sâmbătă, 12 octombrie 2019

CHRISTOS SE ÎNTOARCE - SCRISOAREA a 4-a


Christos se întoarce să spuna Adevarul său - scrisoarea a patra

    Eu, HRISTOS, am venit –în iubirea mea pentru voi–să fac un rezumat a tot ceea ce am perceput în perioada iluminării din desert şi ceea ce am încercat să-i  învăţ pe evrei în Palestina în urmă ce 2000 de ani. Unele detalii din existența mea pe pământ au fost relatate în Scrisorile 1, 2 şi 3.
Dacă aţi citit aceste scrisori, veţi şti că este de cea mai mare importanţă pentru binele vostru să înţelegeţi că – în timp ce discipolii mei au creat în cele din urmă o religie pe care au numit-o “creştinism”, fondată fiind pe relatări ale vieţii şi învăţăturilor mele – nu dictez aceste Scrisori ca să vă învăţ şi să confirm ceea ce discipolii mei v-au învăţat. Creştinismul este o religie formală care, doar din motive de rapiditate, a vehiculat multe credinţe contrare Adevărului spiritual al SURSEI EXISTENŢEI noastre. Ce are a face “vărsarea de sânge” cu SPIRITUL UNIVERSAL?
Aşa cum probabil că realizaţi acum, învăţăturile mele încă de la începutul misiunii mele pe pământ în Palestina, şi-au avut întotdeauna rădăcinile în cel mai înalt Adevăr spiritual al Existenţei, care nu are nimic a face cu conceptele umane şi de raţionalizare aşa cum ne învaţă mintea omenească.
Aşadar, repet şi subliniez că, în timp ce în urmă cu două mii de ani am venit pe pământ în calitate de IISUS, scopul prezenţei mele, PREZENŢA LUI HRISTOS, din aceste Scrisori, este de a ajunge la suflete sensibile şi inspirate pentru a le învăţa cum să atragă Ajutorul Divin pe parcursul ororii viitoare în care se va afla lumea în cele din urmă. Din acest motiv, dorinţa mea puternică de a-i salva pe cei care pot să mă primească a fost cristalizată în forma ADEVĂRULUI EXISTENŢEI care există în aceste Scrisori. Să ştiţi acest lucru – fiţi cu băgare de seamă.

Vreau să ştiţi acest lucru –şi să băgaţi bine de seamă - că am venit la evrei în Palestina cu 70 ani înainte ca Ierusalimul să fie ras de pe faţa pământului.
Am venit la evrei să îi atenţionez că codul lor de comportament nu le va fi de nici un folos atunci când momentul viitor de travaliu va veni, trimiţându-I într-o lume ostilă. Este relatat într-o Evanghelie faptul că am plâns cu disperare, lamentându-mă de faptul că am strâns oamenii în jurul meu precum puii pe lângă o cloşcă, pentru a-i proteja în timpul distrugerii lor, dar oamenii nu mă vor băga în seamă. Dimpotrivă, conducătorii lor religioşi m-au trimis la moarte.

Dar după împrăştierea evreilor, când li s-a luat templul, oare au învăţat ei din experienţele lor? S-au întrebat ei oare de ce s-a abătut o asemenea catastrofă asupra lor? Nu, au continuat cu vechile lor tradiţii şi credinţe în superioritatea lor, deşi evenimentele istorice le-au demonstrat în mod repetat că făceau subiectul dezastrelor la fel ca şi ceilalţi oameni. La acest moment, ei au ales să ignore ADEVĂRURILE EXISTENŢEI aşa cum i-am învăţat în Palestina, şi aduc asupra lor chiar aceleaşi condiţii care m-au urmărit în viaţa mea pe pământ în Palestina.

Oriunde ar locui, valorile lor materialiste, tradiţiile lor cap-pentru-ochi, atrag spre ei durerea umană pe care ei au creat-o altora pe parcursul timpului prin aroganţa şi lăcomia lor. Orice aceştia au îndurat, şi-au atras acest lucru.

Acest lucru se aplică şi celor care s-au aliat cu rapiditate evreilor din cauza puterii lor financiare din sferele financiare ale lumii şi din pieţele lumii. Cine ar mai menţine majoritatea populaţiei lumii înfometată când există suficiente rezerve de mâncare pentru a hrăni oamenii corespunzător dacă motto-ul “profit ca motiv pentru existenţă” ar fi abandonat? Având voinţa, liderii financiari ar putea formula şi demara planuri pentru a distribui surplusul de bunuri celor mai puţin privilegiaţi. Dacă ar face aceasta, ar vedea că întregul univers răspunde cu binecuvântări, economia lumii ar înflori şi pacea ar deveni o condiţie universală.

Înainte ca acest lucru să se poată întâmpla, ceea ce a fost deja creat în conştiinţă şi prin acţiuni agresive, corupte, DIN ÎNTREAGA LUME, trebuie ca mai întâi să se materializeze în experienţă umană –nu ca şi pedeapsă, ci ca o lucrare naturală a LEGILOR EXISTENŢEI.
Fiţi liniştiţi, ţările care rezistă “răului” făcut de alţii, rezistă doar consecinţelor propriilor lor “seminţe ale conştiinţei şi acţiunilor” din anii anteriori. Aşadar, tacticile de hărţuire, atacurile feroce ale celor puternici asupra celor slabi, oricât de intransigenţi ar putea părea cei slabi, nu pot aduce decât momente şi mai mari de tulburare pentru cei hărţuiţi. Acolo unde experimentează o supărare, aceasta se stochează în conştiinţă, devastarea viitoare pe care acum o revarsă asupra altora. Poate că ar trebui să privească “supărarea” celor slabă ca o chemare cu goarna care să îi alerteze de coborârea lor alunecoasă în decadenţa morală.

Pentru că astfel de oameni încalcă constant LEGILE EXISTENŢEI şi atrag distrugerea de o magnitudine incomparabilă asupra oraşelor şi asupra pământului, intenţia mea din această Scrisoare nu este doar să rezum tot ceea ce am învăţat şi am trăit în Palestina, dar şi să precizez clar care sunt cauzele care stau la baza crizei mondiale care se apropie şi pe care nu am acoperit-o prin vorbe când am venit ultima dată spre umanitate.

Aceste SCRISORI au fost scrise anterior momentului cel mai crucial din istoria voastră, şi când travaliul este cu adevărat asupra voastră, vă veţi întreba de ce nu v-am avertizat mai devreme.
Dar, trebuie să vă spun, prin intermediul minţilor receptive, am încercat în ultimii douăzeci şi cinci de ani să alertez lumea, dar nici media, nici editurile, nici televiziunea nu au fost pregătite să asculte şi să îmi dea oportunitatea să vă vorbesc prin agenţii mei.

Politicienii au putut să ajungă la voi – dar Eu, Hristos, nu am putut să fac aceasta din cauza durităţii inimilor voastre şi a refuzului vostru de a recunoaşte că Eu, Hristos, aş putea să mă întorc la acest moment prin minţi neprogramate şi dedicate pentru a avertiza naţiunile de ceea ce îşi creează pentru ele însele în viitor.
Bisericile, care susţin că cred în existenţa mea, sunt la fel de absorbite de propriile lor tradiţii religioase închipuite precum sunt materialiştii. Acum, în ceasul al Unsprezecelea, când frica s-a lăsat asupra maselor, şi sunt pregătiţi să mă bage în seamă, uşile trebuie cu siguranţă să se deschidă sau eforturile mele pentru umanitate vor fi din nou în van.

Am venit să spun că va exista într-adevăr o selectare a “caprelor” de “oi” aşa cum s-a relatat în Evangheliile din Biblie. “Oile” se referă la acele suflete care pot primi cu pace adevărul spiritual cel mai înalt încă de pe pământ. “Caprele” se referă la cei care nu au capacitatea să asculte pe nimeni şi nimic pentru că au un spirit prea rebel şi condus de ego.
De ce vor fi separaţi acum? Vor fi separaţi pentru că cei care sunt capabili să primească adevărul conţinut în aceste pagini şi să trăiască conduşi de principiile Legilor Existenţei vor vedea că deşi următoarea perioadă din istoria umanităţii va fi într-adevăr mai aspră, ei vor continua comparativ în pace şi protecţie, îndeplinirea nevoilor şi ridicarea spiritului.
“Caprele”, din păcate, vor trebui să îndure toată forţa înfricoşătoare a conştiinţei lor rebele înnăscute. 

Aceasta NU reprezintă a pedeapsă de la Cineva de Sus – ci este o lucrare naturală a Legilor Existenţei: ceea ce purtaţi în minţile şi inimile voastre se va externaliza la un moment dat  în corpul vostru, în viaţa şi mediul înconjurător. Când opuneţi rezistenţă şi sunteţi rebeli, viaţa vă oferă rezistenţă drept îndeplinire a dorinţelor voastre.
Am urcat demult la frecvenţele cele mai înalte de vibraţii de conştiinţă În Împărăţia cerurilor şi sunt Însăşi Conştiinţa Divină individualizată. Conştiinţa mea poate învălui întreg globul pentru oricine mă cheamă.
Acelaşi lucru se întâmplă cu toţi marii Maeştri care au trăit pe pământ, şi care au fost iluminaţi şi au perceput REALITATEA SURSEI tuturor FIINŢELOR, şi care i-au învăţat pe oameni de la nivelul lor ridicat de iluminare.
Au fost ridicaţi în Putere spirituală pentru a penetra vălul dens al conştiinţei umane şi au perceput ceea ce se află cu adevărat dincolo de lumea “materiei” – au văzut, cu claritatea pe care a permis-o condiţionarea mentală anterioară, unitatea de bază a creaţiei, de pe însuşi tărâmul Creativităţii.
Toţi, după trecerea în următoarea dimensiune a existenţei, au scăpat de rutina încarnărilor şi au mers spre tărâmuri mai înalte ale conştiinţei spirituale pure individuale spre portaluri ale CONŞTIINŢEI UNIVERSALE 
Însăşi. Aceştia au devenit CONŞTIINŢĂ DIVINĂ Individualizată care au puterea şi percepţia Conştiinţei Divine.
De asemenea, ei împărtăşesc CONŞTIINŢA LUI HRISTOS, aşa cum a precizat într-o Scrisoare anterioară. Ei combină înălţimile Iubirii Inteligente cu înălţimile Inteligenţei Iubitoare, combinând Puterea voinţei cu Puterea scopului. Sunt atât bărbat cât şi femeie în drumul lor. Reprezintă demonstraţia perfectă de tărie şi dezvoltare.

Sunt EXEMPLUL perfect a ceea ce toţi bărbaţii – şi femeile – ar trebui să se străduiască din răsputeri să atingă.
Pentru a atinge o asemenea perfecţiune a ființei, spiritual uman trebuie să dea deoparte toate separările şi rivalităţile. Oricare ar fi Profetul vostru aclamat, puteţi fi sigur că acesta este VIAŢA ÎNSĂŞI şi este puternic în Frăţia tuturor marilor Maeştri. Fiecare Profet, fiecare maestro a perceput aceeaşi REALITATE şi a trăit într-un mod atât de devotat încât să se asigure că în cele din urmă va atinge scopul fiecărui om – perfecţiunea în Paradis.
Este foarte important să înţelegeţi acest lucru şi să realizaţi faptul că diviziunile pe care le faceţi între maeştrii voştri sunt întru totul eronate, pentru că noi suntem cu toţii uniţi în SURSA noastră comună de EXISTENŢĂ. Noi suntem o Frăţie de Fiinţe ale Vieţii, fiecare manifestând prin individualitatea noastră cel mai înalt ADEVĂR al SURSEI EXISTENŢEI noastre.
Suntem cu toţii egali în puritate, putere, frumuseţe, măreţie a spiritului şi iubirii.

AŞADAR, “oile” oricărei convingeri religioase – cei care au evoluat suficient în înţelegerea spirituală a unităţii fundamentale a SURSEI EXISTENŢEI voastre – ar trebui să caute să se unească cât mai repede în frăţie egală în oraşele voastre şi în ţările voastre şi să caute şi să lege frăţii spirituale în lumea întreagă, indiferent de ceea ce se petrece în lumea externă. Trebuie să transcendeţi toate diferenţele religioase, creştine, musulmane, sufiste, evreieşti, israeliene, palestiniene, hinduse, budiste, etc. şi să vă priviţi pe toţi ca fiind egali în paradisul sigur al Protecţiei Iubirii Universale şi Inteligenţei Universale – în pace cu voi înşivă, cu ceilalţi şi cu cei care sunt hotărâţi să lupte până la sfârşit.

DOAR AŞA VA SUPRAVIEŢUI PLANETA VOASTRĂ TUMULTULUI CARE SE AFLĂ ÎN FAŢA VOASTRĂ.

M-am întors de asemenea la cei care nu sunt nici musulmani, nici creştini, nici budişti, nici hinduşi.M-am întors la cei care doresc, chiar tânjesc să cunoască Realitatea din spatele întregii existenţe.
V-am spus că am venit - în persoana lui Iisus–la evrei în Palestina. Puteam la fel de bine să fi spus că am venit la arabi în persoana lui Mohammed, pentru că Mohammed cu mine suntem acelaşi spirit.

A ne separa în “persoane” cu nume diferite – IISUS şi MOHAMMED, sau MOHAMMED şi IISUS  este la fel ca şi cum ai da la gemeni identici prenume diferite pentru că unul predă literatură iar celălalt predă matematică.
Amândoi avem CONŞTIINŢĂ CRISTICĂ, amândoi individualizări ai CONŞTIINŢEI DIVINE.

Pe pământ, amândoi am vorbit despre un Dumnezeu a Iubirii şi Milei conform modului în care umanitatea noastră ne permitea să percepem cunoaşterea noastră inspirată de la Dumnezeu.
Trebuie să fiţi conştienţi că amândoi am fost fiinţe umane care am fost adânc condiţionate de credinţele noastre tradiţionale dobândite de-a lungul timpului. Aşadar, inspiraţia noastră a venit spre noi prin minţi deja posedate de alte idei.

Aşa cum v-am spus anterior, inspiraţia, dacă nu este direcţionată într-o minte curată, neprogramată, va prelua întotdeauna nuanţe ale convingerilor care derivă din condiţionările copilăriei. Mintea raţională care preia controlul când încetează influxul de inspiraţie, începe să explice noua cunoaştere şi revelaţie în termenii deja acceptaţi de mintea umană. 
Dar, aşa cum deja v-am spus, Eu am fost un rebel încă de la începutul vieţii mele şi nu am putut accepta credinţele iudaice. Eram un vas curat, foarte receptiv, deschis la minte în care a putut fi vărsat ADEVĂRUL EXISTENŢEI în deşert, permiţându-mi să văd în mod clar CONŞTIINŢA UNIVERSALĂ.
Acum percepţiile noastre sunt de cel mai înalt nivel - avem aceeaşi MINTE, aceeaşi VIAŢĂ, aceeaşi IUBIRE, ajungând atât la musulmani, cât şi la evrei, creştini, budişti şi alţi oameni, atei sau agnostici. Singurul nostru motiv în chemarea lor este să le aducem revelaţie inspirată care să le schimbă inima şi care le va permite să-şi recunoască frăţia esenţială care se află în spirit, să îi încurajăm să aibă noi gânduri, să relaţioneze unii cu alţii în pace cu iertare în inimile lor, şi astfel să îşi trăiască vieţile într-un mod diferit, trăgându-şi LUMINĂ de la SURSA EXISTENŢEI.

Amândoi vă vom vorbi despre CONŞTIINŢA UNIVERSALĂ, vouă celor care trăiţi în această perioadă ştiinţifică pentru că aţi pătruns adânc în înţelegerea ştiinţifică şi puteţi primi acum ceea ce amândoi trebuie să spunem.
Amândoi spunem cu o singură voce–băgaţi de seamă, ascultaţi: NOI–şi voi pe pământ–suntem cu toţii unul la rădăcina existenţei noastre.

Orice distrugere aţi direcţionat împotriva altora, o direcţionaţi de asemenea asupra voastră. EU - NOI–trebuie să fie clar faptul că NOI am venit la toţi oamenii de bun simţ, cu bune intenţii şi cu inimă bună, indiferent de rasa lor actuală şi de credinţele religioase. NOI vă îmbrăţisăm, vă iubim, vă tragem pe toţi în mantaua noastră de conştiinţă de protecţie şi siguranţă. 

Suntem conştienţi de problemele voastre de pe pământ de la acest moment.
Suntem conştienţi de conflictele de secole dintre iudaism şi Islamism.
Dar această divizare nu are nimic a face cu NOI. Certurile voastre ne lasă nemişcaţi. De ce să puneţi în pericol propriul vostru bine, propria voastră fericire viitoare luptând împotriva unor concepte care nu au nici o însemnătate şi astfel fără valoare? Defapt, aderaţi la religia aleasă de voi pentru că, în adâncul inimii voastre, vreţi să ajungeţi la SURSA FIINȚEI VOASTRE, deşi vă adresaţi SURSEI FIINȚEI voastre cu diferite nume.

Amândoi suntem conştienţi de eforturile evreilor de a duce o “viaţă bună”, şi de a musulmanilor de a se pleca şi a–l venera cu adevărat pe Allah pe parcursul zilei, atribuind tot ceea ce fac și reușesc puterii lui care lucrează în numele lor, şi de a creştinilor afundaţi în credinţele lor de salvare de către sângele lui Iisus – cu toţii vă străduiţi să atingeţi “bunătatea”, dar nu veţi face niciodată acest lucru cât timp rămâneţi separaţi de credinţele voastre.

Odată ce furtuna conștiinței de agresivitate reciprocă a lumii actuale se va fi sfârșit – cu siguranță va veni ziua când musulmanii, evreii, creștinii, budiștii și hindușii se vor aduna împreună, respingând diferențele lor în credințe religioase și unificându-se ca un singur popor, pentru a mulțumi CONȘTIINȚEI DIVINE din CARE s-au născut, și din CARE vor veni toate binecuvântările viitoare fără limite de vieți frumoase, inspirate și pline de grijă.

Împreună vom reconstrui pe fundațiile vechi și vom spune: ”Fie ca niciodată să nu se mai întâmple un asemenea lucru între oameni și acum știm că la rădăcinile existenței noastre, suntem cu adevărat unul. Când vă fac să suferiți, și eu scad în Viața Divină, și va urma propria mea suferință.” NOI, și FRĂȚIA în CONȘTIINȚA CRISTICĂ suntem de asemenea întru totul conștienți de budiști și de hinduși, discipolii lui TAO, de adepții spirituali din Filipine, și de orice altă sectă și disciplină religioasă din fiecare țară, care are drept scop să ajungă și să atingă, chiar dacă doar pe moment, echilibrul SURSEI UNIVERSALE a FIINȚEI.

Suntem conștienți de TOȚI. Sunteți cu TOȚII conținuți în Iubirea, Compasiunea și Grija noastră Universală. Sunteți cu TOȚII importanți pentru noi, indiferent de credințele voastre, pentru că toți sunteți UNA la baza ființei voastre – sufletele voastre sunt unite în Conștiința Divină.
Unul și TOȚI, sunteți uniți și unul la nivel de suflet în interiorul SURSEI FIINȚEI voastre.

Dacă prindeți un strop de ploaie în mâna voastră, puteți oare spune că, doar pentru că micul strop de ploaie a aterizat pe mâna VOASTRĂ, și pentru că s-a separat de ploaia care cade pe pământ, stropul este diferit în ”ființă”, compoziție chimică și puritate sau putere de restul ploii care cade acum în jurul vostru?
Puteți atinge stropul de ploaie cu vopsea verde, și să îl faceți verde, dar oare puteți spune că mica picătură este cu totul diferită de restul ploii care cade la acel moment?

Cu bun simț, cu bună credință, și cu o inimă bună veți putea răspunde – nu, ploaia nu este diferită. Are exact aceeași calitate și ființă ca și restul ploii; singura diferență este faptul că s-a adăugat vopsea verde, roșie sau albastră. 

Așadar, a devenit ceva mai mult decât restul ploii care cade în jurul nostru, dar picătura de ploaie din palma mâinii mele este practic aceeași ca și ploaia.
Fiecare dintre voi, indiferent cine sunteți, oricare ar fi culoarea pielii voastre, orice tip de păr aveți pe cap și care îl protejează de soare, oricare ar fi forma capului sau al corpului, limba pe care o vorbiți, gândurile pe care le aveți, tipul de cuvinte pe care le folosiți, acțiunile și faptele pe care le faceți ca și rezultat al credințelor și gândurilor voastre – indiferent care sunt DIFERENȚELE voastre FIZICE ȘI DE CONȘTIINȚĂ UMANĂ – sunteți cu TOȚII exact la fel, de aceeași calitate, născuți din aceeași SURSĂ A FIINȚEI, având același potenţial în infinitate, aceleași capacități spirituale în infinitate în toate privințele. 

Singura diferență între voi, arabi musulmani, evrei ruși, creștini americani, budiști tibetani, hinduși indieni, sunt adăugirile care v-au fost aduse fiecăruia dintre voi ca rezultat al geneticii voastre privind strămoșii și rasa, mediul, educația din familie, resursele familiei sărace sau bogate, educația și oportunitățile din viață.

DAR – TOATE acestea sunt superficiale. Toate sunt adăugiri care vă maschează Realitatea pe care o denumiți suflet precum vopseaua va masca adevărul privind picătura de apă din palma mâinii voastre. Sufletul vostru vine direct de la Conștiința Divină și rămâne ea însăși, original și pur, și unit în Conștiința Divină cu toate celelalte suflete, în ciuda tuturor adăugirilor care l-au acoperit și ruginit de la naștere.

Trebuie de asemenea să fiți conștienți de faptul că fiecare se naște cu alte capacități umane, diferite, pentru a se folosi de adăugirile primite la naștere. Capacitățile umane pot fi folosite de fiecare suflet în funcție de progresul spiritual pe care l-a făcut în viețile anterioare.

Unii oameni urcă din gropi adânci de dezavantaj, depresie și disperare și ating poziții înalte de încredere și respect, având mare influență asupra altora – și unii oameni cad de la înălțimi copleșitoare de avantaj, bogăție, oportunitate, și talente, în găuri negre de disperare și depresie, consum de droguri, crimă, viol, și altele.

Totuși, pentru tot ceea ce fiecare dintre voi ați făcut - sau nu ați făcut - cu oportunitățile voastre sau cu lipsa acestora, cu toții rămâneți în mod fundamental de aceeași ”ființă” și potenţial. Cu TOȚII puteți să vă ridicați, încetul cu încetul, de la orice nivel spiritual de conștiință la care vă aflați până la înălțimile CONȘTIINȚEI DIVINE din Împărățiile cerurilor. 

Pe măsură ce acceptați aceste Scrisori ca fiind ADEVĂRUL EXISTENȚEI și pe măsură ce căutați, zi de zi, să trăiți conform ghidărilor care vă vor aduce pe fiecare dintre voi în armonie și în contact cu CEEA CE V-A DAT FIINȚĂ – cu siguranță vă veți îndrepta înspre și veți atinge cele mai înalte scopuri spirituale pe care vi le-ați setat la acest moment.

Puteți cu toții să vă ridicați la punctul în care acceptați întru totul ADEVĂRUL, în care lucrați să vă curățați conștiința personală pentru a absorbi CONȘTIINȚA DIVINĂ și pentru a deveni indivizi plini de – și care radiază – Puterea Conștiinței Divine în mediul în care vă aflați și apoi în întreaga lume.

Sunteți cu TOȚII importanți în mediul vostru apropiat.

Părintele care simte că tot ceea ce face nu este apreciat de către familie, care simte că el/ea nu are un impact asupra vieții de familie, că nu este niciodată auzit, respectat, iubit, care simte că în afara casei sau în locul unde se află nu are nici o importanță și nu i se va simți lipsa, îi lipsește introspecția. O asemenea persoană, fie că este bărbat, femeie, tată, mamă, prieten, muncitor, toți au un impact asupra mediului lor. Dacă ar fi îndepărtați de acolo, ar exista o gaură în țesătura mediului, ar exista pierdere, și ar lua timp ca gaura să fie umplută prin sosirea altcuiva și prin activități noi ale celor rămași.

Rămâne un gol atât în urma celei mai mari Puteri și Voci, Făcător de bine, cât și în urma celui mai umil măturător de străzii. Fiecare are locul lui special în univers. Fiecare își aduce propriul talent, propriul caracter, propriul mod de a face lucrurile, propriul impact asupra oamenilor cu care vorbește, în locul în care trăiește sau lucrează. Sunt vitali în propria nișă. 

Nu contează dacă o persoană este născută cu handicap – aceștia își au locul lor unic ca și importanță în familie, în mediul social. Uneori, aceștia ocupă o poziție mai importantă decât dacă s-ar fi născut întregi și perfecți. Împlinirile lor stârnesc mirare și respect.
Impactul pe care îl au asupra mediului depinde în întregime de dorința lor de a fi, de dorința lor de a acționa, de dorința lor de a genera intenții bune, de dorința lor de a face maximum din oportunitățile lor, de dorința lor de a fi speciali pentru oameni făcându-i pe alți oameni să se simtă mai bine decât înainte de a-i fi întâlnit.

Fiecare condiție se naște din DORINȚA care este exercitată în fiecare moment.

Unii s-au născut cu o putere a voinței mai mare, alții cu mai puțină, dar în momentul în care o persoană înțelege întru totul faptul că întreaga PUTERE A VOINȚEI  a fost luată din CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ și că PUTEREA VOINȚEI poate fi mărită cerând SURSEI FIINȚEI o putere a voinței mărită, atunci acea persoană începe să realizeze faptul că totuși puterea voinței nu este limitată. Aceasta poate fi luată, în funcție de mărimea și puterea de încredere a acelei persoane, din însăși CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ.

Fiecare persoană indiferent de gen, rasă, nație, religie, nivel de resurse și venit de la sărac până la rege, este la fel de important în momentul de ACUM, în momentul de la sfârșitul zilei.
Adevăratele diferențe constau doar în ceea ce fiecare persoană dă din el însuși acestui moment, momentului următor și restului zilei.
Un rege sau un prim-ministru poate fi amintit pentru bunătatea lui, pentru beneficiile pe care le-a adus țării lui, sau pentru mizeria pe care a impus-o oamenilor. La fel, un om născut într-o familie săracă, care poate nu și-a dezvoltat capacitățile la un nivel înalt, dar care a dat totul în serviciul mediului său, va fi în cele din urmă respectat de rude și prieteni – iar în următoarea viață va culege roadele semănatului său așa cum o face regele sau primul ministru.

O astfel de persoană va fi contribuit ”cu viața” mediului său, pentru că natura forței vieții este de iubire necondiționată și serviciu, muncă și armonie, dând tot ceea ce este necesar pentru îndeplinirea nevoilor celuilalt.
Dacă, în fiecare zi, forța vieții voastre este folosită doar pentru a da o ceașcă de ceai oamenilor care sunt bolnavi, atunci permiteți ca acea forță a vieții să fie folosită în forma ei cea mai înaltă: cu dorința arzătoare de a da pacientului un zâmbet cald, și să dați ceaiul cu bunătate, bunăvoință, și cu dorința de vindecare a persoanei.

În acest mod, o persoană care dă ceai poate deveni un mediu radiant de vindecare și ascensionare.
Cu cât persoana care dă ceai cheamă mai des în liniște o infuzie de Conștiință Divină în propria ei conștiință, cu atât mai mare și mai penetrantă va fi forța vieții ei radiantă pentru pacient. Persoana bolnavă poate să nu fie conștientă de ceea ce se întâmplă, dar oamenii bolnavi dintr-o încăpere care sunt asistați sau îngrijiți de o asemenea persoană care dă ceai își vor reveni mai repede decât cei care își primesc ceaiul de la o persoană care le dă ceaiul fără nici o privire de recunoaștere, fără un cuvânt, fără un gând binevoitor.

Nu, fiecare muncă, fiecare moment poate fi sacru și frumos, poate radia infuzie a Conștiinței Divine cu forța vieții, ascensionare, vindecare pentru sine însăși și ceilalți, dacă o persoană își acordă timp să înțeleagă că el/ea este un canal de Conștiință Divină care este el însuși vindecător, protector, care îndeplinește toate nevoile unei persoane.

O asemenea persoană, fie și ea una care curăță podelele și schimbă cearceafurile, care are o asemenea înțelegere, poate intra într-o cameră și devine cel mai important – poate, unicul – distribuitor de bine printre șase oameni care se ocupă de cearceafuri. O asemenea persoană poate lăsa în urma ei o putere crescută în fiecare pacient. Fiecare persoană care realizează că din ochii ei se radiază forța vieții potențiale către cei unde este îndreptată privirea, pot înțelege că de privirea lor, de acea privire pătrunzătoare, acea privire zâmbitoare a beneficiat cel care a primit-o.

Pentru că tot ceea ce noi – da, voi și cu Mine, CHRISTOS, gândim și facem este un act de conștientizare – și conștiinţa este forța vieții. Cu activitatea minților voastre, a voastră și a mea, noi modelăm conștiința noastră, forța vieții noastre în forme diferite care vor binecuvânta sau blestema mediul.
Singura diferență dintre voi și Mohammed și cu mine, cunoscut pe pământ ca Iisus, este tipul de gând și emoție pe care Mohammed și cu mine le radiem înspre alții. Noi amândoi radiem energie de conștiință dătătoare de viață către lume.

Ce radiați voi în lumea voastră?

Amintiți-vă încă o data cum, la momentul unui stres mare în perioada petrecută în Palestina, am blestemat smochinul și s-a ofilit până la rădăcini. Nu la mult timp după aceasta și eu am fost blestemat la rândul meu de către soldații romani și preoții evrei. Și eu, de asemenea, m-am ofilit până la rădăcini înainte să mor pe cruce. Fiți atenți la ceea ce dați celorlalți; asigurați-vă că v-ar plăcea să primiți același lucru.
Un pahar cu apă dat cuiva cu dragoste poate binecuvânta și crește acea persoană sau, dacă este dată cu sentimente rele poate să îl facă pe cel care primește mic și nesemnificativ – puțin mai slab și mai depresiv.
Ce rol jucați în mediul vostru? Sunteți cunoscuți pentru iubirea și bunăvoința pe care o dați la momentul când ajungeți într-un loc? Aveți o idee de ceea ce este cu adevărat important în viață?

V-ați setat un plan spiritual, un scop spiritual pe care să îl atingeți înainte de a trece în următoarea frumoasă dimensiune?
Veți fi suficient de purificați și vă veți fi asumat iubirea necondiționată ca să treceți în nivele mai înalte de conștiință spirituală – sau scopurile voastre vor fi în continuare aceleași ale planului vostru pământean?
Întrebați-vă: Ce rol vreți cu adevărat să jucați în mediul vostru? Care este destinația voastră spirituală?

La fel de important, care este atitudinea voastră spre alți oameni – superioritate sau exclusivitate – sau o conștiință a faptului că cei mai mulți oameni fac tot ceea ce pot ei mai bine cu talentele pe care le au?
Pentru a vă atinge întregul vostru potențialul trebuie să înțelegeți că nici poziția, nici averea nu pot limita puterea pe care o exercitați în lume. Singurele voastre limitări sunt atitudinile voastre și gândurile care se nasc din atitudinile voastre.

Forța vieții radiate din mintea de rege, prim-ministru, general, sau servitorul cel mai de jos, sau soldat, este la fel de puternică și poate produce la fel de mult bine în mediu, cu condiția că fiecare își disciplinează gândurile pentru a deveni conștient de frecvențele spirituale de iubire necondiționată și Conștiință Divină. În plus, asemenea gânduri intră în și cresc însăși forța conștiinței lumii. Fiecare persoană care își adaugă gândurile spirituale gândului spiritual al lumii îl consolidează.

Singurul element care determină gradul de predilecţie spre viaţă-sau-boală este nivelul de realizare şi înţelegere spirituală pe care o persoană l-a atras din SURSA EXISTENŢEI.
Aşadar, omul care îndepărtează bucuros refuzul de vecinătate, cu o inimă bună şi binecuvântând pe toţi cei pe care îi întâlneşte, este o lumină strălucitoare în mica lui lume, iar omul ahtiat după bani, cu un caracter rău, bogat, care se îndreaptă de la casa lui spre birou, este o mare de întuneric care poate fi simţită negativ de cei care se aventurează pe lângă el.

Indiferent de ceea ce faci, de ceea ce ai, de poziţia pe care o ocupi în viaţă, nu există limită pentru dezvoltarea voastră potenţială pentru bine.Nu există limită pentru măreţia şi gloria potenţială a ființei voastre. Singura voastră limitare este cantitatea de timp şi energie pe care sunteţi dispuşi să le alocaţi să meditaţi asupra SURSEI FIINŢEI voastre şi să vă deschideţi conştiinţa umană pentru a pătrunde în ACEASTA şi să O primiţi în mintea voastră.

Aşadar, lideri religioşi, respectaţi-vă enoriaşii, pentru că nu ştiţi ce interior şi progres spiritual are loc în minţile celor care pot să apară ca fiind foarte umili şi fără nici o importanţă socială.
Lideri religioşi, încetaţi cu criticismul la adresa altor religii pentru că nu cunoaşteţi înălţimile spirituale, interiorul şi iluminarea pe care s-ar putea să le fi atins adepţii acestora.
Lideri religioşi, realizaţi faptul că voi sunteţi doar atât de evoluaţi spiritual pe cât percepeţi personal Realitatea.

Dacă nu aveţi nici o percepţie a ceea ce se află dincolo de vălul lumii voastre materiale – poate că sunteţi religioşi, dar nu aveţi o conştiinţă spirituală.
Acesta este idealul adevărat, adevărata aspiraţie, scopul cel mai înalt – să înţelegeţi şi să experimentaţi Realitatea din spatele şi din interiorul tuturor lucrurilor dându-le existenţa lor individuală.

Puteţi să denumiţi Realitatea – Dumnezeu, Allah, Iehova, Inteligenţă Infinită, Minte Divină sau Conştiinţă Divină sau Tao. Toate aceste denumiri înseamnă SURSA FIINŢEI voastre – ORIGINILE CREAŢIEI voastre.
NU PUTEŢI AVEA O ASPIRAŢIE MAI ÎNALTĂ DECÂT ACEASTA – să înţelegeţi şi să experimentaţi Realitatea din spatele şi din interiorul tuturor lucrurilor – dând, menţinând şi susţinând toate fiinţele individuale.
Acesta a fost scopul prezentat vouă de către toţi maeştrii iluminaţi care au venit pe pământ.

Toţi au împărtăşit aceeaşi viziune, aceeaşi realizare şi înţelegere. Asemenea Maeştri au fost trataţi cu mare stimă, dar puţini dintre discipolii lor au înţeles ceea ce erau învăţaţi. Fiecare a avut propria lui interpretare în funcţie de condiţionările personale şi de prejudecăţile lui.
În vieţile voastre personale, amintiţi-vă mereu, că gândurile, cuvintele, faptele voastre, nu numai că au o influenţă asupra vieţii voastre viitoare, dar va afecta şi oamenii cu care voi relaţionaţi la orice moment.Cum contribuiţi voi în mod personal, angajator sau angajat, la mersul de succes al afacerii în care vă câştigaţi pâinea zilnică – fie că este fabrică, fermă, magazin sau birou? Ce daţi voi angajaţilor sau colegilor voştri pentru starea de bine şi ce sentimente bune aveţi, ce faceţi voi pentru întreaga clădire? “Pentru clădire”? se poate că întrebaţi miraţi.

Dar repet –ce faceţi voi pentru clădirea voastră, pentru vehiculele voastre, pentru întreaga voastră afacere? Totul, cărămizi, mortar, oţel, sticlă, hârtie, metal, cauciucuri, motoare şi petrol, toate sunt penetrate de conştiinţa pe care o emiteţi gestionând lucrurile de zi cu zi. Acesta este motivul pentru care unii oameni lasă în urma lor o dâră de distrugere, pentru că au o conştiinţă morocănoasă, iritabilă, plină de criticism, distructivă, şi alţii îşi păstrează ceea ce au intact şi ca fiind noi ani de-a rândul pentru că le apreciază şi le preţuiesc zilnic.

Totul pe pământ este energia conştiinţei devenită vizibilă – fie că este în formă de materie moartă „solidă” sau plasmă cu viaţă. Cu gândurile voastre, hrăniţi sau distrugeţi tot ceea ce se află în mediul vostru.
Ce le faceţi voi familiei, casei şi mediului?
Bombăniţi, denigraţi, sunteţi distructivi în gândurile voastre despre munca voastră şi despre alţi oameni? Fiţi liniştiţi atunci, lăsaţi în urma voastră o mică dâră de conştiinţă distructivă care va ajuta să erodeze tot ceea ce penetrează şi îmbibă.

Dacă vă concentraţi pe dorinţa de a iubi, de a accepta, de a munci cu bucurie în inima voastră, atunci peste tot pe unde mergeţi lăsaţi o conştiinţă de putere, binecuvântare şi creştere.
Când am fost pe pământ în Palestina, aveam de a face cu evreii ortodocşi care credeau într-un cod de comportament confirmat atât de rigid învecinat cu cruzimea; legile lor tradiţionale erau inhibatoare, deprimante, limitative şi ridicole. Le-am adus acestor oameni o nouă viziune a unui „Tată” etern care era atât neobişnuit pentru ei – cât şi prezent peste tot – mereu conştient de nevoile lor, şi de o asemenea iubire universală încât puteau fi liniştiţi că „Dorinţa Tatălui” era întotdeauna de a le îndeplini nevoile.

Le-am spus oamenilor să se uite în jurul lor, să se uite la zonă, la dealurile unde oile şi caprele păşteau în pace, la lacurile pline de peşti şi la păsările care zboară în aer şi se odihnesc şi clocesc în copaci, şi la florile îmbrăcate atât de frumos în multe culori. Le-am spus: “Uitaţi-vă – înţelegeţi ceea ce vedeţi. Vedeţi o lume în care totul are propriile lui nevoi, şi toate aceste nevoi îi sunt îndeplinite. Cum vă puteţi îndoi când vedeţi oile trăind mereu pe iarbă? Ce conţine iarba încât hrăneşte lâna, oasele, sângele şi carnea şi produce miei? 

Oare nu sunteţi martorii unei minuni de alimentare? Uitaţi-vă la nevoile păsărilor cât de minunat sunt îndeplinite. Au adăpost în copaci şi seminţe pentru putere. Aşa cum pentru oamenii care au nevoile lor de locuinţă, mâncare şi îmbrăcăminte, “Tatăl” le-a dat lumea întreagă de unde să îşi îndeplinească nevoile. “

Mohammed, după iluminare, a perceput acelaşi Spirit universal interior, care există şi este activ în toate lucrurile. Noi – Mohammed şi cu mine am vorbit oameilor din ţările noastre despre acelaşi Adevăr inspirat şi le-am adresat acelaşi tip de întrebări. Oare un asemenea “Tată” – “Allah” – Conştiinţa Divină care ştie totul nu este conştient şi de nevoile voastre mai profunde – nevoile voastre de iubire, sănătate şi prosperitate? Cum puteți să vă îndoiţi de acest lucru? Doar aveţi încredere, şi nevoile vă vor fi îndeplinite conform credinţei voastre”. 

Este lipsa voastră de încredere cea care atrage energie din fluxul natural al “Tatălui” – “Allah” – Iubire în corpurile, relaţiile şi vieţile voastre.
Aşadar adesea în disperare, când mă aflam pe pământ în persoana lui Iisus, exclamam: “Oare ce aş putea să vă spun şi să vă arăt şi să vă fac ca să vedeţi că “Tatăl” vă cunoaşte toate nevoile. Aş putea oare să vă arăt cum voi înşivă contribuiţi la crearea propriilor voastre zile de mâine, şi ale celor care vă înconjoară?Dacă aş putea să vă ajut să vedeţi că într-adevă culegeţi ceea ce semănaţi! Dacă aţi putea vedea adevărul existenţei aşa cum eu l-am văzut în deşert în Palestina. 

Aţi şti că gândurile şi acţiunile voastre cresc în mărime şi putere zi de zi, şi iau o formă exterioară exact cum seminţele plantelor intră în pământ şi cresc, luând o formă exterioară tot mai mare de tulpini, frunze şi fructe, pe măsură ce zilele trec una după alta.

“Mi-ar plăcea să vă pot arăta cât de importanţi sunteţi în fiecare secundă a zilei, în casa voastră, la locul vostru de muncă şi în ţara voastră.
“Doresc cu nerăbdare să vă ajut să vedeţi cum gândurile voastre stau la baza a tot ceea ce vi se întâmplă bun şi rău. Ele sunt chiar baza a ceea ce vi se întâmplă bun sau rău.

 Dacă se întâmplă că răul vine la voi, nu vă uitaţi la vecin să vedeţi de unde a venit acel rău – uitaţi-vă în interiorul propriilor voastre inimi şi vedeţi când aţi fost în contradicţie ultima data cu cineva, în mod distructiv –prin defăimare, falsificând adevărul, respingere, criticism. Acela a fost momentul naşterii durerii voastre prezente!

“Vi s-a spus că trebuie să smulgeţi un ochi de la oricine vă ia un ochi, dar vă spun că acesta este un lucru prostesc. Dacă vi se scoate ochiul din orbită, şi voi de asemenea scoateţi ochiul adversarului vostru, probabil la scurt timp vă veţi găsi fără o mână sau fără un picior. Mai bine rămâneţi liniştiţi, ridicaţi-vă mintea şi inima către “Tatăl” – “Allah” – Conştiinţa Divină şi rugaţi-vă pentru ajutor şi vindecare şi protecţie  de la o calamitate mai mare!

“Şi rugaţi-vă şi pentru adversarul vostru pentru că orice sentiment rău aveţi spre el, vă va aduce doar o durere şi pericole şi mai mari. Iertaţi-l, rugaţi-vă pentru el, şi veţi aduce în existenţă binecuvântări pentru voi. Nu pentru că l-aţi “mulţumit” pe “Tatăl” – Allah – şi pentru că “aţi făcut ceea ce a fost corect” – ci pentru că conştiinţa voastră va atrage binecuvântări în experienţa voastră. 
Cu adevărat vă veţi binecuvânta pe voi înşivă pe măsură ce vă rugaţi pentru binecuvântarea altora. Dar nu permiteţi ca acesta să fie motivul, altfel binecuvântarea este umbrită de mândria de sine.

“Mereu, în orice situaţie sunteţi ameninţat – opriţi-vă, staţi drept, întoarceţi-vă şi chemaţi-l pe “Tatăl” – Conştiinţa Divină în ajutor – şi priviţi eliberarea. Cu siguranţă va veni.

”Vă spun dincolo de orice teamă de contradicție că dacă oricare dintre voi veți trăi sub protecția ”Tatălui” – Allah – Conștiinței Divine radiind bunăvoință și iubire spre toată lumea din viața și țara voastră, și chiar spre așa numiții voștri dușmani, nu veți fi niciodată atacați, nu veți cunoaște niciodată supărarea, nu veți fi niciodată subiectul suferințelor și necazurilor umane pe care le creează conștiința umană.

”Veți fi înconjurați de o mantie de Lumină și Iubire … Conștiința Divină va curge prin mintea, corpul și viața voastră. Se poate ca oamenii să se îmbolnăvească în jurul vostru, doborâți de un atac, sau ”să se înece” într-o agonie de frică, dar voi veți călca pe aceeași cărare fiind conștienți că nimeni nu are nici cea mai mica putere omenească împotriva PUTERII – SURSEI FIINȚEI voastre – care v-a dat ființă și viață pe pământ.

”Nimeni nu poate îndrăzni să nege această afirmație, pentru că nimeni din cei care ar vrea să o nege nu a atins nivelul de conștiință spirituală unde o asemenea protecție este un lucru normal. Așadar cum pot ei nega această afirmație?”

Și vorbesc același adevăr celor care au atins nivelul de conștiință spirituală care percepe universalitatea ”Tatălui” – Allah – Conștiinței Divine, și iubirea lui abundentă care radiază înspre toată lumea. Asemenea adepți spirituali se străduiesc să trăiască în acesta și radiază acea iubire – și vor confirma bucuroși că ceea ce am afirmat este adevărat. Aceștia vor fi experimentat protecția miraculoasă și îndeplinirea nevoilor și vor ști că se pot relaxa în ”soarele” bunăvoinței și iubirii ”Tatălui” – Allah – Conștiinței Divine. De asemenea, vor accepta bucuroși faptul că Conștiința Divină denumită cu orice alt nume – Dumnezeu, Iehova, Absolutul, Infinitul, Allah, rămâne întotdeauna Conștiința Divină atotcuprinzătoare în ciuda tuturor terminologiilor diferite folosite de diferite națiuni. Aceștia vor fi atins nivelul de conștiință spirituală când pot percepe că în spatele tuturor culorilor, limbilor, credințelor, acțiunilor de orice fel, toți oamenii – întreaga creație însăși – se află unul singur la rădăcinile existenței lor. Omul și furnica au aceleași origini în echilibrul CONȘTIINȚEI UNIVERSALE.

ACEASTA ESTE LIBERTATEA ADEVĂRATĂ. Singura libertate.

Până când nu sunteți pregătiți să realizați și să acceptați că SURSA FIINȚEI voastre din interiorul vostru, și deasupra și din jurul vostru, poate într-adevăr să curgă prin mintea și corpul vostru  CA ȘI RĂSPUNS DIRECT LA RUGĂCIUNE, veți fi subiectul tuturor suferințelor conștiinței pământești și umane.
Când furați, veți și pierde lucruri. Când vă bateți, și răniți, schilodiți și ucideți, veți fi schilodiți, răniți sau uciși în corp și spirit. Când începeți un război, va fi o luptă lungă și amară. Orice rău îndurați, voi ați fost cauza acestuia.

Voi aveți posibilitatea de a alege modul în care vreți să trăiți în viitor. Voi alegeți modul în care veți trăi schimbându-vă conștiința de la conflict la iubire și acceptare a fiecăruia în mod egal.
Dacă vă imaginați răul și suferința pe care v-ar plăcea să o aibă altcineva, gândul vostru va ajunge la dușmanul vostru și va coroda puterea acestuia în concordanță cu intensitatea intenției voastre.
Nu considerați că gândul vostru s-a dizolvat și nu mai există. Se află în puterea electro-magnetică, luând formă până când ricoșează ca să vă lovească și pe voi.

Puteți face mult rău cu gândurile și sentimentele voastre.Rău celorlalți și rău vouă înșivă.
Așadar, aveți grijă de ele – uneltele creativității voastre – ei bine, și mereu îndreptați-vă spre ”Tatăl” – Allah – Conștiința Divină, și cereți să se îndepărteze toate gândurile care sunt contrare iubirii adevărate necondiționate.

În concordanţă cu puterea rugăciunii voastre și a credinței sincere cu care vă ridicați mintea spre Conștiința Divină, gândurile voastre vor fi impregnate cu noua viață și cu iubire.
Ceea ce Noi –Frăția Iluminaților – Cei Iluminați – în CONȘTIINȚA CHRISTICĂ – suntem pe cale să vă spunem are o importanţă vitală pentru lume în general. Vorbim fără nici o diferență – creștinilor, iudeilor, musulmanilor, hindușilor, budiștilor și fiecărei religii, și fiecărei rase a lumii.

Vorbim tuturor – pentru că fiecare în această lume are nevoie de această instruire pentru a face posibil ca voi să mergeți spre nivele mai înalte de conștiință spirituală.
Relațiile voastre personale și sexuale între bărbați și femei sunt de o importanță mult mai mare pentru binele vostru general decât vă puteți imagina voi acum.

Ne ocupăm de aceste relații pe lung în următoarele pagini doar pentru că este absolul imperativ – vital – pentru voi, bărbați și femei, să vă treziți la realitatea de bază a individualității voastre de bărbat sau femeie – și a identității – și adevărata sursă a diferențelor de sex.
Trebuie să înțelegeți întru totul adevăratele origini ale corpurilor și caracteristicilor voastre de bărbat și femeie.

Acestea nu sunt doar corpuri create cu organe fizice diferite și moduri de expresie sexuală pentru a crea copii. Își trag originile masculinităţii sau feminității lor chiar de la SURSA FIINȚEI lor – din interiorul echilibrului CONȘTIINȚEI UNIVERSALE.

(Vă spun acest lucru înainte să citiți Scrisoarea 5 pentru ca să studiați acea Scrisoare având în minte ceea ce vă spun acum despre sexualitatea voastră.)

Așadar, dacă sexualitatea unui bărbat sau a unei femei nu este folosită în conformitate cu Intenţia Conştiinţei Divine exprimată în actul original de creativitate la timpul “Big Bang”, este evident faptul că deşi sexualitatea poate produce copii, nu va aduce bărbaţilor şi femeilor unitatea fiinţei şi realizarea personală şi bucuria care a fost menită să fie adusă de aceasta. 

Defapt, opusul este adevărat; în cele din urmă actul sexual în sine aduce dezamăgire şi saturare, după care orice “iubire” simţită anterior de către parteneri se stinge. Cu cunoaştere şi înţelegere, bărbaţii şi femeile spirituali vor încerca în toate modurile să îşi transceandă starea de conştiinţă actuală privind relaţiile bărbat-femeie de orice fel, indiferent care ar fi acele relaţii, sexuale sau de altă natură. Vor face toate eforturile să exprime în minţile şi inimile lor scopurile pentru care au fost creaţi în forme diferite. Vor înţelege originile impulsurilor lor diferite înnăscute, ale temperamentelor, şi ale modurilor lor de exprimare şi le vor preţui. Vor folosi diferenţele dintre ei pentru a spori binele celuilalt. Competiţia va dispărea. Pe măsură ce acest lucru se întâmplă, ei vor fi în armonie cu Conştiinţa Divină tot mai uşor. Pe măsură ce vor fi tot mai mult în armonie cu Conştiinţa Divină, aceştia vor urca la nivele mai înalte de conştiinţă spirituală.

La acel moment interpretaţi că sexualitatea voastră este bariera ascensiunii voastre în conştiinţă. Vă înrădăcinează în umanitatea voastră.
Eu – Noi – nu putem accentua suficient faptul că nu veţi fi descoperit Adevărul existenţei voastre până când nu veţi fi înţeles pe deplin şi nu veţi fi căutat să implementaţi în vieţile voastre de zi cu zi, în casele voastre şi la locul vostru de muncă înţelegerea voastră deplină a ceea ce înseamnă cu adevărat “bărbat” şi “femeie”.  Vi s-a spus că nu trebuie să comiteţi adulter. Dar vă spun că atunci când doriţi nevasta vecinului vostru sau bărbatul vecinei voastre, creaţi imagini în gândurile voastre care va afecta gândirea nevestei vecinului sau a bărbatului vecinei. 
El sau ea vor începe să se gândească la voi în acelaşi mod – sau nu se vor simţi bine în prezenţa voastră, simţindu-vă nevoia sexuală, şi vă va evita în viitor. Ceea ce este în mintea voastră cu siguranţă se va manifesta în lume. Aşadar nu vă prostiţi pe voi înşivă că puteţi visa ziua şi că puteţi să vă amintiţi imagini care vă fac plăcere şi care nu vor dăuna nimănui. Din acest motiv, literature voastră de pornografie este cu adevărat o pângărire de blasfemie a SURSEI FIINŢEI – este un bici sexual care creşte apetiturile sexuale, eliberând gânduri de desfrâu în minţile bărbaţilor, suferinţă nespusă şi mizerie pe corpurile, minţile şi emoţiile fetelor tinere. 
Ceea ce aţi făcut şi continuaţi să faceţi a ajutat să aducă “civilizaţia” voastră la marginea prezentă de distrugere. Fiţi liniştiţi, ziua socotelii va veni pentru voi cei care publicaţi şi distribuiţi “boala printată” şi va veni pentru cei care o folosesc ca să se stimuleze sexual.

Voi, cei din lumea vestică, sunteţi dispreţuiţi de cei din lumea estică din cauza neroziei voastre decadente. Nu veţi scăpa de ceea ce aţi semănat.
Şi voi cei din est nu veţi scăpa neroziei din atitudinile voastre împietrite asupra femeilor voastre care vă poartă şi vă cresc dragii voştri fii şi fiice.

Unii dintre voi, ignorând adevărul, pentru scopurile voastre egoiste şi pentru câştig, v-aţi bătut joc de Adevărul lui Mohammed!
V-aţi acoperit femeile cu haine grele, negându-le libertatea de mişcare şi aerul proaspăt al lui Allah când merg printre alţi oameni.
Pe cine atrag credinţele voastre şi comportamentul vostru iraţional, egocentric? Doar pe bărbaţii care nu au sentimente frumoase pentru femei. Oare asemenea discipoli a atras Profetul vostru Mohammed când a fost pe pământ? Nu, într-adevăr, i-a atras doar pe cei mai spirituali dintre oameni.
Ce fel de imagine sau înfăţişare a Profetului vostru trimiteţi spre restul lumii?

Vă voi spune – a unui bărbat dement şi obsedat de starea joasă a sexului feminin, care a privit femeia ca pe o proprietate a bărbatului ca să fie închisă de lume.
Un bărbat inconştient de adevăratele nevoi ale unei femei de a fi fericită, un bărbat orb la mizeria ei în starea de captivitate.

Acest bărbat nu are nimic de a face cu adevăratul Mohammed, Profetul Islamului.
Când a fost pe pământ, el a adorat şi a respectat sexul femeiesc.
De la partea femeiască a speciei a primit mijloacele de a merge înainte pe calea lui spirituală spre iluminare. Le-a datorat mult şi a ştiut că, deşi erau diferiţi la corp, erau egali în spirit.

Defapt, nu a fost un accident faptul că a venit pe pământ sărac şi lipsit, pentru a întâlni o doamnă deosebit de virtuoasă, cu bogăţie materială şi interior spiritual care să îl ajute să se ridice la statutul de Profet când a fost pregătit să ocupe acest loc.
Acesta a fost scopul din spatele venirii lui Mohammed pe pământ – să repună femeia la locul la care are dreptul, ca partener egal al bărbatului dominant.

Luaţi bine în considerare acest lucru. După iluminare, Eu, în persoana lui Iisus, am devenit celibatar pentru că am ales să fac aşa, dar aceasta nu interferează în nici un fel cu iubirea mea pentru femeile care s-au ocupat de nevoile mele.
Dar Mohammed, după iluminare “a cunoscut” multe femei şi pastorii lui au fost dintre cei care au fost chemaţi să înveţe cum să trăiască şi să se comporte cu femeile în mod echitabil şi cu iubire.

Aşa cum repezeala i-a făcut pe discipolii mei să relateze faptele şi învăţăturile mele în mod selectiv pentru a promova propriile lor scopuri, la fel a făcut egoismul unor indivizi orbi spiritual să distorsioneze învăţăturile originale ale lui Mohammed cu multe adăugiri şi interpretări care nu au fost vreodată intenţionate de Mohammed. În acelaşi fel munca fiecărui mare Maestru spiritual este acoperită de informaţii eronate a gândului uman până când 

Adevărul este atât de învăluit în falsitate încât oamenii sunt conduşi mult pe căi greşite şi chiar spre păcat în ignoranţă.
Pentru că voi şi alte anumite religii aţi aderat cu tărie la credinţa în Adam şi Eva care au fost creaţi să trăiască în bucurie în Grădina Paradisului, în tentaţia Evei de către şarpe, în căderea ei din graţii şi în faptul că ea l-a tentat pe Adam, bărbatul a fost încurajat să perceapă femeia ca fiind cea mai mare ispititoare.

Originile imaginare ale oamenilor nu sunt adevărate. Sunt pur şi simplu alegorii.
Nici nu este adevărat faptul că femeia este cea mai mare ispititoare.
Pe eunuci, femeia nu îi atrage. De ce se întâmplă aceasta? Pentru că ceea ce îl impinge pe un bărbat să aibă o relaţie sexuală cu o femeie este îndepărtat. Aşadar, în cine zace tentaţia? Însăşi în bărbat –şi poate fi îndepărtată fizic de el – sau în femeia care rămâne ea însăşi în ciuda a tot?

Bărbatul a fost făcut în mod express să planteze sămânţa. Aşadar, el trebuie să planteze sămânţa – oriunde vede oportunitatea.
Femeia a fost făcută să primească sămânţa. În ultimii ani, înainte de secolul 20, femeile dormeau din punct de vedere sexual, până când au fost seduse de bărbaţi. Atunci unde se află ispita? În bărbaţi, cei care excită şi cei care seduc, sau în femei, cele seduse, şi excitate?

Bărbatul s-a ascuns de propria lui natură masculină în numele purităţii şi a plasat responsabilitatea pentru căderea lui femeii. Este aceasta o activitate sacră? Este demnă? Ar trebui să continue?
NOI vorbim celor dintre voi care pretind că aderă la credinţa musulmană şi care cred că sunt “fără de păcat” sau că au o “minte pură” pentru că v-aţi acoperit femeile cu haine grele ca să vă protejaţi de tentaţii şi să împiedicaţi pe alţi bărbaţi să vă vadă “proprietăţile”. Cât de greşit sunteţi îndrumaţi de propriile voastre pasiuni.

Fiind protejaţi de exercitarea dorinţelor omeneşti, ele pur şi simplu cresc până când erup într-o formă virulentă, brutală.
Eu – Noi – spunem bărbaţilor şi femeilor de pretutindeni – adevărata puritate este atinsă doar când puteţi fi înconjuraţi de orice formă de tentaţie şi totuşi rămâneţi neatinşi de dorinţă, nemişcaţi de sentimente pământeşti, neatinşi de pofte trupeşti pământeşti, liberi de dorinţe şi sete de proprietate.

Puritatea în toate formele ei transcende toate dorinţele fizice pământeşti. Puritatea este abilitatea de a vedea tentaţia aşa cum este ea – partea grosieră a gândurilor şi sentimentelor care atrage senzaţiile bărbaţilor şi ale femeilor înspre a face lucruri necurate. O persoană cu adevărat pură doreşte doar mediul curat şi onest potrivit dorinţei ei arzătoare interioare de iubire spirituală şi frumuseţe a expresiei de sine în fiecare faţadă a vieţii lor. 

Aceasta este adevărata Puritate.

Totuşi, adevărata puritate nu poate fi atinsă până când nu au existat mai întâi anii lungi de tentaţie. Este o parte necesară a dezvoltării voastre spirituale; până când nu aţi fost aspru încercaţi uneori, şi aţi ajuns în cele din urmă să înţelegeţi că există un drum mai înalt pe care să mergeţi, un drum de spirit de sacrificiu, şi de preocupare şi grijă  sinceră pentru o femeie bună, nu veţi atinge niciodată o stare de puritate adevărată.
Veţi fi sclavii dorinţei şi vă veţi găsi într-un tumult constant de conflict interior.

Aşadar, nu evitaţi tentaţia acoperind femeile şi trăind în condiţii artificiale de pseudo-puritate. Mai degrabă – bărbaţi şi femei, îndepărtaţi-vă hainele, descoperiţi-vă corpurile unul altuia ca fiind frumoase forme vizibile exterioare ale CONŞTIINŢEI DIVINE interioare şi experimentaţi eliberarea pe care vi-o va aduce adevărata puritate spirituală.
Înduraţi mari tentaţii – şi depăşiţi-le! Duceţi conflictul vostru Conştiinţei Divine şi căutaţi-i puterea care să vă ajute să depăşiţi dorinţele voastre arzătoare, pentru că doar în acest mod veţi găsi libertatea, pacea minţii pe care defapt o căutaţi.

Dacă, pe moment, căutaţi alinare şi eliberare de dorinţele voastre dându-le frâu liber, aceea nu este libertate sau eliberare. Aceeaşi dorinţă se va întoarce la momentul cuvenit – şi încă odată veţi cunoaşte conflictul arzător. Dacă încă o data le daţi frâu liber – iarăşi conflictul, chiar mai intens, aşteaptă decizia voastră să staţi ferm în puterea Conştiinţei Divine până când dorinţa este subjugată prin perceperea frumuseţii sacre a Realităţii din spatele şi din toate formele fizice. Cea mai mare spiritualitate între sexe este atunci când bărbatul şi femeia pot fi împreună dezbrăcaţi şi în pace împreună, într-o stare de respect reciproc a sufletului, minţii, inimii şi corpului.

  Într-o asemenea spiritualitate, tot ceea ce simt unul pentru celălalt este iubire şi consideraţie pentru binele celuilalt. Dintr-o asemenea IUBIRE şi GRIJĂ delicată plină de compasiune va apărea o uniune de fiinţă extatică pe care puţini au experimentat-o – şi, dacă se intenţionează aceasta, va fi conceput un copil de o incomparabilă frumuseţe a corpului şi a minţii.
  
  În secolele care vor urma, când oamenii vor începe să evolueze spiritual la toate nivelele umanităţii lor, o astfel de iubire între parteneri va fi normală – şi tipul de sex egoist, care caută doar satisfacţia fizică, aşa cum se tolerează la acest moment, va fi privit ca ceva cu totul degradant – la fel de dezgustător precum violul. 

La acest moment, cea mai înaltă cale spirituală de urmat de către sexe este să se recunoască şi să se persevereze în percepţia că:
Bărbaţii şi femeile au fost creaţi pentru a îndeplini sarcini speciale în viaţă potrivite naturii lor inerente.
Bărbatul lasă femeia gravidă. Fără bunăvoinţa şi ajutorul femeii, bărbatul s-ar îndrepta spre sfârşitul vieţii lui – fără copii – fără o fiinţă umană care să îi poarte mai departe numele.

Aşadar bărbatul trebuie să se poarte cu o femeie ca fiind pe deplin egală lui, dar care s-a născut să îndeplinească responsabilităţi diferite. El trebuie să îi dea cel mai mare respect, şi iubire şi grijă – mereu – să o ajute să îşi care greutăţile mai uşor, pentru că ea este cea care dă formă vizibilă la ceea ce este conceput mai întâi în minte.
Când o femeie primeşte o spermă care se uneşte cu ovulul ei în adâncul corpului ei, are loc un miracol la care voi, bărbaţii, nu aţi făcut nimic să contribuiţi, decât cu sperma voastră într-un moment de plăcere – unde se află recompense voastră.

Puteţi doar contribui la sănătatea continuă şi la dezvoltarea normală a “miracolului” căruia i-aţi dat viaţă în corpul partenerei vostru, prin iubirea constantă şi plină de grijă pentru binele şi sănătatea ei, şi protejând-o de toate rănile emoţionale şi exterioare. Aceasta este responsabilitatea voastră masculină. Doar în acest fel meritaţi să rămâneţi alături de ea în calitate de tată al copilului ei.


Un bărbat care hărţuieşte o femeie care îi poartă copilul, care o tratează cu dispreţ, care îi spune vorbe dure şi brutale, şi o tratează fizic dur şi brutal încalcă cea mai fundamentală Lege a Existenţei în care bărbatul şi femeia ar trebui să fie uniţi în egalitatea Fiinţei Divine.
  
Femeile care sunt respectate şi iubite şi protejate ar trebui la fel să respecte şi să iubească şi să ofere prospeţime spiritului şi corpului partenerului ei, hrănind capacitatea lui de a i se dărui. O femeie care nu îşi hrăneşte partenerul cu grijă, tandreţe şi iubire îi privează spiritual masculin de voinţa de a îndura în faţa dificultăţilor pe care le întâlneşte în lumea exterioară.
Îşi va căuta consolarea la altă sursă – bărbaţi sau femei – băutură sau droguri – sau izolându-se în casă, fără a fi util nici partenerei, nici copiilor. 

Aşadar, bărbaţii şi femeile au o responsabilitate egală de a se preţui unul pe altul.
Aşa cum Bărbatul trebuie să înveţe să transmită, zi de zi, “Apectul de Tată” al Conştiinţei Divine spre familie şi muncă, la fel femeia trebuie să înveţe să exprime “Aspectul de Mamă” a Conştiinţei Divine în viaţa ei de zi cu zi.
Celor care neagă acest Adevăr li se va nega accesul la la Împărăţiile Cerurilor până când îşi vor fi crescut percepţia spirituală, şi prin rugăciuni îşi vor fi schimbat atitudinile. Doar când viziunea lor se va ridica deasupra percepţiei omeneşti pământene de “bărbat şi femeie” – şi dincolo de dorinţele lor pământeşti şi conduse de ego – către Realitatea din care şi-au tras “fiinţa”, vor scăpa de roata reîncarnărilor şi vor găsi  intrarea spre Bucuria şi Gloria finală.
  
Dacă, într-o cultură, o femeie este privită doar ca şi o “proprietate”, ca şi un obiect al dorinţelor unui bărbat, şi nu este tratată ca o femeie, absolut egală cu un bărbat, o astfel de cultură nu a înţeles adevărata natură a bărbatului şi adevărata natură a femeii.

Bărbatul şi femeia sunt două jumătăţi egale ale unui întreg.

Când nu are parteneră şi este singur,bărbatul manifestă doar un aspect al SURSEI FIINŢEI lui, şi când femeia trăieşte singură şi nu are partener, la fel şi ea manifestă doar un aspect al SURSEI FIINŢEI ei.
  INTENŢIA DIVINĂ a CONŞTIINŢEI DIVINE a fost să exprime propriul său întreg prin creaţie individualizând, în formă fizică, pe fiecare din cele două aspecte balansate în mod egal ale SALE şi apoi aducându-le împreună din nou în formă fizică, pentru a experimenta unitatea şi întregul CONŞTIINŢEI DIVINE din care şi-au luat individualitatea la origini.

Pe măsură ce vin împreună în iubire şi unitate a spiritului şi corpului, ei descoperă bucuria şi extazul CONŞTIINŢEI UNIVERSALE aflate în echilibru.
(Înreg acest proces este etalat în Scrisorile 5 şi 7.)
Aşadar, combinaţia dintre masculinitatea bărbatului şi feminitatea femeii este esenţială pentru a extrage un “întreg” din SURSA FIINŢEI. Din această combinaţie este format un copil unitar.

Când am fost în deşert în Palestina, mai întâi am perceput că natura înconjurătoare a Creativităţii CONŞTIINŢEI DIVINE, SURSA FIINŢEI noastre a fost INTENŢIA.
Intenţia de a crea, plănui şi proiecta – şi apoi de a da naştere acestui plan crescându-l, hrănindu-l, vindecându-l, protejându-l, şi îndeplinindu-i toate nevoile într-un mod disciplinat.
Atât bărbatul cât şi femeia au evoluat în formă fizică şi conştiinţă pentru a experimenta – INTENŢIA şi de a o exprima în toate modurile posibile în vieţile lor. Acesta este primul act de creaţie.  Fără INTENŢIE nu ar exista CREAŢIE.

INTENŢIA este originea – şi pătrunde în – întreaga existenţă. INTENŢIA defineşte natura acţiunii – de iubire sau distructivă.

Bărbatul şi femeia au fost individualizaţi pentru a experimenta şi formula INTENŢIA în vieţile lor. Acesta este primul impuls al creativităţii.

Bărbatul şi femeia au fost individualizaţi de asemenea pentru a experimenta şi formula PUTEREA VOINŢEI.

PUTEREA VOINŢEI în BĂRBAT este experimentată şi exprimată în primul rând ca şi Activitate. În formele ei primitive, el se mişcă în mediul său pentru a-şi îndeplini intenţia. Aşadar, el îmbracă hainele liderului şi ale căutătorului. 
El a fost individualizat să gândească şi să lucreze pentru a-şi îndeplini scopurile fără obstacolele emoţiilor.

PUTEREA VOINŢEI în FEMEIE este motivată şi experimentată în primul rând ca şi Sentiment – Nevoia de a Hrăni INTENŢIA originală şi de a-i îndeplini scopul întru totul – prin procesul de îngrijire, hrănire, îmbrăcare, reparare, învăţare, protecţie.

SCOPUL este cu totul diferit de INTENŢIE întrucât scopul îşi are originile în planul mental al intenţiei şi devine un conducător emoţional, o dorinţă de a formula “un mijloc de a atinge finalul intenţionat”.

O “INTENŢIE puternică de a face ceva” devine un SCOP în spatele existenţei continue. În acest fel, gândul şi sentimentul sunt împreunate pentru a face lucrarea creaţiei.
Bărbatul este mereu în mişcare căutând noi idei, noi modalităţi de a-şi îndeplini intenţiile pentru a-i da scop în viaţă.
Intenţiile femeii sunt “scopul personificat”, sensibile şi stabile, pregătite să facă sacrificii pentru cei iubiţi.

Aşadar, cele două IMPULSURI de bază din SURSA FIINŢEI – exprimate în formă fizică ca bărbat şi femeie – sunt inter-dependente. Unul nu poate supravieţui fără celălalt. De amândoi este nevoie pentru continuarea creaţiei.

Din cauza mobilităţii sale masculine, caracterului său de lider, bărbatul s-a considerat superior femeii. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că ea rămâne stabilă, creând securitate pentru bărbat. Dar tendinţa feminină este o tendinţă de iubire necondiţionată, o tendinţă demnă de cel mai mare respect şi consideraţie pentru a fi ajutată să înflorească şi să-şi îndeplinească scopul ei înnăscut în casă în pacea minţii şi în bucurie.

Rolul bărbatului este de a asigura siguranţa fizică şi mijloacele materiale de subzistenţă pentru familie.

Rolul femeii este de a asigura siguranţă emoţională şi mijloacele emoţionale de împlinire personală şi bucurie în mediul familial.
În trecut, în est şi în vest, bărbatul şi-a exercitat rolul de dominare în casă, făcând-o pe femeie subordonată şi supusă voinţei lui. Făcând aşa, el a alungat şi a deformat energiile Conştiinţei Divine şi le-a transformat prin mintea şi inima lui într-o civilizaţie alungată.

De asemenea. a deformat conştiinţa femeii impregnând în ea un adânc resentiment al rolului său de subordonare pe care ea ştie în mod intuitiv că nu ar fi trebuit să îl îndure.

Aşadar, el a creat un mod de viaţă de degradare şi degradant pentru el şi partenera lui, întru totul în conflict cu NATURA SURSEI FIINŢEI.
Faptul că femeia a trebuit să îşi exercite tendinţa ei masculină de agresivitate pentru a-şi exprima egalitatea, pentru a atinge respectul datorită acestei egalităţi în societate, înseamnă că civilizaţia voastră a devenit întru totul destabilizată şi nesănătoasă. Femeia preia rolul masculin din disperare, dar făcând aşa, ea anulează intenţia din spatele creaţiei.

Bărbatul şi femeia şi-au pierdut drumul complet. În ţările supradezvoltate, oamenii trăiesc doar pe jumătate, încercând să rezolve separarea dintre bărbaţi şi femei prin sex superficial. Drept rezultat, bărbatul şi femeia devin chiar mai separaţi şi mai neîmpliniţi. Conflictul din unitatea de familie creează stres, durere şi separare, chiar dacă trăiesc sub acelaşi acoperiş.


În ţările “dezvoltate”, birourile psihiatrilor sunt pline de oameni şi copii nefericiţi care spun că nu ştiu cine sunt cu adevărat sau care este scopul lor în viaţă. Îi întreabă pe experţii care nici ei cunosc răspunsurile.
Trebuie să ne amintim de asemenea, că fiecare persoană, bărbat sau femeie, are lecţii de învăţat în viaţă care pot fi învăţate doar prin sex – şi goana – în care se găsesc. Aşadar, o femeie trebuie să îşi accepte rolul în viaţă ca şi asigurator de iubire emoţională şi securitate pentru partenerul ei şi pentru copii, cu respect de sine şi demnitate şi să îl îndeplinească cât de bine poate. 

Trebuie să recunoască că rolul de asigurator de siguranţă emoţională este absolult vital pentru societate. Ea asigură “lipiciul” iubirii şi starea de bine care menţine familii, oraşe, ţări împreună. Când îşi înţelege adevăratul loc şi scopurile în societate, şi caută să le îndeplinească şi să le atingă cât de bine se poate, se îndreaptă repede pe cărare spre iubire necondiţionată şi spre recompensele cele mai înalte în împlinire personală şi în fericire. De asemenea se va îndrepta spre un nivel mai înalt de conştiinţă – posibil ca şi bărbat în următoarea viaţă, care va aduce mari beneficii umanităţii. În mod similar, bărbaţii evoluaţi spiritual – chiar maeştri spirituali – se reîntorc la viaţă pe pământ să înveţe adevărata umilinţă şi să aducă toate principiile înalte ale existenţei în practica zilnică a unei femei iubitoare care îngrijeşte cu înţelepciune şi îi hrăneşte pe toţi cei care au nevoie de ceea ce ea poate oferi. 

Unde se află atunci, inegalitatea?

Îndepărtaţi scările din viziunea şi intelectul vostru limitat şi vedeţi cu viziune clară că nu ar trebui să existe nici o inegalitate – doar INTENŢII împărtăşite care să exprime tot ceea ce voi aţi atras din Conştiinţa Divină în modul cel mai spiritual de a atinge cea mai înaltă fericire posibilă pe pământ.
  
În anii care vor veni, când un bărbat şi o femeie au evoluat spiritual, dacă şi când sunt separaţi în intenţie, ei împreună îşi vor duce intenţiile “TATĂLUI-MAMEI-CONŞTIINŢEI DIVINE”, întrebând: “Ce se va crea în circumstanţele noastre? Care este cel mai bun mod în viitor?”.
Când vor fi primit răspunsurile, le vor accepta cu inimă iubitoare şi le vor aplica. Orice diferenţe în răspuns vor fi respectate şi duse din nou Conştiinţei 

Divine cu aceeaşi cerere până când vor atinge un consens sincer.
Împreună, bărbat şi femeie se vor întoarce apoi şi vor întreba Conştiinţa Divină: „Cum putem mai bine să ne atingem scopurile?”. Şi din nou, îşi trag răspunsurile şi continuă să întrebe până când în cele din urmă ajung să conceapă un plan, nu doar în creierul uman, ci în cea mai înaltă dimensiune de creativitate – CONŞTIINŢA DIVINĂ.

Lucrând împreună în acest fel, ei vor experimenta în cele din urmă „beatitudinea” adevăratei unităţi a sufletului, minţii, inimii şi corpului.

În cele din urmă, bărbatul nu poate exista comfortabil fără a experimenta şi el şi fără a manifesta ceva din motorul feminin. Are nevoie să creeze emoţii cu nevasta sa, cu copiii şi cu alte relaţii – colegi de şcoală şi colegi de muncă, colegi şi prieteni. Fără sentimente călduroase, ar fi un monstru rece. În mod frecvent, dacă este un suflet vechi, aduce multă căldură şi grijă din încarnări anterioare ca şi femeie. Cu cât devine mai spiritual, cu atât sunt mai egale cele două impulsuri sexuale balansate în natura lui. Aceasta se aplică de asemenea şi femeilor.

La fel, femeia nu ar putea exista comfortabil fără ceva din motorul masculin. Fără o capacitate de planificare inteligentă, gospodăria ei ar fi o zonă de dezastru. Există de asemenea posibilitatea ca ea să fi fost un personaj masculin puternic în ultima ei încarnare şi se simte inconfortabil în rolul ei feminin de a se sacrifica pentru alţii. O asemenea femeie trebuie să ceară Conştiinţei Divine să îi clarifice viziunea ca ea să poată vedea că fără iubire pentru umanitate, leadershipul reprezintă un exerciţiu periculos.
Când bărbaţii şi femeile sunt aproape o balanţă egală de naturi masculină şi feminină în interiorul lor, datoria lor în viaţă este să îşi transceandă motorul sexual atingând iubirea necondiţionată pentru toţi oamenii şi direcţionându-şi însuşi motorul în pură creativitate – cum ar fi arta. Din asemenea oameni sunt făcuţă „Maeştrii”, stăpâni ai lor înşişi, maeştri ai creativităţii, maeştrii ai conştiinţei umane, maeştrii ai „materiei”.

Din păcate, la acest moment, bărbaţii şi femeile voastre care se apropie de o balanţă egală „a naturii bărbat/femeie” în interiorul propriei lor naturi, nu au nici un indicator care ar trebui să fie adevăratele lor scopuri. Şi-au pierdut drumul şi au creat o societate falsă printre ei înşişi în care bucuria şi împlinirea personală pe care o caută este negată de preocuparea lor legată de funcţiile corpului mai degrabă decât de împlinirile spirituale. Vor rămâne oameni nefericiţi, plini de conflicte, până când descoperă adevărul privind „cine sunt ei cu adevărat”.

Vorbind despre rolul feminin în viaţă, trebuie de asemenea să fie spus faptul că multe dintre femeile voastre moderne din ţările dezvoltate au atins un grad ridicat al tendinţei masculine în ultimii 100 de ani.

Trebuie să îşi aleagă priorităţile în viaţă cu atenţie. Nu trebuie să rămână acasă, stând şi fiind plictisite, dar vor deveni mai fericite, mai împlinite dacă îşi îndreaptă inteligenţa şi abilităţile pentru a crea noi moduri de a avea o viaţă mai constructivă pentru întreaga familie. La acest moment, este posibil să nu ştie cum să facă aceasta, dar meditaţia va atrage în minţile lor inspiraţia necesară cu privire la modul cel mai bun de a-şi folosi puterile de leadership şi talentele pentru fericirea tuturor.

Bărbaţii care şi-au dezvoltat o mai mare capacitate de empatie cu femeile şi cu bărbaţii, de asemenea, prin meditaţie urmată de inspiraţie, vor găsi modalităţi mai înalte de a-şi exprima capacitatea de leadership în munca lor, aducând fericire celorlalţi.

De ce Eu – Noi – ne-am ocupat de problema sexelor în aşa amănunţime?

Aceasta a fost absolut necesar pentru că bătălia dintre sexe – atât în est cât şi în vest, crează condiţii nesănătoase pe pământ. Adăposteşte agresivitatea şi putrezeşte ca şi furie şi ostilitate. Libertatea sexuală a adus lumea la un punct de criză prin extinderea transmiterii bolii SIDA. Toţi viruşii sunt creaţi în forţele conştiinţei distructive.

Trebuie să înţelegeţi că fiinţele umane şi-au creat proprii viruşi! Fiecare virus este un impuls al conştiinţei vii distructive care a devenit vizibil. Are drept ţintă ceea ce impulsul conştiinţei distructive a avut ţintă la momentul când virusul a luat formă.

Am fost foarte clar cu privire la acest aspect al existenţei când am fost pe pământ în persoana lui Iisus. Evreii aveau tradiţia rigidă de a spăla paharele înainte de a bea din ele. Le-am spus în mod explicit că nu ar trebui să fie îngrijoraţi cu privire la ceea ce intră în gurile lor. Ar trebui să fie îngrijoraţi cu ceea ce ieşea din minţile şi gurile lor – şi apoi afară prin gurile lor. La acel moment, ştiinţa nu descoperise prezenţa viruşilor,dar se căzuse de acord asupra faptului că boala venea de la mâncatul şi băutul din ustensile murdare. Dar eu ştiam că la bază boala venise din minţile şi inimile oamenilor sălbatici furioşi. Apoi, era propagat de separarea celulelor, dar purta cu ea însăşi, pentru totdeauna, instinctul şi conştiinţa care a adus-o iniţial în existenţă.

SIDA nu a fost un accident. A apărut din forţele conştiinţei de indulgenţă şi din reacţiile emoţionale distructive dintre partenerii sexuali. Ura îngropată şi furia pot să îi conducă pe oameni la un act sexual, lăsând în urma lor reziduri de boală în minte, emoţii şi corp.

Pentru că obişnuinţa emoţională nu a motivat întotdeauna actul sexual dintre bărbaţi şi femei, aceştia au cunoscut o mare dezamăgire şi lipsă de eliberare şi împlinire. Când acest lucru se întâmplă, energia sexuală masculină se diminuează. A fost reactivată de imagini cu perversiuni sexuale.

Drept rezultat, pornografia a devenit o “mare afacere” în unele ţări. Se adresează doar instinctelor corpului. Din pornografie a apărut o lipsă de respect pentru femei, şi un act sexual mecanic lipsit de emoţii, alături de acte de viol în creştere rapidă şi de abuz sexual al copiilor. Oamenii care dau frâu liber acestor acte de cruzime depravată cu siguranţă vor culege consecinţele fie în această viaţă, fie într-o încarnare viitoare.

Aşadar, când cei care urmează Islamului au condamnat vestul pentru comportamentul lor sexual imoral şi pentru perversiune, au dreptate să creadă că acesta aduce condiţii nesănătoase pe pământ.
Aceste condiţii nesănătoase nu sunt trimise de “Allah” –ci sunt o consecinţă naturală a încălcării de către ei a LEGILOR EXISTENŢEI.

În acelaşi fel, discipolii Islamului încalcă LEGEA EXISTENŢEI pentru că ei, la fel ca şi evreii, ţin la tradiţia ochi-pentru-ochi şi cred că există un asemenea lucru ca şi Războiul Sfânt. Nu există un asemenea lucru ca şi Războiul Sfânt -Există doar Realitatea Iertării Sfinte şi a Împăcării Sfinte, tratându-vă “fratele”, indiferent că vă este duşman sau prieten, cu iubire şi înţelegere.

Niciunul dintre voi nu poate încălca LEGILE EXISTENŢEI şi spera că puteţi intra în împărăţia cerului sau în paradis. Comportamentul vostru nu are loc dincolo de mutilarea pe care vi-o faceţi acum vouă înşivă.

NOI vă vom lăsa cu aceste gânduri pe care ne rugăm intens să le primiţi adânc în conştiinţa voastră şi să le folosiţi în vieţile voastre de zi cu zi. Vă îndemnăm cu ardoare să vă adunaţi împreună, indiferent de credinţele voastre religioase, în grupuri mici ca să folosiţi Scrisorile ca principii pentru vieţile voastre de zi cu zi. Aruncaţi, dacă puteţi, condiţionările voastre, şi adunaţi-vă în umilinţă adevărată, ca şi oameni care sunteţi dispuşi să cadă de acord că cunosc puţin din adevărata spiritualitate – dar doresc cu ardoare să înveţe cum să-şi îmbunătăţească şi să-şi spiritualizeze vieţile.

Atâţi dintre voi câţi sunteţi conştienţi, intraţi într-o nouă fază a istoriei lumii, în cursul căreia se va realiza că nu mai este vorba despre separarea mare dintre cei bogaţi şi cei săraci.

Marea separare va fi în conştiinţă. Separarea va fi între cei care au fost conştienţi să găsească intrarea într-o conştiinţă mai înaltă şi să radieze iubire şi acceptare în mod egal către toată lumea – prieteni şi duşmani – şi care au drept scop să radieze Conştiinţă Divină în fiecare faţetă a vieţii lor zilnice – şi cei care rămân închistaţi în tendinţele lor egocentrice, căutând dominarea celor slabi. Aparent se poate vedea că reuşesc pentru scurt timp – dar în cele din urmă vor eşua şi suferinţa lor în întunericul creat de ei înşişi va fi mare.

Aceste Scrisori vor fi mijlocul prin care veţi ieşi din întuneric la LUMINĂ.

Pe măsură ce căutaţi să vă ridicaţi frecvenţele conştiinţei spirituale radiind iubire necondiţionată tuturor, veţi intra într-o ASCENSIUNE lentă în CONŞTIINŢĂ care vă va afecta în mod dinamic sănătatea fizică şi condiţiile voastre pe pământ.
   
Oameni curajoşi, pe umerii voştri va sta ridicarea conştiinţei umane. Veţi ieşi din conflictul care va urma, puternici şi hotărâţi, şi veţi începe să construiţi un alt tip de conştiinţă a lumii. Veţi stabili începutul progresului spiritual şi tehnic şi economic şi pacea lumii pentru secolele care vor urma.






Eu, CHRISTOS, am vorbit - NOI–FRĂŢIA MAEŞTRILOR–vorbim creştinilor, musulmanilor, budiştilor, evreilor, hinduşilor, sufiţilor, şi fiecărei convingeri religioase a lumii. Sunteţi cu toţii înconjuraţi de iubirea noastră. Credeţi aceasta – pentru că este adevărat.







Traducere Camelia Muntea traducător autorizat


2 comentarii:

  1. Multumesc din inima draga NORIS !
    BINECUVANTARI INFINITE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare, mare drag, dragă Daniela, sa fie BUCURIE și INFINITE BINECUVÂNTĂRI TUTUROR !

    RăspundețiȘtergere