miercuri, 25 septembrie 2019

EXISTĂ NUMAI UNITATE


         UNITATE
      


     Se spune că, atunci când oamenii încep să ajungă la starea de Maestru, nimic nu-i mai face să fie nefericiţi. Se mai spune şi că există un mare secret care le permite Maeştrilor să fie în această stare. V-am spus deja acest secret, dar nu l-am numit ca fiind „secretul” - aşa că e posibil să nu fi înţeles că această idee este cheia tuturor lucrurilor. Iată idea. Iată secretul. Lipsa de unitate nu există.
Această idee vă poate schimbe întreaga experienţă de viaţă. Ea traduce într-o afirmaţie simplă ceea ce - dacă este trăit ca realitate de zi cu zi - vă întoarce pe dos întreaga voastră lume, adică:   Suntem cu Toţii Una.
Ceea ce ar face cu adevărat această idee ar fi să vă întoarcă lumea aşa cum trebuie!
Asta, deoarece atunci când vă daţi seama că există Un Singur Lucru şi numai Un Singur Lucru, O Singură Realitate şi numai O Singură Realitate, O Singură Fiinţă şi numai O Singură
Fiinţă, atunci veţi înţelege că, la un anumit nivel, Singura Fiinţă merge întotdeauna pe drumul Ei, făcând ce doreşte - şi aşa şi trebuie să fie.
Cu alte cuvinte, Eşecul nu există.
Când veţi ajunge la acest nivel de limpezime, veţi vedea, de asemenea, foarte clar că, neexistând eşec, Fiinţa unică nu are nevoie de nimic.
Prin urmare, Nevoia nu există.
Brusc, odată cu această iluminare, piesele dominoului cad, una câte una. Construcţia Iluziilor voastre se prăbuşeşte.
Nu numai Iluziile se spulberă, dar şi construcţiile pe care ele le sprijină. Adică, legendele pe baza cărora v-aţi construit voi viaţa. Aceste legende au fost toate mituri care nu au nicio legătură cu Realitatea Supremă - începând cu povestea despre ce anume vă imaginaţi voi că este necesar pentru a face ca viaţa voastră să meargă bine chiar aici şi chiar acum, până la povestea legată de modul în care vă imaginaţi că a început totul. Pentru ca să avansaţi acum în evoluţia voastră ca specie, trebuie să vă deconectaţi de la aceste legende. Iar deconectarea poate fi realizată în mai multe feluri. Cel mai eficient dintre ele este tăcerea.
În tăcere, vă veţi găsi adevărata voastră fiinţă, în linişte, veţi auzi respiraţia sufletului vostru şi a lui Dumnezeu. V-am spus-o de multe ori şi v-o spun din nou aici: Mă veţi găsi în tăcere.
Meditaţi în fiecare zi. Puneţi-vă întrebarea dacă puteţi să-i acordaţi lui Dumnezeu cincisprezece minute în fiecare dimineaţă şi cincisprezece minute în fiecare seară?
Dacă nu puteţi, dacă nu aveţi timp, dacă programul vostru este prea aglomerat, dacă sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le faceţi, atunci aţi fost prinşi în Maya, în Iluzie, mult mai profund decât credeţi.
Dar nu este prea târziu - niciodată nu este prea târziu - să ieşiţi din Iluzie, să o vedeţi aşa cum este ea şi să o folosiţi pentru a putea trăi experienţa Realităţii Supreme a lui Cine Sunteţi Voi cu Adevărat. Începeţi în fiecare zi prin a rezerva o foarte mică parte din orele în care sunteţi treji - doar de atât e nevoie - pentru a intra, încă o dată, în comuniune cu Mine.
Vă chem să intraţi în comuniune cu Dumnezeu. Vă invit să trăiţi experienţa întâlnirii voastre cu Creatorul.
În acel moment al comuniunii, veţi şti că Unitatea este adevărul existenţei voastre. Când veţi ieşi din meditaţie, veţi înţelege şi veţi vedea din propria voastră experienţă că negarea acestui adevăr este cea care perpetuează efectele negative ale Iluziei.
Iluzia a avut ca scop să fie bucuria voastră. Să fie unealta voastră. Niciodată nu s-a intenţionat ca ea să constituie o povară şi o tristeţe, o încercare şi o nenorocire. Şi va înceta să fie astfel, atunci când veţi înţelege Realitatea Supremă:
 NU EXISTĂ SEPARARE
Nimic nu este separat de nimic. Există numai Unitate. Există numai Unimea. Voi nu sunteţi separaţi unul de celălalt - şi nici de oricare parte a Vieţii. Şi nici de Mine. Dat fiind că nu există Lipsa de Unitate, Lipsurile nu pot exista. Asta, deoarece Acel Unul Care Există îi este suficient Lui Însuşi.
Dat fiind că nu există Lipsuri, Cerinţele nu pot exista. Asta, deoarece atunci când nu ai nevoie de nimic, nu trebuie să faci nimic pentru a obţine ceva.
Dat fiind că nu trebuie să faci nimic, nu vei fi judecat dacă ai făcut ceva sau dacă nu ai făcut.
Dat fiind că nu vei fi judecat, nu poţi fi condamnat.
Dat fiind că nu vei fi niciodată condamnat, vei şti, în sfârşit, că iubirea este fără condiţii.
Dat fiind că iubirea este fără condiţii, nimeni şi nimic nu este superior în împărăţia lui
Dumnezeu. Nu există ranguri, ierarhii, unii care sunt mai iubiţi decât alţii. Dragostea este o experienţă totală şi completă. Nu este posibil să iubeşti un pic sau să iubeşti mult. Iubirea nu poate fi măsurată şi cântărită. Puteţi iubi în moduri diferite, dar nu în cantităţi diferite.
Amintiţi-vă întotdeauna acest lucru. Dragostea nu poate fi măsurată şi cântărită. Ea fie este prezentă, fie nu este - iar în împărăţia lui Dumnezeu, iubirea este întotdeauna prezentă. Asta, deoarece Dumnezeu nu este distribuitor de iubire, Dumnezeu Este Iubire.
Am spus că voi şi cu Mine suntem Una şi că aşa stau lucrurile. Sunteţi făcuţi după chipul şi asemănarea Mea. Prin urmare, şi voi sunteţi iubire. Cu un cuvânt, asta e Ceea Ce Sunteţi Voi cu Adevărat. Voi nu sunteţi cei care primiţi dragostea, voi sunteţi ceea ce vă străduiţi să primiţi. Acesta este un mare secret, iar cunoaşterea lui schimbă vieţile oamenilor. Oamenii îşi petrec vieţile căutând ceea ce deja au. Şi au, deoarece ei sunt aceasta.
Pentru a avea iubire, tot ceea ce aveţi de făcut este să fiţi iubire. Voi sunteţi iubiţii Mei. Fiecare dintre voi. Toţi. Niciunul dintre voi nu este mai iubit decât celălalt, deoarece niciunul dintre voi nu este mai mult din Mine decât celălalt - deşi unii dintre voi vă amintiţi mai mult despre Mine şi, prin urmare, mai mult despre voi înşivă.
Prin urmare, nu vă uitaţi pe voi înşivă.
Iubiţilor, fiţi iubire!
Faceţi aceasta spre pomenirea Mea.
Sunteţi cu toţii o parte din Mine, un mădular al Trupului lui Dumnezeu. Şi când vă amintiţi Cine Sunteţi Voi cu Adevărat, literalmente, asta şi faceţi. Adică, vă reamintiţi - redeveniţi încă o dată un mădular al Trupului Unic.
Există un Singur Trup.
O Singură Fiinţă.
Amintiţi-vă întotdeauna acest lucru.
Dat fiind că nu există Superioritate, nu există unii care ştiu mai mult decât alţii şi unii care ştiu mai puţin. Există doar cei care-şi amintesc mai mult şi cei care-şi amintesc mai puţin din ceea ce a fost ştiut dintotdeauna.
Ignoranţa nu există. Acum vin ca să vă spun din nou că acesta este adevărul: Iubirea este necondiţionată. Viaţa este fără de sfârşit. Dumnezeu nu are nevoie de nimic.
Iar voi sunteţi un miracol. Miracolul lui Dumnezeu, făcut om.
Aceasta este ceea ce aţi vrut dintotdeauna să ştiţi. Ceea ce aţi ştiut întotdeauna în inimile voastre. Şi ceea ce mintea voastră a negat. Este ceea ce sufletul vostru v-a şoptit, iarăşi şi iarăşi, dar a fost redus la tăcere de trupul vostru şi de trupurile din jurul vostru.
Vi s-a cerut să Mă negaţi chiar de către religiile care vă invitau să Mă cunoaşteţi. Ele v-au spus că voi nu sunteţi Eu şi că Eu nu sunt voi şi că până şi a gândi aşa ceva este un păcat.
Ei spun că noi nu suntem Una - ci, mai degrabă, Creatorul şi cel creat. Dar acest refuz de a vă accepta şi de a vă cunoaşte pe voi înşivă ca fiind una cu Mine, este ceea ce a provocat toată durerea şi toată tristeţea din viaţa voastră.
Vă invit, acum, să vă întâlniţi cu Creatorul.
Îl veţi găsi pe Creator, înăuntrul vostru.  
... Să ştiţi că în şi prin toate, Eu sunt cu voi.
Acesta este sfârşitul comunicării de faţă, dar nu poate fi, în nici un caz, sfârşitul colaborării noastre, al co-creării sau al comuniunii noastre. Veţi avea întotdeauna o conversaţie cu Dumnezeu, vă veţi bucura întotdeauna de o prietenie cu Dumnezeu şi veţi fi întotdeauna în comuniune cu Dumnezeu.

Eu voi fi cu voi întotdeauna, până la sfârşitul veacului. Niciodată nu e posibil să nu fiu cu voi, deoarece Eu sunt voi şi voi sunteţi Eu. Acesta este adevărul şi orice altceva este o Iluzie. Continuă-ţi deci călătoria, prieten al Meu, continuă-ţi călătoria. Lumea aşteaptă să audă mesajul tău pentru mântuirea ei.
Acest mesaj este viaţa ta - trăită.
Tu eşti profetul al cărui timp a sosit.
Asta, pentru că ceea ce demonstrezi că este adevărat în privinţa vieţii tale de astăzi e o predicţie perfectă a ceea ce va fi adevărat în legătură cu viaţa ta de mâine. Într-adevăr, asta face din tine un profet. Lumea ta se va schimba, deoarece tu alegi să o schimbi. Munca ta vindecă chiar mai mult decât îţi închipui şi tu ajungi cu mult dincolo de ziua de mâine.
Toate acestea sunt adevărate, deoarece alegi să permiţi minunii care înseamnă comuniunea ta cu Mine să fie demonstrată în tine, ca tine şi prin tine.
Alege să faci acest lucru cât de des şi adu pace lumii Mele!
Să devii un instrument al păcii Mele!
Acolo unde este ură, seamănă dragoste;
Acolo unde este vătămare, iartă;
Acolo unde este îndoială, ai credinţă;
Acolo unde este disperare, seamănă speranţă;
Acolo unde este întuneric, seamănă lumină;
Acolo unde este tristeţe, seamănă bucurie.
Nu căuta foarte mult; să fii consolat, ci să consolezi;
                                         să fii înţeles, ci să înţelegi;
                                          să fii iubit, ci să iubeşti.
Asta, deoarece iubire este Cine Eşti şi cine ai fost mereu.
Întotdeauna ai fost iubire, asta eşti acum şi vei fi întotdeauna. Ai căutat un adevăr după care să-ţi trăieşti viaţa şi Eu ţi-l dau din nou aici.




Fii iubire, Iubitul meu.

Fii iubire şi lunga ta călătorie înspre starea de Maestru se va încheia, chiar atunci când tocmai începe noua ta călătorie pentru a-i aduce pe alţii la starea de Maestru.
Căci tu eşti numai iubire, Eu sunt numai iubire şi numai iubire am fost Noi făcuţi să fim.
Aşa să fie. Amin.
                    
Extras din “Comuniune cu Dumnezeu”  Neale Donald Walsch



Imagini:Pinterest




2 comentarii:

  1. Când cerul sărută pământul răsar flori. Toate își lasă delicatețea trupului să le fie mângâiată de palmele anotimpurilor. Toate își ridică privirea când sufletul, doritor de frumos, se odihnește lângă ele.
    Acolo, în miezul lor, înveți ce e răbdarea, înveți să asculți cu sufletul, înveți să iubești, să zâmbești după furtună, să croșetezi vise și să crezi în împlinirea lor. Înveți să mulțumești, repetabil, înveți, înflorind!
    Cu prețuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=ijvDhtaFpLA&feature=share

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Să replantăm sămânţa vieţii, să-ncolţească în minţile, inimile şi sufletele noastre. Să curăţăm lumea de tot ce e injust, neadevărat şi să îmbrăcăm pe toată lumea în lumină. Să aprindem făcliile care să lumineze peste stele, ca să le arătăm că suntem aici, că am reuşit, că am schimbat lumea. Că am împrăştiat binele peste tot, iar răul s-a dizolvat într-o amintire ce-o vom uita. Că am răspândit lumina în cele mai întunecate colţuri. Că dragostea s-a strecurat şi-n cea mai rece inimă, făcând-o să înflorească. Dragostea trebuie să triumfe mai presus de orice, pentru că dragostea e în noi, dragostea e ceea ce ne face să mergem mai departe. Iubeşte-te, iubeşte-l, iubeşte-i pe toţi cu atâta pasiune, cu atâta ardoare, încât toată ura să se transforme-n cenuşă purtată de vânt în uitare. Iubeşte până explodezi de atâta fericire şi te împrăştii în atmosfera planetei, de unde o să radiezi dragoste pură în porii fiecărei fiinţe. Iubeşte. Iartă. Înţelege."
      Azi am citit asta și se potrivește perfect ca o completare la cele spuse de tine dragă Nonica:
      Îți mulțumesc din suflet pentru fiecare gând de iubire adus pe aceste pagini.
      https://www.youtube.com/watch?v=dXgy9rNIu-k

      Ștergere