miercuri, 14 august 2019

Sa experimentam BUCURIA de a traii liberi



Căutand  despre BUCURIE , am găsit acest articol ,care personal mie imi place. Am rămas surprins să văd că doar o singură vizualizare avea , asa că m-am decis să-l postez aici ,cu dorința de ai da aripi să se bucure si să ne bucure pe toți cei care citim  ,  fără să-mi atribui vreun  merit .

 Să experimentăm bucuria de a trăii liberi


Zilnic vedem oameni încruntaţi, trişti, certăreţi de parcă au au uitat să zâmbească

De cele mai multe ori cearta este pentru lucruri banale ceea ce reflectă faptul că oamenii nu se mai tolerează între ei, ce să mai zicem de iubirea aproapelui. Aceste manifestări sunt dovezi că foarte mulţi se lasă dominaţi de mocirla vremurilor, amplifică vicisitudinile cotidiene, caută nod în papură, vor ca alţii să fie pe placul lor, toată lumea din jur e vinovată iar în propria ogradă nu văd nimic.

 Toate acestea sunt încorsetări în calea libertăţii, mulţi nu cunosc cum e să trăieşti liber, libertatea nu înseamnă a trăi în fărădelegi, fără autocontrol şi în dezechilibre. Libertatea este precum o rugăciune, ea te înalţă, te luminează şi te îndeamnă să o faci cunoscută şi altora. Această comoară o descoperi prin muncă, prin dragoste şi prin comuniune cu Dumnezeu. Nimic nu vine de-a gata, primeşti dacă ştii să dai cu ambele mâini şi să-l priveşti pe cel de lângă tine dăruindu-te.


Când trăieşti liber nu te mai preocupă ce a zis sau ce a făcut cutare, nu te mai interesează amănunte din viaţa altora, nu încerci să şantajezi sau să dezavantajezi pe cineva. Evident că interrelaţionarea şi socializarea îşi au locul de onoare într-o societate, important e să aibă la bază legile divine, buna convieţuire, prietenia, sinceritatea, normele sociale şi disponibilitatea de a fi util oricând, în orice loc. Libertatea ne ajută să fim adaptabili la condiţiile de viaţă, la schimbările atmosferice şi de mediu, la vremurile prin care trecem, ne ajută să fim compatibili cu toată lumea, să îi acceptăm pe semenii noştri aşa cum sunt ei, altfel spus libertatea ne arată calea spre iluminare.


De ce  se complac unii oameni în a trăi  prinşi în lanţuri ?


Oare nu doresc să trăiască liber, să nu-şi îmbâcsească mintea cu tot felul de puzderii aducătoare de nenorociri pentru ei şi de multe ori pentru cei din jur ?? Le sunt mult mai familiare şi mai uşor de abordat atitudinile care îi gârbovesc şi fac din viaţă un chin? Ar fi bine ca fiecare să îşi evalueze traiul pe care îl duce zi de zi, nu din cauza crizei financiare ci din cauza crizei lăuntrice şi în confidenţialitatea personală să îşi răspundă la un şir de întrebări, răspunsuri care să ducă la îmbunătăţirea vieţii personale şi implicit a celor din jur.


Vă invit să iubim libertatea. Pentru început voi da doar câteva întrebări:


       Verificaţi-vă relaţia în care sunteţi cu propria persoană, vă acceptaţi aşa cum sunteţi, vă iubiţi templul divin în care locuiţi -propriul corp? Oare propriul corp nu suferă datorită multor programe malefice implementate prin modul de a gândi, prin activităţi care sunt în detrimentul bunei funcţionări a lui?Acceptaţi- vă trecutul asumându- vă responsabilitatea pentru greşelile făcute, corectaţi, schimbaţi stilul de viaţă şi trăiţi prezentul în toată plenitudinea lui fără să învinovăţiţi pe nimeni. Ascultaţi muzică, jucaţi-vă cu copiii, dansaţi, zburdaţi prin natură precum un copil fără griji, mângâiaţi florile, îmbrăţişaţi copacii, oferiţi ajutor necondiţionat oriunde şi oricând e nevoie – toate acestea vor da o altă nuanţă vieţii personale.

      În ce relaţii sunteţi cu copiii, părinţii, fraţii, surorile, bunicii, străbunicii, unchii şi mătuşile (cu rudele de sânge)? Cui trebuie să îi cereţi iertare şi pe cine trebuie să iertaţi? Pe care dintre ei aţi dorit sau doriţi acum să îi dominaţi şi de ce, la ce vă foloseşte acest lucru? Ura, ranchiuna, neiertarea, duşmănia, invidia, orgoliul, lipsa de recunoştiinţă pentru părinţi şi strămoşi – îşi găsesc locul în relaţiile cu ei? Dacă da, începeţi să corectaţi treptat lucrurile până ajungeţi la relaţii armonioase, înţelegere, ajutor reciproc, compasiune şi iubire necondiţionată, aşa veţi contribui la înlăturarea multor blocaje la nivel fizic, mental, emoţional şi spiritual, la armonizarea relaţiilor pe arborele genealogic. Recunoaşteţi-vă greşelile, asumaţi-vă consecinţele şi renunţaţi la a vă victimiza, trăiţi prezentul şi luaţi învăţătura din toate lecţiile de viaţă.


             În ce relaţii sunteţi cu colegii de la serviciu, dintr-un colectiv în care aveţi un obiectiv comun ? Priviţi acest lucru de pe postura în care vă aflaţi, subaltern, şef sau colegi pe poziţii egale. Analizaţi dacă sunteţi pe locul potrivit, dacă acel loc vi se cuvine sau l-aţi ocupat forţat alungând pe cineva, desconsiderând pe cineva; ceea ce faceţi la locul de muncă faceţi cu plăcere, sunteţi cu adevărat util, aveţi competenţele necesare sau sunteţi apreciat pe alte considerente; în ce relaţii sunteţi cu şeful, dacă sunt şubrede căutaţi cauzele în ambele părţi, asumaţi-vă responsabilitatea faptelor, implicaţi-vă în rezolvarea problemelor la locul de muncă pentru că aveţi de îndeplinit o misiune; dacă aveţi funcţie de conducere întrebaţi-vă dacă sunteţi în relaţii armonioase cu angajaţii, dacă voi creaţi un cadru relaxant pentru desfăşurarea activităţii şi dacă îi apreciaţi pe măsura muncii lor, dacă le faceţi surprize plăcute şi îi stimulaţi să devină mai eficienţi?? Oare nu sunteţi un zbir pe capul subalternilor şi căutaţi tot timpul să le arătaţi că nu sunt în stare de nimic? Oare nu sunteţi în postura de om bogat care huzureşte pe pielea altora şi constataţi că în viaţa personală e un dezastru?
           
De multe ori le cerem ajutor, e important să ştim ce şi cum să cerem. Noi ce le dăruim în schimb pentru a genera echilibru? Măcar să le mulţumim şi să le onorăm pentru tot ce ne oferă, pentru că purtăm în noi scânteia divină, Lumina Christică. Cât timp acordăm rugăciunii, ce înseamnă a posti pentru fiecare, cât timp acordăm în a relaţiona cu duhovnicul ? Nimic din toate cele prezentate nu este imposibil, nu disperaţi sub povara problemelor cotidiene! 
Să creştem spiritual şi totul va fi altfel, să deschidem larg ferestrele sufletului nostru pentru a pătrunde cât mai multă LUMINA , Doamne ajuta.

                    
                                                                                             Marilena Moldovan




Imagini Pinterest





The Peanuts Movie



5 comentarii:

  1. Să aducem în sufletul cuiva o mică bucurie...un buchet de flori - care să cucerească, o ceașcă de ceai - care să liniștească, o vorbă bună, o mângâiere și-un gând bun, o muzică lină - care să aline, o poezie sensibilă care să cuprindă toate sentimentele inimii și emoțiile sufletului...Dacă gândul meu ajunge până la voi, îl rog să cuprindă câte ceva din grădina sufletului meu...Cu prețuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=hV6LmJF1qOs

    RăspundețiȘtergere
  2. Aduci mereu BUCURIE draga Nonica , cu mesajul tau plin de iubire ce aduce cele mai frumoase emotii . Emotii pline de iubire .
    Cu aceasi pretuire mereu . Noris
    https://www.youtube.com/watch?v=DSW4yryrY9w

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasă măcar o zi ce ai de făcut! Umblă în urma pașilor tăi, înaintea ochilor, deodată cu inima!
    Împrejur crește liberă minunea lui Azi. Promisiunea unui Mâine care-și rumenește deja roadele. Bucuria că ai trăit un Ieri care te-a învățat speranța. Nici un Dar nu-i prea mic...oricând, acum, aici, poți primi exact ce ți-ai dorit! Cu prețuire Nonica!


    https://www.youtube.com/watch?v=FOzO0uG6eDs

    RăspundețiȘtergere
  4. Când Dumnezeu a făcut femeia, deja era în a șasea zi de muncă și făcea ore suplimentare. Atunci a apărut un înger și-L întrebă:
    - De ce îți pierzi atâta timp cu asta?
    Și Domnul răspunse:
    - Ai văzut cartea tehnică?
    - Trebuie să fie valabilă în totalitate, dar să nu fie de plastic, să aibe mai mult de 200 piese mobile și să fie capabilă să funcționeze fiind alimentată cu orice, chiar și cu resturi; în poala ei să stea comod cel puțin un copil, să aibe un sărut care să poată vindeca de la un genunchi julit până la o inimă rănită și să facă totul numai cu două mâini...
    Îngerul se minună de cerințe.
    - Cu doar două mâini...? Imposibil! Și ăsta e doar modelul standard? E prea multă muncă pentru o singură zi...Așteaptă până mâine ca să o termini.
    - Nu, n-am s-o las pe mâine, protestă Domnul. Sunt pe punctul de a termina această creație care este favorită inimii mele.
    Ea se vindecă singură când e bolnavă și poate munci până la 18 ore pe zi.
    Îngerul se apropie și atinse femeia.
    - Dar ai făcut-o atât de delicată...
    - Este delicată, spuse Domnul, dar în același timp atât de puternică...! Nu-ți poți închipui cât e de rezistentă și de ce reușite e în stare...
    - O să fie în stare să gândească? Întrebă îngerul.
    Dumnezeu răspunse:
    - Nu numai că o să fie capabilă să gândească, ci și să negocieze.
    Atunci îngerul văzu ceva și, întinzând mâna, atinse obrazul femeii...
    - Doamne, mi se pare că modelul ăsta pierde lichid! Ți-am spus că încercai să pui prea multe lucruri în ea.
    - Nu pierde lichid, e o lacrimă! îl corectă Domnul.
    - Pentru ce e lacrima? Întrebă îngerul...
    Și Domnul spuse:
    - Lacrimile sunt felul ei de a-și exprima jalea, dragostea, singurătatea, trădarea, suferința și orgoliul.
    Asta îl mișcă mult pe înger.
    - Ești un geniu, Doamne, te-ai gândit la toate. Femeia este într-adevăr minunată.
    - Este! Femeia are puteri ce-i uimește pe bărbați: trece prin dificultăți, face față greutăților, dar este fericită și îndrăgostită. Surâde când vrea să țipe. Cântă când vrea să plângă. Plânge când e fericită și râde când e nervoasă. Luptă pentru a-și apăra valorile. Înfruntă nedreptățile. Nu acceptă un "nu" ca răspuns dacă ea crede că există o soluție mai bună. Își rupe de la gură pentru ca familia ei să aibe. Merge la medic cu o prietenă căreia îi este frică să meargă singură. Iubește fără să ceară nimic în schimb. Plânge când fiul ei reușește în viață și se bucură de reușitele celorlalți. Este fericită când aude de o nuntă sau de nașterea unui copil. I se frânge inima când moare un prieten. Suferă când pierde pe cineva drag...În schimb, se dovedește a fi puternică atunci când crezi că a epuizat toate forțele. Știe că poate vindeca suferința cu un sărut sau și o îmbrățișare. Și totuși femeia are un defect: Nu știe care este adevărata ei valoare!!! ,nu mi insusesc ,dar impartasesc cu toata daruirea ! Cu pretuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=uG-JxrD2oM0

    RăspundețiȘtergere
  5. Este minunata femeia , dar cea mai minunata din toata lumea esti Tu . Multumesc Nonica .

    https://www.youtube.com/watch?v=MYesHMlC88I

    RăspundețiȘtergere