luni, 14 octombrie 2019

DRUMUL CĂTRE SINE


DRUMUL CĂTRE SINE


     Atunci când rătăcești calea către Sine... și ajungi să te simți copleșit de angoase și de frici, caută lumina în tine și las-o să te ghideze către luminiș.
Când ești cuprins de îndoială și nu știi dacă să mergi înainte sau să te întorci acolo de unde ai plecat - ascultă-ți inima și încrede-te în adevărul ei. Ea te va călăuzi în locul în care te vei simți iubit.
De te simți stingher pe drumul tău, la un moment dat vei ajunge la o bifurcație a ei, prin care divinul îți dă șansa de a alege destinația care te face să te simți în siguranță și să fii fericit.
Când ajungi la bifurcație și nu știi încotro să o apuci... nedumerirea și frica ta, te va ține pe loc. Când ai opțiunea de a merge la stânga sau la drepta, important este - să te urnești din loc.
Nu contează de vei merge la stânga sau la dreapta, atâta timp cât ai încredere în tine și ai convingerea că ai ales corect. Important este să te eliberezi de temeri - pentru a te putea bucura de drum.
De-ți vei păstra entuziasmul... și-ți nu-ți vei risipi bucuria gândului că ai luat decizia ceea bună - atunci când vei da peste un teren dificil de parcurs, nu vei fi tentat să crezi că ai luat-o pe un drum greșit.
Când te lași cuprins de îndoială, și de fiecare dată când dai de greu, permiți minții să-ți ia bucuria, pentru a-ți sădii frica în suflet - pe orice drum ai merge, vei crede că, ești pe drum greșit.
Așadar, nu drumul pe care ești sau alegi ca să-l parcurgi, este principala ta problemă, ci neputința ta de-a te desprinde de frică, pentru a te putea bucura de drum.
Cât timp te vei încrede mai mult în fricile și iluziile, prin care mintea te împiedică să-ți urmezi calea către inima ta și Sinele divin - pe orice cale vei merge, vei fi pe drumul către nicăieri.
Pe drumul către Nicăieri - nu are importanță încotro te îndrepți, căci drumul este circular și te aduce mereu înapoi acolo de unde pleci sau ai fugit.
Motivul pentru care ajungi de fiecare dată în bucla suferințelor tale, este faptul că refuzi să vindeci rănile pe care ți le-ai făcut, atunci când ai decis că nu meriți să fii iubit.
Pe drumul către Nicăieri - nu contează ”încotro mergi”, pentru că nu mergi undeva anume. Când nu ști cum să mergi și nici unde vrei să ajungi, scopul călătoriei devine pentru minte, irelevant.
Atunci când alegi să mergi undeva - scopul călătoriei devine relevant, atât pentru minte cât și pentru inima ta. Când ai un scop bine definit și o motivație puternică, entuziasmul și bucuria drumului - te fac să devii un călător fericit.
Atunci când nu mergi nicăieri și alegi din frică, să te întorci din drum, plângându-te de obstacolele cu care va trebui să te confrunți, fără a le fi vreodată întâlnit... scopul n-are niciun sens.
Când alegi să-ți justifici eșecul sau să-ți hrănești supărările, nemulțumirile, vinovățiile, neliniștile și frica - nu faci decât să reprimi Lumina inimii tale, pentru a te plânge și a bate pasul pe loc.
Când frica te împiedică să mergi cu bucurie pe drumul pe care l-ai ales - undeva în trecutul tău există o traumă sau o rană, de care va trebui s-o vindeci prin iertare, pentru a te elibera de nevoia de a te agresa și a suferi.
Când nu înțelegi motivul supărărilor sau a fricilor tale - singurul lucru important pentru tine, este să ieși din gândurile auto distructive, crescându-ți starea de conștiință și stima de sine.
Pentru a-ți redobândi încrederea și stima de sine, va trebui să te desprinzi de fricile tale, învățând să fii și să exprimi bucurie, prin ceea ce faci, ai și deja ești.
Până când nu vei simți bucurie și plăcere în a primi darurile divine..., în loc să le prețuiești și să-ți arăți prin gânduri și fapte pozitive, recunoștința pentru ele, vei ajunge să le risipești.
Vlăguit de energia luminii, de iubire, de resurse, de respect sine, de bucurie și de vlagă - vasul tău sufletesc va rămâne mereu gol. Lipsit de iubire, conștiința ta va fi mereu încărcată de angoase și de frici.
Pentru a găsi calea spre lumină și a păși pe ea, plin de smerenie, recunoștință, bucurie și iubire - trebuie să-ți regăsești încrederea în Sinele divin, învățând să te iubești.
Când vei alege să te desprinzi de ”Tristețe”, de ”Îndoiala”, de ”Ostilitate” și de ”Frică” - vei permite ”Bucuriei”, ”Încrederii”, ”Curajului” și ”Iubirea”, să devină noii tăi tovarăși de drum.
Când vei învăța să binecuvântezi tot ceea ce vine în viața ta și vei ști să-i îmbrățișezi cu iubire și acceptare, pe toți cei pe care-i întâlnești pe drumul vieții... vei găsi drumul către Sine și inima ta.
                                                                                                         Sandor Kasza



Un comentariu:

  1. Când plângi, Dumnezeu este în lacrima de pe obrazul tău.
    Când ești in suferință, Dumnezeu te înconjoară cu Harul Său, te mângâie prin Cuvântul Său!
    Când ești bucuros, Dumnezeu este acolo și râde împreună cu tine! Ești prețios în ochii Lui! Ești o minune creată de mâinile Sale!
    Ești din Dumnezeu și exiști pentru că El a vrut să exiști!Cu prețuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere