joi, 15 august 2019

SECRETELE FLUTURELUI



Secretele Fluturelui – pace, bucurie, transformare personală și evoluție

Fluturele este un simbol extrem de complex și interesant!
 Descoperă ce reprezintă fluturii în diverse culturi. Cu o viață de doar câteva zile, fluturii au fascinat imaginația de-a lungul timpului. În cultura amerindieniană sunt văzuți ca simboluri ale păcii și ale bucuriei. 
De fapt, în numeroase legende, mituri, tradiții și superstiții de pe întreg pământul fluturii sunt asociați cu sufletul, speranța, viața, metamorfoza, învierea, începuturi.
Ciclul lor de transformare este asemănat cu viața oamenilor, iar scurta lor existență cu evoluția spirituală umană. (Faza incipientă de ou, evoluția în omidă și culminarea în forma absolută, perfectă de fluture).  
Asocierea vine din situațiile și trăirile dificile pe care le experimentăm, dar despre care înțelegem ulterior că erau esențiale pentru evoluția și dezvoltarea noastră personală și spirituală. Vechii greci o reprezentau pe Psyche (cuvânt tradus ca „suflet”) ca un fluture.
Un mozaic de pe vremea lui Pompei dezvăluie un fluture ieșind dintr-un craniu uman, reprezentând un suflet ce părăsește corpul. Aceeași simbolistică a fluturelui - suflet a fost păstrată și în creștinismul timpuriu. Înțelepciunea asiatică asociază fluturele cu fericirea și împlinirea conjugală. Se spune că aduce noroc zărirea unui fluture în timpul zilei. Noaptea însă dacă este văzut un fluture este semn al unei morți iminente. Pe de altă parte, în Feng Shui fluturele reprezintă dorința umană de a ne bucura de viață și de a trăi liber aproape de ceruri.
 De asemenea, este deseori utilizat ca remediu de persoanele singure pentru a trăi transformarea supremă din viața umană – dragoste adevărată. Indienii americani asociau fluturii cu schimbarea, culoarea și bucuria vieții. 
Unele tradiții indiene spun că dacă ne împărtăşim cea mai mare dorință unui fluture, acesta va zbura până în ceruri pentru a o spune divinității și astfel se va împlini. În final, dacă vrei să îți ceri iertare de la cineva sau să-ți declari iubirea, alege o felicitare cu un fluture viu colorat!


Nașterea unui nou  TU 




Fluturele - simbol Feng Shui


Fluturele reprezintă un puternic simbol Feng Shui în tradiția chineza, având ca cea mai puternică reprezentare libertatea spiritului uman, lipsirea de îngrădiri și doborârea de limite.

Cea mai comuna folosința a simbolului fluturelui este ca vindecător sentimental în relații de iubire, deoarece fluturele este asociat cel mai bine cu senzațiile percepute de îndrăgostiți atunci când iubesc.

Asemeni fluturelui, liber sa zboare din floare în floare, lipsit de constrângeri și interdicții, persoana care poartă asupra sa o amuletă Feng Shui în formă de fluture atrage puternice energii senzuale și își sporește semnificativ șansele sa își găsească sufletul pereche.


Însă fluturele Feng Shui nu numai că aduce partener în viata celui/celei ce îl poarta, însa odată găsit acest partener conferă stabilitate relației, energie sexuală și implicare.



Așa cum fluturele la maturitate și-a dobândit splendoarea prin multiple transformări, așa și persoana care se folosește de un simbol Feng Shui își va învinge angoasele și își va reechilibra spiritul.

Însă simbolul fluturelui Feng Shui nu ajută numai adulții. Foarte mulți părinți îl folosesc în terapia cu copiii lor, pentru creșterea fluxului energetic, pentru sporirea concentrării în învățare.

Simbolul fluture Feng Shui poate fi folosit sub mai multe reprezentări: amuleta, pandativ, imprimeu textil pe îmbracaminte, fotografie sau statueta.





Curiozități fascinante despre fluturi preluate de pe internet .

Fluturii sunt unele dintre cele mai frumoase vietăţi de pe pământ şi o altă minune prin care natura ne surprinde de fiecare dată când vedem fragilele creaturi zburând în jurul nostru.
Când soarele începe să mângâie pământul cu razele sale, fluturii încep și ei să îşi facă apariţia. Şi nu au cum să treacă neobservaţi, cu aripile lor lungi şi colorate.
Iată câteva lucruri pe care poate nu le ştiai despre fluturi.
  • Fluturii sunt insecte, însă datorită aripilor lungi se diferenţiază de această categorie.
  • Nu pot zbura atunci când afară este frig, acesta este motivul pentru care iarna nu îi vedem. Încep să apară odată cu soarele de primăvară şi îşi întind aripile pentru a absorbi căldura. Dar nici la soare nu pot sta foarte mult, mai ales atunci când este foarte puternic.
  • Cel mai rapid fluture zboară cu aproximativ 50 km/oră.
  • Oamenii de ştiinţă spun că există peste 28.000 de specii de fluturi în toată lumea.
  • Cei mai mulţi fluturi trăiesc în zonele tropicale, dar pot trăi în toate tipurile de climă şi la orice altitudine.
  • Fluturii migrează pentru a evita temperaturile scăzute.
  • Fluturii au trei părţi ale corpului, la fel ca toate insectele: cap, torace şi abdomen. Cele patru aripi şi şase picioare sunt prinse de torace.
  • Fluturii sunt coloraţi din multe motive. Culorile îi ajută să atragă un partener, să atragă căldura soarelui și să se amestece printre florile multicolore atunci când se hrănesc.
  • Fluturii trec prin patru etape de evoluţie de-a lungul vieţii lor: ou, larvă, cocon şi fluture.
  • Cele mai multe specii de fluturi se hrănesc cu nectar sau polen din flori.
  • Fluturii femelă sunt mai mari decât fluturii masculi.
  • Pot trăi de la 2 zile la 11 luni.








Imagini Pinterest 





8 comentarii:

  1. Transformarea noastra spirituala urmeaza aceleasi etape ca cele din ciclul de viata al fluturilor. Ne creem propriul nostru cocon calatorind in interiorul nostru, meditand, rugandu-ne, cautand adevarurile spirituale. Dupa ani sau chiar decenii de sedere in interiorul coconului nostru, in cele din urna, ne deschidem aripile si zburam... Cu pretuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=b0pkn9evgKs

    RăspundețiȘtergere
  2. 😊💖😍 Frumos , multumiri Nonica . Sa zburam ..
    https://www.youtube.com/watch?v=H-uewdnrZzI

    RăspundețiȘtergere
  3. Îți mulțumesc dragă Noris pentru frumoasa sinteză a materialelor informative referitoare la fluturi ..s-a întâmplat că în grădina mea de trandafiri au sosit fluturi dintr-o specie pe care nu am mai văzut-o pînă acum.. sunt foarte frumoși ..aripile lor sunt albe, tivite cu negru iar acel alb are irizații în culori fine, discrete, pastelate.. Îți mulțumesc și pentru mesajul preluat de pe pagina Condor C, este deosebit, îmi amintesc cu drag de timpul acelei postări..
    Clipe binecuvântate, divine tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc frumos Daniela pentru sincera ta apreciere.
    Numai bucurii iti trimit si iti doresc toate cele bune si frumoase multa LUMINA si IUBIRE.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca un fluture în transformare, am zburat din articol în articol, savurând cu plăcere hrana spiritulă pentru sufletul meu. Mulțumesc din Christinei pentru recomandare blogului dvs. Mulțumesc pentru minunatele postări aducătoare de cele trebuință sufletului nostru. Cu prețuire, Jas2016

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu iti multumesc Jasmine pentru ca ai intrat aici ,ne dorim sa împărtășim cu cat mai multa lume!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc Christine si Jasmine , pentru frumoasele ganduri , sa va fie toate pline de BUCURIE. Dupa ce se termina vacanta , revin cu forte proaspete . <3 <3

    RăspundețiȘtergere