marți, 22 octombrie 2019

RESPONSABIL PENTRU VIAȚĂ


A FI RESPONSABIL PENTRU VIAȚĂ


A fi responsabil față de propria conduită și viață - înseamnă a te desprinde de frică, conflict și supărare - învăța să te iubești și să te ierți, pentru a te elibera de suferințele tale. Cât timp vei refuza să te desprinzi de nemulțumirile și supărările tale, mesajul subconștient pe care-l transmiți divinului este acela a dorinței tale de a trăi nefericit și neputincios de a te bucura de viață.
Prin refuzul tău de a alege calea vindecării și a desprinderi de ostilitatea pe care o ai față de propriul trup și suflet - îți ei șansa de a-ți exprima gândurile și viața prin ceea ce te bucură și iubești.
Prin refuzul de a te elibera de fricile, lăcomiile și suferințele tale - ceea ce vei exprima, experimenta și trăi, vor fi: nevoile, așteptările, lipsurile, nemulțumirile, insuficiențele și supărările tale.
Exprimându-ți insuficiențele, nemulțumirile, frustrările sau supărarea - ceea ce vei atrage în viața ta vor fi experiențe ale pierderii și durerii, menite a te constrânge în ați îndrepta erorile de conduită și viață.
Indiferent pe cine ai da vina pentru felul în care trăiești și oricât te-ai plânge de poverile sau problemele tale - va trebui să înțelegi că responsabilitatea lor, este exclusiv a ta.
Îți poți petrece întreaga viață căutând soluții complicate la problemele tale - dar totul va fi pentru în van, cât timp vei refuza să-ți eliberezi gândurile și mintea, de negativitate, supărări și frici.
Răspunsurile pe care le cauți, sunt simple... și-ți sunt mereu la îndemână. Dar nu le poți auzi din cauza zgomotului asurzitor al gândurilor tale negative.
Când îți vei reduce gândurile la unul singur gând de iubire care va fi capabil să disipe din mintea ta , zgomotul de fond care te bruiază, vei auzi glasul inimii... și îndrumarea divină.
Când îți vei privi gândul primordial... și vei înțelege prin el natura creației și esența ta divină - vei găsi rezolvare pentru toate durerile, poverile și problemele tale.
Devenind capabil să exprimi iubire prin gândurile tale, vei începe să atragi în lumea și realitatea ta: experiențe, oameni, situații, trăiri, valori și daruri, menite a-ți umple trupul și sufletul, cu bucurie și viață.
Când vei conștientiza și accepta că, ești singura persoană din viața ta care te poți face fericit sau trist  vei înțelege că fericirea sau nefericirea celorlalți, nu este responsabilitatea ta.
Fericirea sau tristețea ta - îți aparține exclusiv ție... și nu celor pe care-i învinuiești pentru alegerea ta de a suferi sau de a-ți risipi resursele, bucuriile, frumusețea lăuntrică și viața.
Dacă ți se reproșează vreodată, o vinovăție în legătură cu alegerea celorlalți de a suferi sau de a-și decima viața - trebuie să știi că responsabilitatea alegerii lor de a-și hrăni supărările sau furia, le aparține în exclusivitate.
Așadar, pentru a nu te împovăra karmic cu suferințele și eșecurile celorlalți - este înțelept să eviți să-ți hrănești convingerea că ești responsabil pentru problemele și poverile lor.
Luând asupra ta sarcini ce nu-ți aparțin și înhămându-te la a le trage căruța cu probleme și poveri... nu vei mai avea putere să-ți tragi și propria căruță.
Trezindu-te cu o căruță pe care n-o poți trage - vei ajunge la rându-l tău să ai pretenția de la ceilalți să-ți rezolve problemele și să se împovăreze cu responsabilitatea eșecurilor tale.
A-ți pierde vremea căutând vinovați sau țapi ispășitori pentru erorile tale - este o risipă de energie și resurse, născută din refuzul tău de a-ți vindeca rănile și a-ți îndrepta erorile de viață.
Acceptând vinovății pentru greșelile pe care alții le fac – nu-ți vei putea asuma responsabilități, pentru eșecurile și consecințele pe care le atragi, prin ceea ce gândești, exprimi și faci, sub povara nefericirii sau a ne iubirii tale.
Rămânând în permanență conștient de adevărurile simple, care vorbesc despre responsabilitatea ta cu privire la sădirea iubirii în sufletul tău, pentru a te vindeca de durerile tale - vei înțelege că aceeași responsabilitate o au și semenii tăi. Dacă tu alegi drumul drept al vindecării sufletești și al iubirii..., iar ceilalți aleg calea întortocheată și șerpuită, pentru a-și satisface lăcomiile, vinovățiile, supărările, suferințele și frica - tu trebuie să înveți să accepți alegerea lor.
De te vei amesteca în karma celorlalți, crezând că le poți fi de ajutor, preluându-le poverile și suferințele, din milă sau exces de zel - vei comite o eroare karmică, împiedicându-i în a-și conștientiza și îndrepta eroarea.
Răspunsul karmic al destinului, va fi în permanență suferința, ori de câte ori vei nesocoti alegerile celorlalți sau vei încălca pin ignoranță, legea divină.
Ajutorul tău va fi în van, de-l oferi din milă... sau îl dai celor nepregătiți încă să-și conștientizeze erorile sau să-și asume în mod responsabil, valorile, viața și vindecarea.

Ajutorul tău va fi primit și susținut de forțele divine, doar atunci când ți se cere.. și ai prin harul, experiența și energia iubirii tale, puterea de a-l susține.

Ceea ce însă trebuie să înțelegi când vrei să-ți susții semenii în vindecare, este faptul că - nu vei avea îngăduință divină, până când nu-ți vei desăvârși prin iubire și iertare, propria vindecare.
Dacă vei alege vindecarea, și nu vei dori să lași convingerile din trecut, să-ți limiteze în a fi pe deplin prezent în momentul de acum - va trebui să accepți că, nu existe vieți trecute așa cum nu există nici experiențe anterioare.

De vrei să-ți vindeci viața - trebuie să renunți la a te ancora emoțional de amintiri și trăiri trecute. Dacă ele ies la iveală, recunoaște-le, fii cu ele și integrează-le în iubirea ta, pentru a le lua forța și a le pune capăt.
De vrei te bucuri de viață și de ceea ce ești, faci și trăiești - trebuie să renunți la a mai pleca în trecut tău, pentru a readuce în prezentul tău, demonii fricilor și a traumelor tale.
Nimic din ceea ce-ți distorsionează realitatea sau te îndepărtează de adevărul inimii, nu poate fi pus în slujba vindecării vieții tale.

Fericirea are loc doar în momentul prezent.

O poți trăi prin simpla alegere de a transcende haosul și confuzia din mintea ta - pentru a-ți trăi bucuriile și viața, în prezentul tău, de aici și de acum.





"Un dar autentic va creşte, pe măsură ce ai încredere în el. Nu acelaşi lucru se întâmpla şi cu unul fals. Primul este darul Spiritului şi este responsabilitatea ta să-l îngrijeşti pentru ca el să existe. Cel de-al doilea este ceva la care ego-ul tău se aşteaptă şi care, mai devreme sau mai târziu, trebuie să cedeze -- dacă e să apară adevăratele tale daruri. Unul este cel care aduce preţuire, care adânceşte apropierea şi legătura cu ceilalţi. Celălalt aduce aprobare sau respingere amândouă însemnând izolare, durere şi umilinţă. ” 
                                                                                                                  Paul Ferrini
                                              ~ Caută Bucuria~

     





Imagini: Pinterest


2 comentarii:

  1. Libertatea omului este sacră. Cine are dreptul să spună că asta e bine sau rău, moral sau imoral? Fiecare om are dreptul să trăiască cum simte. Treaba fiecărui om de a alege în viață după inima sa, după sufletul său, după mentalitatea sa. Aviz creștinilor constipați de judecată și răutate.

    Cu prețuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere
  2. ,,Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient - Osho,,

    RăspundețiȘtergere