miercuri, 18 martie 2020

COMPASIUNE




Evenimentele din această perioadă cu toate aceste schimbări la nivel planetar, cu ascensiunea planetei Pământ ne îndeamnă și trezește în noi mai mult ca niciodată compasiunea, o stare nativă cu care am venit aici pe Pământ. Transformările rapide prin care trece lumea de astăzi fac tot mai necesară o reflectare atentă la actualele condiții de viață. Multe constatări subliniază faptul că aceste mutații profunde afectează semnificativ maniera de raportare a omului la semeni și la comunitatea din care face parte. Este evident rolul terapeutic, emoțional și cognitiv al compasiunii între oameni. Influențarea benefică a calității judecăților morale, receptivitatea la lucrurile noi, dobândirea echilibrului în situații tensionate sunt doar câteva din efectele pe care le resimt cei care manifestă compasiune față de semenii lor.

Natura compasiunii

”Nu vă opuneți schimbării, agățându-vă mental de o situație. Pacea dumneavoastră interioară nu depinde de ea. Rămâneți în Ființă (Sinele Superior ) – neschimbătoare, atemporală, nemuritoare – și nu mai depindeți pentru împlinire și fericire de lumea exterioară a formelor schimbătoare. Vă puteți bucura de ele, vă puteți juca cu ele, puteți crea forme noi, puteți aprecia frumusețea a Tot Ce Există. Dar nu va mai exista nevoia de a vă atașa de niciuna dintre ele.
Atât timp cât nu sunteți conștient de Ființă, nu veți sesiza realitatea celorlalți oameni, pentru că nu v-ați găsit propria realitate. Formele lor vor plăcea sau vor displăcea minții dumneavoastră, formele incluzând nu numai corpurile, ci și mințile și comportamentul lor. Relația autentică devine posibilă numai când există conștiința Ființei.
Venind din Ființă, veți percepe corpul și mintea altei persoane ca și cum ar fi un ecran în spatele căruia veți simți realitatea lor adevărată, așa cum o simțiți și pe a dumneavoastră. În felul acesta, când vă confruntați cu suferința sau comportamentul inconștient al altei persoane, rămâneți prezent în contact cu Ființa și puteți astfel privi dincolo de formă și-i puteți simți Ființa luminoasă și pură prin propria dumneavoastră Ființă.
La nivelul Ființei, orice suferință este recunoscută ca iluzie. Suferința este cauzată de identificarea cu forma. Prezența acestei înțelegeri provoacă uneori VINDECĂRI miraculoase – prin trezirea conștiinței Ființei în alții – atunci când aceștia sunt pregătiți.

Compasiunea – este  conștiința unei legături adânci între dumneavoastră și toate ființele.

Așa că data viitoare când veți spune ,, nu am nimic în comun cu această persoană”, amintiți-vă că aveți extraordinar de mult în comun: peste numai câțiva ani – doi sau 70 de ani, nu contează prea mult – amândoi veți deveni cadavre în descompunere.  Adevărul acesta ne trezește și ne face sa devenim mai umili, fără a lăsa prea mult loc mândriei. Este acesta ungând negativ? Nu, este un fapt. De ce să închideți ochii în fața lui? În acest sens, există o egalitate totală intre dumneavoastră și orice altă ființă.
        Una dintre cele mai puternice practici spirituale este meditația profundă asupra morții formelor fizice, inclusiv a dumneavoastră. Se numește a muri înainte de moarte.
     Pătrundeți adânc în această meditație. Forma dumneavoastră fizică se dizolvă, nu mai există. Apoi vine un moment când toate formele mentale sau gânduri mor și ele. Sunteți încă aici – prezența  Divină din dumneavoastră. Luminoasă, pe deplin Trează. Nimic din ce a fost real nu a murit vreodată, ci numai forme și iluzii.
    La acest nivel profund, compasiunea devine vindecătoare în cel mai larg sens. În această stare, influența vindecătoare nu este bazată pe fapte, ci pe Ființare. Oricine intra în contact cu dumneavoastră va fi atins de prezență și va fi influențat de pacea pe care o emanați, fie ca este conștient de aceasta sau nu.
Când sunteți pe deplin prezent și oamenii din jurul dumneavoastră manifestă comportament inconștient, nu veți mai simți nevoia să reacționați, așa că nu acordați inconștienței vreo realitate. Pacea dumneavoastră este atât de vastă și de profundă, încât oricine nu este pace dispare în ea ca și cum nu ar fi existat vreodată. Se sparge astfel ciclul karmic de acțiune și reacție.
Animalele, copacii, florile vă simt prezența și răspund la ea. Îi învățați pe ceilalți prin Ființare, arătându-le pacea lui Dumnezeu. Deveniți ,,Lumina lumii”, o emanație a Conștiinței Pure, și astfel eliminați suferința la nivelul cauzei.
Eliminați inconștiența din lume. ”
                                               Extras din ”Puterea prezentului” Eckhart Tolle

Compasiunea – Liantul dintre Eu și Tu

 ”Experiența compasiunii are efecte benefice și asupra stării de sănătate. Mai multe studii indică rezultate în sprijinul acestei legături. De exemplu, experiența compasiunii reduce nivelul de inflamație din organism. Pe de altă parte, o îngrijire mai atentă, care exprimă mai multă compasiune din partea personalului medical, diminuează incidența depresiei și a ulcerelor. Abordarea plină de compasiune a pacienților de către medici și personalul de îngrijire are rezultate semnificative în cazul bolnavilor afectați de răceală, scurtând convalescența. Prin măsurători asupra nivelului celulelor imunitare, cercetătorii au descoperit că pacienții care au resimțit empatie din partea doctorului, la întâlnirea cu el, au înregistrat, după 48 de ore de la prima lor vizită, o imunitate sporită.
Momentul în care compasiunea este trăită, conștientizată, manifestată și eventual revărsată asupra semenilor noștri, descrie bine cunoscuta sintagma a lui ”Aici și Acum”. Momentul prezent este cel care aduce vitalitate în experiență, este locul unde ”miracolul” unei conexiuni, descoperiri se petrece. Este momentul în care trăim cu adevărat.  Nu văd cum altfel decât prin prezență am putea fi capabili de a crea contextul favorabil pentru observarea experienței celui de lângă noi și conectarea profundă cu el, în vederea revărsării sentimentelor de dragoste și căldură de care compasiunea este responsabilă.
Un lucru este cert, numai împreună vom reuși.”




 ”E nevoie să creştem lumina din noi înşine, înainte de a lumina calea altora! Şi cum facem asta? Renunţând la resentimente, la ranchiună, la furie faţă de cei ce “ne-au greşit”, proiectând iertare asupra celor de neiertat , îmbrăţişând copilul rănit din noi , accesând acea inocenţă şi iubire necondiţionată care se află în interiorul fiecăruia dintre noi… A fi mereu în contact deliberat cu Sursa care rezonează în noi înşine , cu inima plină de compasiune şi iubire pentru tot ce există, ne ţine prezenţi şi implicaţi vibrational într-un mod pozitiv pentru a putea contribui la evoluţia umanităţii.”  
                                                                            Autor: Cristina Tomescu

vineri, 13 martie 2020

ASCENSIUNE- MEDITAȚIE

MEDITAȚIA pentru LINIA TEMPORALĂ de
ASCENSIUNE-MEDITAȚIA pentru FINALUL CORONAVIRUSULUI PE 4-5 APRILIE 2020!!!



marți, 10 martie 2020

SUFLETULUI MEU


Sufletului Meu ..

Sufletul meu … Unde eşti? ..
Mă auzi? ..
Îți vorbesc .. Te chem .. Eşti acolo?
M-am întors.
Sunt aici din nou.
Am scuturat praful tuturor ținuturilor de pe picioarele mele,
Și am venit la tine.
Sunt cu tine ..
După ani mulți, de multe întrebări,
Am venit la tine, din nou.
Să-ți spun despre tot ce am văzut?
Experimentat? Sau băut ?
sau nu vrei să auzi,
despre vacarmul vieții și despre lume.
Însă un singur lucru trebuie să știi,
Singurul lucru pe care l-am învățat,
este că viața trebuie trăită.
Această viaţă este calea,
Cea mult căutată cale,
către necuprinsul pe care îl numim Divin.
Nu există nici o altă cale.
Toate celelalte căi, sunt false căi.
Așa că am găsit calea cea dreaptă,
care mi-a permis sa ajung la Tine,
La Sufletul meu.
M-am întors, încercat și purificat.
Mă mai cunoști?
Cât de mult timp a durat separarea.
Totul a devenit atât de diferit.
Și cum te-am găsit?
Ce ciudată a fost călătoria mea.
Ce cuvinte ar trebui să folosesc ca să-ți spun,
Pe ce cale întortocheata,
O stea m-a ghidat spre Tine.
Dă-mi mâna Ta,
Sufletul meu aproape uitat .
Cât timp îndelungat pentru bucuria, de a te vedea din nou.
Tu mult dezamăgitul meu suflet.
Viaţa m-a adus înapoi la Tine.
Să mulțumim vieții pe care am trăit-o,
pentru toate orele fericite și pentru toate orele triste,
Pentru fiecare bucurie, pentru fiecare tristețe.
Sufletul meu, călătoria mea,
trebuie să continue cu Tine ..
Mă voi minuna cu Tine,
Și mă voi înălța la singurătatea mea ..

                                                    
                                              ”Vorbe către Suflet ” Carl Gustav Jung




"Ceea ce te cheamă e cântecul primăverii înflorite, Ceea ce te-ndeamnă sunt şoapte din suflet auzite, Ceea ce-ai uitat va reveni în timpurile potrivite, Ceea ce-ai visat e cheia misterelor nedesluşite.
....
 Ceea ce te leagă sunt lacrimile libertăţii îngrădite, Ceea ce te-ntreabă sunt gânduri din adânc descoperite, Ceea ce priveşti sunt chipurile tale oglindite, Ceea ce eşti atinge măreţia unei fiinţe infinite.”




Imagini: Pinterest