vineri, 6 septembrie 2019

SECRETUL MIRACULOS AL CREIERULUI



Secretul miraculos al creierului



Universul manifestat material este dual.
 Pentru întuneric există lumină, pentru roșu există verde, pentru cald există rece – totul ține de sistemul de referință al observatorului. 
Dualismul este prezent pretutindeni – chiar și în modul de alcătuire a minții tale – creierul este format din doua emisfere – stânga (rațiunea, lingvistica) iar dreapta (subconștinetul, intuiția, spiritualitatea). Din păcate societatea occidentală pune accentul pe partea rațională – pe emisfera stângă
Datorită lipsei de timp pentru introspecție – adică momente în care să fim singuri cu gândurile, emoțiile și senziile noastre, nu facem decât să ne izolăm de emisfera dreaptă responsabilă cu intuiția, spiritualitatea – ceea ce numim al șaselea simț. Stăpânierea realității, a vieții și a universului care se manifestează constant intr-un mod dualist, nu putem să o stăpânim atâta vreme cât o percem și o judecăm într-un mod unidimensional prin prisma unei singure emisfere – cea stângi, raționale. Acest lucru ne face să fim lipsiți de orice intuiție, bazându-ne doar pe experiențele anterioare ale altora și ale noastre – devenim mediocrii, iar alegerile, deciziile și ideile noastre nu vor fi decât o oglindă palidă a ceea ce vedem în societate – vom fi reduși la stadiul de imitatori, de oameni roboți programați exclusiv de mediul înconjurător, anturaj și societate. 
   Paradoxal procesul euristic devine doar un proces de copiere si imitație. 
Pe de altă parte oamenii vizionari, oamenii care au ajuns celebrii datorită viziunii unice pe care au adus-o au fost tocmai cei care au acombinat în procesul euristic ambele emisfere.

 Ca un exemplu Albert Einstein a simțit și intuit teoria relativității și conceptul pentru bomba atomică fără să aibă prea multe date – modelul rațional – modelul matematic a fost produs de către altcineva – asta nu înseam că Albert a fost un boem, dimpotrivă era un om ce se baza pe date științifice dar gândea liber, își folosea ambele emisfere. Din punct de vedere etimologic – emisfera stângă (cea bazată pe rațiune) – stânga în latină sau italiană se traduce prin sinistra, cuvânt din familia sinistru – totodată dreapta, dreptate (în engleză cuvântul right înseamnă atât direcția dreapta cât și corectitudine). De ce stânga primește această încărcătură negativă supusă erorii, iar dreapta este asemuită dreptății ? Păi dacă ne gândim că rațiunea are la bază informații raționale – date oferite de către societate și sistem, înseamnă că dacă sistemul și societatea sunt strâmbe, iar tu ești cetățeanul model – tu ești arhetipul greșelii și erorii, deși faci parte din categoria politically correct. Câte nenorociri s-au întâmplat în istorie datorită sintagmei “am făcut doar să execut ordinele”. Emisfera dreaptă (ceea ce numim subconștient) zbiară, generează insomnii și coșmaruri – semnale că nu ești pe drumul bun – dar oamenii se încăpățânează să o ignore și o intoxică cu medicamente – o lobotomie acceptată în societatea vestică. 

Secretul miraculos al creierului și a stăpânirii gândurilor și realității este cunoscut de foarte puțini – unii o fac inconștient, alții învață acest lucru intrat în diverse societăți inițiatice, dar toți care conștientizează această realitate în societatea “rațională” bazată exclusiv pe sintagma cauză-efect, acești inițiați conduc lumea și destinele a milioane de ignoranți care se lasă supuși realității oferite de societate – sclavi ai percepțiilor superficiale. 
       Nu stăpânirea lumii materiale este cheia, nu puterea – ci libertatea. Unde începe și unde se termină ierarhia controlului în univers ? În absența adevărului suprem apar legile și motivele ca justificare a minciunii și exploatării ! Cele două principii se găsesc și în corpul subtil al ființei umane. În planul fizic ele sunt poziționate în regiunea coloanei vertebrale. 

Corpul nostru subtil este o reflectare la nivel microcosmic a sistemului subtil universal (sau macrocosmic). Denumirea “subtil” provine de la faptul că acest corp nu este perceptibil în mod obișnuit, ci doar în condiții speciale. Există diferite prezentări ale corpului subtil, de obicei fără utilitate practică. Totuși, această schemă ne poate fi cu adevărat utilă, în special după ce devenim conștienți de vibrații, deoarece prezintă corespondența canalelor și chakrelor cu diferitele aspecte ale ființei noastre. Schema sistemului subtil este mult mai complexă
Prezentarea noastră, deși simplificată, cuprinde elementele esențiale. În corpul subtil se disting trei canale, ce corespund, in mare, sistemelor nervoase simpatic (SNS) și parasimpatic (SNP):Canalul stâng (SNS stâng) – IDA NADI Canalul lunar (Chandra nadi) sau rece. Reprezintă energia feminină (Yin), manifestată prin intuiție, emoție, afectivitate, cooperare. Este canalul trecutului, al instinctelor, al dorinței, al amintirilor. Persoanele “pe stânga” sunt letargice, apatice, leneșe, visătoare, romantice, emotive, trăiesc in trecut (din amintiri) și sunt cu ușurința dominate de alții. 
Acest canal dezvoltă, ca rezultat al activității sale, superego-ul, situat la nivelul emisferei cerebrale drepte.Canalul drept (SNS drept) – PINGALA NADI Canalul solar (Surya nadi) sau cald, reprezintă energia masculină (Yang), manifestată prin analiză, competitivitate, agresivitate. Este canalul viitorului, al planificării, al activității fizice și intelectuale. Persoanele “pe dreapta” sunt active, agitate, pragmatice și materialiste, trăiesc în viitor (își fac proiecte) și sunt înclinate să-i domine pe alții, fiind uneori arogante, critice. Acest canal dezvoltă, ca rezultat al activității sale, ego-ul, situat la nivelul emisferei cerebrale stângi. Deși există predominantă “stânga”sau “dreapta”, omul nu rămane niciodată într-o situație extremă. Existența noastră este o continuă pendulare între atributele canalului stâng și cele ale canalului drept. 
Aceste doua tendințe între care oscilăm în mod constant și care reflectă activitatea SNS “colorează” percepția pe care o avem despre lumea în care trăim, creând falsa impresie că suntem separați de restul universului. Este evident ca oscilațiile pendulului nu înseamna câtuși de puțin starea de echilibru dupa care tânjim în existența noastră agitată zilnică. Canalul central (SNP) – SUSHUMNA NADI Canalul evoluției, reprezintă starea de echilibru, prezentul. De fapt, prezentul este singura realitate: trecutul nu mai există și oricum nu mai avem nici o putere asupra lui, faptele sunt consumate; viitorul încă nu există, deci nu are caracter real, ci poate fi numai un subiect speculativ. Însa dincolo de aspectele amintite, acest canal îndeplinește un rol esențial in Yoga. În centrul Sushumna Nadi se afla Brahma Nadi, canalul divin, care rămâne intact în orice împrejurare. Prin acest canal energia Kundalini se ridică până la Brahmarandhra (deschiderea subtilă din Sahasrara, prin care individul se conectează cu universul).
Trăim într-o societate patriarhală, adică conducatorii acesteia venerează principiul masculin-rațiunea-emisfera cerebrală stângă-materialismul-lumea fizică. Asta indică faptul că ei urăsc principiul feminin–intuiția-spiritualitatea-emisfera cerebrală dreapta, după cum am mai scris și mai sus rațiunea nu este ceva rău. Ratiunea venerată de aceștia este una deformată, bazată pe principii imorale.  
Echilibrul ( unirea )  dintre rațiune si intuiție / masculin și feminin, fizic/ spiritual ( gândirea holistică, cu ambele emisfere cerebrale ) reprezintă calea spre ILUMINARE  sau realizarea SINELUI. Masonii – “Illuminați” adoră principiul masculin, Masonii – “Illuminati” ascund adevărata cunoaștere departe de masele de oameni.  Cei doi stâlpi din inmaginea de mai sus, reprezintă ce doi stâlpi de la intrare în templul lui Solomon,  a căror denumire începea cu litera iod, amintind de simbolismul falic, respectiv cu litera Beth, a doua literă a alfabetului ebraic, reprezentând principiul feminin. Denumirea lor este Jakin (Iakin) şi Boaz. Ele reprezintă, de asemenea, principiul activ (masculin) şi pe cel pasiv (feminin).
“Nu este vorba despre barbat sau femeie, ci despre cele doua forțe primordiale masculin și feminin, forța activă și cea pasiva. Nici una nu e mai bună decât alta, nu pot exista una fără alta. Fiecare bărbat are aspecte feminine și fiecare femeie are aspecte masculine.”
 Suprimând femininul din orice societate și silind oamenii să gândească strict cu emisfera stângă a creierului, umanitatea și-a pierdut abilitatea naturală de a percepe energia pământească, cosmică si personală.În religia egipteană regăsim aceleaşi două principii, sub denumirile de Osiris şi Isis. 
  Egiptul Antic condus de societatea matriarhală nu însemnă opusul societății patriarhale, ci echilibrul dintre masculin și feminin.  Marea Piramidă se află în centrul geometric al planetei. La fel cum este poziționată și glanda pineală in centrul creierului.   Dupa cum se observă și în imagine, piramida unește Cerul și Pământul. Cerul este Tatăl – principiul masculin, iar Pământul (asociat cu fertilitatea ) este Mama-Zeită Gaia -principiul feminin (  în mitologia greacă era  personificarea Pământului, considerată în vechime drept element primordial ).  Piramida-templul-biserică este o reprezentare simbolică a trupului uman.  

 La intrarea templului Delphi ( Grecia Antică )este inscripționat:
“Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște întregul univers”.
TEMPLUL- SEMNIFICAȚII
Templul din vechime era:
1. Un loc în care se manifestă prezența lui Dumnezeu
2. Un loc în care se manifestă slava lui Dumnezeu (puterea și caracterul lui Dumnezeu )
3. Un loc al întâlnirii omului cu Dumnezeu.
4. Un loc de o curățenie și sfințenie deosebite. 
5. Un loc în care disciplina și ordinea erau desăvârșite.
Când Pavel vorbește despre trupul nostru comparându-l cu un templu, el a avut în vedere toate aspectele enumerate mai sus. Trupurile noastre trebuie să fie niște locașuri în care să locuiască Duhul Sfânt, în care să se manifeste caracterul lui Dumnezeu, niște locașuri în care să existe ordine și curățenie
În alchimia spirituală inițiatul trebuie să-și “coboare” mintea in inimă, aceasta este ordinea.. Mintea reprezintă rațiunea, iar inima intuiția-simțirea-emoția.  
Nu am putea niciodată să explicăm logic-rational ce este iubirea, fără ca mai întâi să avem o experiență directă cu ceea ce numim noi Iubire. Am găsi doar concepții și idei despre ce ar însemna  iubirea, doar atât. Doar după ce am experimentat ceea ce este iubirea, putem spune că IUBIREA este ADEVĂR. Răspunsul este adevăr, deoarece atunci când simți-traiești Iubirea, devii una cu aceasta și nu mai există nimic care să te contrazică.
“Scara lui Iacob”
“Scara lui Iacob” este reprezentarea simbolica a măduvei spinării din ființa umană. Glanda pineală este localizată in centrul creierului nostru, in topul “scării către Ceruri” care este măduva spinării. De aici și cuvântul “secret” de la secreție ( glandele secretăî hormoni – glandele = chakrele).
         
Ce este Kundalini
Cuvântul Kundalini derivă din cuvântul sanscrit Kundal, care înseamna încolăcit ca un șarpe și de aceea a fost numită Puterea Șarpelui. Este energia primordiala, ascunsă, prezentă in trei si jumătate inele la baza coloanei vertebrale într-un os triangular numit Sacrum, care înseamnă a hrăni copacul vieții din noi.  Osul sacrum de la baza coloanei vertebrale. Numele latinesc Os Sacrum sugerează că este o parte sfântă sau divină a corpului. Și vechii greci erau constienți de acest lucru și de aceea l-au numit Hieron Osteon, observând că era ultimul os care se distrugea când corpul era ars, și de asemenea i-au atribuit puteri supranaturale. Chiar și egiptenii considerau acest os foarte valoros și îi dădeau statutul de putere specială. Strămoșii știau că în acest os există o energie sacră

Cunoșterea prezenței acestei energii primordiale Kundalini în corpul omenesc era considerată de către înțelepți și sfinți ca fiind cunoașterea supremă. Kundalini și chakrele au fost descrise în detaliu în texte vedice și tantrice. În occident, osul sacrum este simbolizat de zodia Vărsatorului și de Sfântul Potir, cel care conține apa vieții.Realizarea personală și cunoașterea rezultă în trezirea lui Kundalini prin canalul central, străpungând cele șapte chakre și ieșind la suprafată în vârful capului prin chakra coroană (zona osului Fontanelle) ca o blândă fântână de răcoare. Chiar cuvântul Fontanelle înseamnă fântâna mica, ceea ce demonstreaza din nou cunoașterea străveche a acestui fenomen de realizare personală și cunoaștere. FÂNTÂNA simbolizează viața eternă.  Fontanelle.


Uitați aici pulsul fontanelle la un bebeluș ( bebelușii sunt conectați la sursa divină. Această conexiune dispare pe măsură ce bebelușul crește ) Sinele este acea realitate unică, subiacenta fenomenelor multiple ale universului și care susține existența. El poate fi comparat cu un ecran de cinema, a cărui realitate este voalată de imaginile ce sunt proiectate pe el, dar fără de care existenta cinematografului este imposibilă. Natura Sinelui este conștiința, iar manifestarea sa sunt vibrațiile. Dupa cum am văzut, instrumentul conștiinței este sistemul nostru nervos, a cărui evoluție, de la amoeba până la stadiul uman, ne aduce azi în pragul unei noi etape: posibilitatea de a avea acces la un nivel de conștiință mai elevat și mai vast – conștiința colectivă, așa cum intuia marele psiholog german G. Jung. Acest nivel de conștiință nu este accesibil prin SNS, ci prin SNP Canalul central, atunci când acesta este “activat” de Kundalini – “vehiculul” unirii cu Sinele.






Din cauza faptului că trăim intr-o societate patriarhală, Dumnezeu ( Divinitatea ) este reprezentat ca fiind de sex masculin. Un citat străvechi spune asa: “Dumnezeu ca Tată este Înțelepciune, Iar Dumnezeu ca Mamă este Iubire”. În societăţile matriarhale, chiar şi religia era o experienţă vie, în care întâlnirea cu Divinul nu era legată de un sistem de dogme şi credinţe, ci constituia o experienţă personală. . În religiile societăţilor patriarhale, Divinul este perceput ca fiind îndepărtat şi astfel aproape de neatins de către fiinţa umană: Divinul nu este văzut ca aflându-se în interiorul conştiinţei individuale şi, din acest motiv, ia naştere dorinţa de a umple această prăpastie adâncă dintre om şi Divin cu credinţe, ritualuri şi intermediari (sacerdoţi) care joacă rolul unei punţi între pământ şi cer.
Drept urmare, trecerea de la o organizare matriarhală a societăţii la organizarea de tip patriarhal – proces care a avut loc atât în India, cât şi în Europa – a schimbat fundamental concepţiile religioase.
Majoritatea religiilor – ca sisteme de control social  au avut ca scop de a ne deruta și a ne prezenta aceste cunoașteri într-o formă distorsionată. Nu spun că religiile de până acum nu sunt bune, ci doar că mesajul acestora au fost prost interpretate.  Ba mai mult, se face tot posibilul să se stârpească orice punct de autenticitate ale textelor sacre cu care am crescut noi si Părinții noștri ( Ex: Mișcarea New Age )“iluminații” virusează toate religiile înserând simbologia cosmica solara după care își sincronizează planul. Știm că la fiecare precesie cosmică, aproximativ la fiecare 2000 de ani, elita globală schimbă religia și setul de reguli după care trebuie să acționeze populația. A fost Taurul, după 2000 de ani Berbecul (Moise), du 2000 de ani Peștele (Iisus), acum după aproape 2000 de ani  de la Iisus/Pestele – Vărsătorul (New Age, ecumenism – noua ideologie care va justifica globalizarea). 
De ce mitra Papei de pe cap are forma de pește ?

Concluzionând – ca toți oamenii să aioneze la fel trebuie să gândească la fel – mass media și religia au grijă de acest lucru. Acum noul trend în religie este ecumenismul, respectiv unirea tuturor religiilor. Au început centralizare economică prin globalizare, centralizare ideologică prin ecumenism – pasul următor este clar – centralizarea politică – guvern mondial care va fi primit într-un ropot de aplauze de oameni a căror minte va fi modelată global. Sunt două povești care nu au legătură una cu alta, respectiv, apariția biologică, materială a omului pe Terra versus viața de după moarte, suflet și spirit. Biserica încearcă să le combine, pentru justificare poziției ei în societate dominant patriarhală, plus acceptarea ierahizării societății precum și în cer așa și pe pământ, acceptarea merovingianismului (faptul ca regii sunt unșii domnului). Prin modificarea Creștinismul survenită la Consiliul de la Nicea ( anul 325 d.H ), ideologia strâmbă rezultată a născut Evul Mediu, regresul prin arhetipul robului și iobagului supus falsei ierarhii a vremii (nobilimea, feudalii, regele și biserica). După Iisus omenirea nu a mai avut eroi ci doar un șir nesfârșit de martiri care se sacrificau ; pe altarul muncii, pe câmpul de luptă, își sacrifica viața pentru copiii – nimeni nu mai trăiește pentru el. Toți suntem înlănțuiți și dependenți unii de alții într-un mod bolnăvicios așteptând mântuirea și pomana. Foarte mulți au fost și încă sunt mințiți că în numele religiei să comita atrocități și să moara în războaie și cruciade care nu-i reprezintă și nu le servesc direct interesele ; timp în care bunii creștini din marile orașe vestice își jertfesc zilele pentru corporații și taxe. Avem nevoie de o nouă abordare a religiei, ci nu de o nouă religie. – Avem nevoie de o nouă ordine mondială, dar nu de una impusă de tiranii care au manipulat și controlat omenirea mii și mii de ani la rând. .
 În Coran scrie:   “Cunoaște-ți Sinele”, în învățăturile Greciei Antice avem cunoscută fraza ( la intrarea templului Delphi este inscripționat ) “Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște întregul univers”, Iar în Biblie scrie: “Cunoaște-l pe Domnul Tău”. 
 Toate aceste învățături  converg spre un singur punct – Spre Sinele Suprem, Dumnezeul din Fiecare dintre noi.  Aceste învățături au fost scrise în locuri și timpuri diferite. Faptul că toate religie dețin același adevăr, asta nu înseamnă că sunt de acord ca ele să se unească și să formeze una singură, nicidecum. Unde ar mai fi frumusețea unicității Lui Dumnezeu în diversitate ?Ideea este ca Dumnezeu se află în interiorul nostru și ne iubește necondiționat, dar religiile dominate de societatea patriarhală,  ca sisteme de control social au distorsionat adevăratul sens al textelor sfinte.Acest sistem corupt al religiei, sub care am trăit atâta amar de vreme,  ne-a făcut să credem că Dumnezeu are nevoie de frică, venerația și jertfa noastră. Și într-un fel este așa, dar nu în felul în care am fost lăsați să înțelegem sensul acestor termeni.   De exemplu,  frica pe care trebuie să o avem fată de Dumnezeu-Divinitate se reduce la înțelegerea că  există o lege spirituală – după faptă și răsplată. Cea mai mare parte a oamenilor consideră viaţa o luptă, ori viaţa nu este o luptă, ci un joc. 
Este un joc în care nu poţi cîştiga, dacă nu cunoşti Legea Spirituală. Vechiul şi Noul Testament dau o minunată clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DĂRUI şi A PRIMI.“Tot ceea ce un om seamănă, va culege”, ceea ce înseamnă că ceea ce un om dă prin cuvânt sau prin acţiune îi va fi REDAT; ceea ce dă, va reprimi. Dacă seamănă ură, va primi ură; dacă iubeşte, va fi şi el iubit; dacă critică, va fi criticat; dacă minte, va fi minţit; dacă trişează, va fi jefuit. ” ( FLORENCE SCOVEL SHINN )Frica pe care o avem noi față de Dumnezeu-Divinitate este una distructivă, care duce la boală și suferință


“Nu credința se naște din frică de Dumnezeu, ci frica, din credință.”.
Venerația nu trebuie confundată cu obsesia, fanatismul, paranoia. Definiția pentru cuvântul “venerație” este următoarea:  Respect profund, stimă deosebită, prețuire adânc respectuoasă pentru cineva sau ceva. Fiecare gând şi emoţie îşi au un corespondent chimic, emis de creier şi care se îndreaptă la fiecare celulă. Gândurile şi emoţiile negative emit substanţe otrăvitoare, care pur şi simplu distrug sănătatea celulelor. ( și ne mai întrebăm de ce medicina modernă a constatat că stresul este principala cauză a bolilor grave )De ce “ar vrea”  Dumnezeu, ca noi să trăim în frică, atâta timp cât această emoție negativă duce spre boală și distrugere ? Spun asta, deoarece Frica este introdusă în aproape fiecare domeniu al societății noastre, și cazul de fațăîn religie.  Statisticile ne arată că 95 % din populația globului trăiește în frică. Eliberați-vă de frică.
“Unul din aspectele esențiale ale vitalității este spiritualitatea conștientizarea unui scop înalt, impulsul, viziunea superioară către dezvoltare, evoluție, împlinirea potențialului nostru cel mai înalt. Prin natura sa, spiritualitatea se adresează unui nivel de conștiință dincolo de cel obișnuit al vieții și aspectelor sale de zi cu zi. E de la sine înțeles că, pentru a o practica, spiritualitatea are nevoie de un nivel de energie vitalitate dincolo de limitele uzuale, dincolo de identitatea noastră de ființe sociale și chiar de ființe umane. Acest nivel înalt al vitalității se află în noi, și poate fi accesat îndeosebi atunci când ideea noastră despre cine suntem noi evoluează.”
Aceste cunoașteri au fost suprimate și înlocuite cu altele  false, cu opusul.  De fapt acesta este și principiul pe care se bazează această societate patriarhală. Aduci-vă aminte de ce a spus Michael Ellner:            Totul este inversat, cu susu-n jos: Doctorii distrug sănătatea... Avocații distrug  justiția.... Universitățile distrug cunoașterea... Guvernele distrug libertatea...Mass Media distruge Informația ...și Religia distruge Spiritualitatea.  “Illuminati” – Masonii folosesc acelei simboluri și principii sacre, dar opuse ( inversate )  pentru a creea o energie negativă, sau mai bine zis de a împuternici aceea entitate energetică   ( Satana ,Lucifer, Baphomet, Șarpele inversat – Kundabufferul…) pe care noi o alimentăm cu frica.   “Kundabuffer nu este altceva decât o “unealtă a tacticii de autoapărare a întunericului” și, având în vedere că întunericul nu este decât absența luminii, are grijă ca această absență să rămână “permanentă.”                                                                                         
“Frica Noastră Cea Mai Profundă
Frica noastră cea mai profundă, nu este că am fi neadecvați. Frica noastră cea mai profundă este că suntem puternici peste măsură. Lumina din noi ne înspăimântă mai mult decât întunericul. Ne punem întrebarea: cine sunt eu ca să fiu strălucitor, minunat, talentat, fabulos? De fapt, cine ești tu să nu fii toate acestea? Ești copilul lui Dumnezeu.
Faptul că te simți nesemnificativ nu va schimba lumea. Nu este nimic înălțător în a te micșora pentru ca ceilalți să nu se simtă siguri în preajma ta. Cu toții avem menirea de a străluci, asa cum fac copiii.
Ne-am născut pentru a manifesta gloria lui Dumnezeu care se află în noi.
 Nu se află numai în unii dintre noi; se afla în fiecare dintre noi. Și pe măsură ce lăsăm lumina din noi să strălucească, inconștient dăruim celorlalți permisiunea de a face același lucru. Pe măsură ce ne eliberăm de propria noastră frică, prezența noastră îi eliberează automat pe ceilalți.
  Motivul pentru care aceste învățături sunt ascunse departe de masele de oameni este pentru că ei, “cei din umbră”, nu vor ca noi să știm cât de Măreți suntem.  Chiar și așa, trebuie să înțelegem că nimic nu este întâmplător și că  această elită ocultă își joacă micul rol în Marele Plan Cosmic.Noi suntem în ILUZIA  în care nu ne cunoaștem Sinele,  procesul este de a descoperi acest lucru.  Dacă am fi deja ființe iluminate, nu ar fi nimic ceea ce să înveți.   Pământul tridimensional este un sistem în care am uitat cine suntem, doar pentru a descoperi cine suntem din nou.  Iar rolul de a descoperi cine suntem din nou, este calea TRANSFORMĂRII.  De exemplu, mergi să vezi acele filme cu tot felul de eroi,  la sfârșitul filmului, vei vedea că eroul rezolvă toate problemele, salvează pe oricine trebuie salvat…  ÎNTOTDEAUNA vor câștiga.   Dar, foarte simplu,  te uiți la film în continuare , pentru că vrei să vezi PROCESUL,  cum câștigă. Tu,  automat ști că Indiana Jones va câștiga de fiecare dată, sau la oricare film te uiți, vei știi ca eroul  va câștiga.  Filmul devine PROCESUL.Pământul este procesul. Filmul (viața ) în care am intrat noi , cu siguranță îl vom câștiga, nu este nimic care să oprească acest lucru.  Nu există nimic care să nu poată fi învins de erou.  Nu este nici un erou în nici un film, în care să piardă vreodată – n-ar mai avea nici un sens acel film, iar aceste filme sunt create pe baza mitologiei noastre.  Așa că nu există, că nu vom câștiga.
 Procesul a ceea ce numim noi HOLOCAUST este doar un proces.Don Juan Matus:   ” Suntem observatori ,suntem conștiința, nu suntem obiecte; nu avem soliditate. Suntem nemărginiți… Noi, sau mai degrabă rațiunea noastră a uitat acest lucru și astfel închidem totalitatea noastră într-un cerc vicios din care rar mai ieșim la lumină în timpul vieții”Carlos Castaneda:   ” Ne întoarcem victorioşi la spirit, după coborârea în infern. Iar din infern aducem trofee. Unul dintre acestea este înţelegerea.”   Mintea Universală sau Conştiinţă Cosmică este forţa creativă din spatele proiectului cosmic. Toate fenomenele pe care le percepem sunt înţelese ca experimente în conştiinţă săvârşite de Mintea Universală într-un joc creativ de o infinită ingeniozitate. Problemele şi paradoxurile derutante asociate cu existenţa umană sunt considerate ca iluzii complicate, inventate de Mintea Universală şi încorporate în jocul cosmic; iar semnificaţia ultimă a existenţei umane este experimentarea deplină a tuturor stărilor mentale asociate cu această fascinantă aventură a conştiinţei; de a fi un actor şi un partener inteligent în jocul cosmic. În acest cadru, conştiinţa nu este ceva care să poată fi dedus sau explicat în termenii a altceva. Este un factor primar al existenţei din care apare tot restul. Fireşte, ne asumăm un risc atunci când folosim cuvinte ca să ne referim la aceste mistere. Nu poţi spune prea multe despre ceea ce este inefabil. Când oamenii s-au găsit în aceste stări speciale, experienţa lor a fost întotdeauna inefabilă; nu exista nici o posibilitate ca ei s-o descrie. Cu toate acestea, ei au exprimat în repetate rânduri o senzaţie de împlinire, sentimentul că toate întrebările au primit răspuns. Ei nu au avut nevoie să întrebe nimic şi nu a fost nimic de explicat.”Creşterea şi declinul conştiinţei noastre nu pot fi definite cu precizie, dar pot fi văzute ca o realitate mai adâncă şi mai fundamentală din care gândurile şi ideile noastre se desfăşoară/dezvăluie. 
Această imagine în mișcare a fost creată de un mare om de știință și psiholog. Este simplu, dacă vezi silueta  învârtindu-se în partea dreapta precum pendulul de la ceas, atunci ești o persoană care percepe Lumea ( mai mult ) prin prisma emisferei drepte.  Iar dacă vezi opusul, atunci ești o persoană care percepe ( mai mult ) Lumea prin prisma emisferei stângi.  
Dacă vezi silueta învârtindu-se opus pendulului ceasornic, atunci ar fi cazul să-ți faci timp și pentru sufletul tău. Să te eliberezi de ego-ism. Să trăiești în armonie și pace cu cei din jurul tău. Să ai respect și iubire față de toate creațiile lui Dumnezeu.
TU EȘTI CONȘTIINȚA ETERNĂ – Tu nu ești ceea ce crezi ca ești. Tu ești conștiința infinită având o experiența în această “Realitate”  fizică.  Există ceva în tine care este mai splendid decât mintea și corpul tău. Ai o minte grozavă, dar tu nu ești acea minte. Trupul tău este grozav și splendid, dar acesta este doar un vehicul prin care experimentezi viața. Ceea ce ești tu – este cu ceea ce te identifici, dar la cel mai înalt nivel ești conștiință infinită Cu toții suntem o singură conștiință eternă.








Imagini;   Pinterest

 Sursa; http://lenusa.ning.com/group/psihologiepentrutoti/forum/topics/secretul-creierului?overrideMobileRedirect=1&fbclid=IwAR18yj-snMiNjB75BMhsK7ei8W2IhqWnX-54MQrUFntmty5Oj4p9oPdfpIM

Un comentariu:

  1. În mod normal, Universul ar trebui privit prin intermediul fiinţei umane. Noi am pierdut sensul fiinţei umane şi de aici pleacă totul, de aici pornesc greutăţile, de aici pornesc bolile.

    Interesul acestei distrugeri ar aparţine, potrivit dr. Zăgrean, unui segment de 1% din populaţie, care se zice că ar deţine 99% din avuţia lumii. S-a ajuns la această situaţie, acest dezechilibru, pentru că oamenii au ajuns să se aprecieze folosind verbul "a avea" în loc de "a şti".Cu prețuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere