului, ajunge în interiorul Tău, Te Conectează cu Tine Însuţi, prin Iubirea Divină şi Vindecă Tot – Tu Vindeci Tot doar prin Iubirea Divină din Care Venim, În care Suntem, În care Intrăm, În care Trăim – şi Eşti capabil de a fi Complet, Total, Divin, Minunat, Extraordinar, Magnific, Grandios, Frumos, Iubit Perfect De Tot Ce Este, Eşti Matricea Divină pe care Dumnezeu a creat-o.
    
Fii liber, Fii Fericit, Fii împlinit, Fii, Fii Tot Ceea Ce Eşti… În fiecare Clipă Magnifică, A Vieţii Tale Perfecte, Infinite, Fericite. Împlinite. Bucură-te de viaţă, plimbă-te cu picioarele desculţe prin iarba verde, plină de roua dimineţii, plimbă-te seara pe înserat cu cine vrei tu, zâmbeşte, manifestă iubirea prin toţi porii, bea un ceai, o apă, apă cu lămâie, o cafea, mănâncă o îngheţată, o prăjitură, ceva dulce, ceva sărat, ce vrei tu, fă ce vrei, ieşi cu cine vrei, când vrei, iubeşte, adoră, mântuieşte, fii fericit, fii împlinit, fii bucuros că treci prin viaţă, fii recunoscător pentru tot ce eşti, trăieşti, împlineşti şi pentru tot ce întâlneşti în drum, pe cale.
   Suntem atâta de diferiţi şi avem atât de multe posibilităţi de a face lucrurile care ne fac sufletul fericit, avem atâtea experienţe de trăit şi vieţi de împlinit… Putem face orice. Ne bucurăm că trecem prin viaţă luminoşi şi frumoşi. Ne bucurăm să fim, aici, acum, să respirăm aerul iubirii, să trăim Magia Fericirii, a Împlinirii, a Măreţiei. Ne bucurăm de fiecare clipă, aici, pe pământ şi în gând. Pentru că trăim foarte mult din gând. Pentru că, de multe ori, dacă am alege să schimbăm gândurile mai puţin bune cu gânduri foarte pozitive, viaţa noastră sar schimba foarte rapid. În funcţie de puterea noastră şi de puterea magică a gândurilor noastre, de rapiditatea lor, totul în jurul nostru se schimbă atunci când emitem gânduri bune, gânduri pozitive. Se schimbă în viaţa noastră, se schimbă în jurul nostru. Se schimbă în viaţa celor din jur, se schimbă şi în jurul lor.
    Întâi se schimbă în interiorul nostru, pe urmă se vede schimbarea fizic, în exteriorul nostru, în oamenii la care ţinem, pe care îi iubim, în oamenii din jurul nostru. Rezonăm. Primim. Şi Dăm.
Cu Iubire şi Lumină: Tot Ce Este Bun, benefic, Fiinţelor Umane, Tuturor Fiinţelor Din Tot Ce Este! Fii cine vrei Tu să fii,  Bucură-te de tine, de cei din jur, stai cu cine vrei, Iubeşte pe cine vrei, trăieşte Magia Iubirii alături şi împreună cu cine Vrei Tu, eşti parte din sufletul meu, sunt parte din sufletul tău, Frumos, magic, perfect, și mergem împreună prin viaţă, oricine ai fi, oricum ar fi, Dăruindu-ne clipe magice Perfecte, împlinite, fericite... Fii ceea ce eşti! Fii ceea ce vrei să fii, Fii Recunoscător Pentru fiecare Răsuflare Care Trece prin Tine, Trăieşte frumos mereu, Trăieşte în Magia Recunoştinţei, Fii fericit, împlinit, bucuros… Experimentează şi trăieşte Magia Vieţii, Magia Existenţei, În diversele ei forme şi mărimi, lasă-ţi Divinitatea să se manifeste prin tine:
Aici, Acum, Mereu, Fii, pur şi simplu, Tu cel care Eşti în Iubire şi Lumină Divină, Bucurându-te de viaţa ta Minunată şi realizată De Tot Ce Eşti Tot ce Împlineşti!

                              Extras din: Magicianul Recunoştinţei   Ingrid Igna




”Ce înseamnă pentru voi, a fi un maestru înălţat într-un corp uman, pe Pământ? Fiind un maestru înălţat în formă umană, înseamnă că vă luaţi responsabilitatea deplină pentru toate alegerile voastre pe deplin trecute. Nu sunteți o victimă a oricărei circumstanțe. Sunteţi puternici, în timp ce staţi în propria Lumină și Cunoaștere. Desigur, acesta este doar un aspect al unui maestru ascensionat.”






2 comentarii:

  1. Sunt oameni care se strecoară în viața noastră discret și tot așa ne luminează fiecare gând, fiecare clipă, fiecare zi...cu o lumină mai puternică decât cea a soarelui.
    Îi purtăm cu noi peste tot, sunt omniprezenți în inima noastră, în suflet și în gând și își fac treaba fără să pretindă ceva în schimb.
    Ne trăiesc fericirile și durerile, ne alină tristețea și își hrănesc lumina cu bucuriile noastre...și rămân lângă noi orice ar fi!
    Sunt oameni la care este suficient să te gândești ca ziua să-ți fie mai bună, oameni care îți alină setea de liniște. Sunt oameni pentru care noi ar trebui să aprindem o lumânare de mulțumire și s-o închinăm Cerului pentru că ni I-a dat...
    Sunt oameni care ne ajută să ne scriem povestea fără să ne înlocuiască litere...
    Sunt oameni în viața noastră a căror lumină trebuie s-o conștientizăm și a căror flacără s-o menținem arzândă...
    Sunt oameni cărora le mulțumim pentru faptul că există în viața noastră! Cu pretuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt oameni care aduce prin simpla lor prezența, Lumina , mesajul tău dragă Nonica aduce o strălucire acestei pagini și îți mulțumesc din toata inima.
    https://www.youtube.com/watch?v=WLDYya3MqRc

    RăspundețiȘtergere