vineri, 9 august 2019

Calea Incercarii si Primele Cinci Initieri Dr. Joshua David Stone


Calea Incercarii si Primele Cinci Initieri

Fiecare dintre noi este recunoscut  dupa stralucirea luminii sale” Djwhal Khul Mesaj transmis prin Alice A. Bailey

De Dr. Joshua David Stone - Manualul Ascensiunii

Calea incercarii este cel mai bine descrisa de catre Maestrul Ascensionat Djwhal Khul, in cartea lui Alice Bailey, „Initiere, Umana si Solara”, unde spune : „Calea incercarii precede calea Initierii, si marcheaza perioada din viata unei persoane cand aceasta se situeaza de partea fortelor evolutiei si lucreaza la cladirea propriului caracter. 
Toul este in mana lui, isi cultiva calitatile care-i lipsesc si cauta, cu vigilenta, sa isi tina personalitatea sub control. El construieste corpul cauzal (corpul sufletului) in mod deliberat, umpland fiecare gol care poate exista, si cautand sa il faca un bun receptor pentru principiul Christic.” Calea incercarii poate fi asemuita cu cele 9 luni de gestatie care precede ceasul nasterii. Ceasul nasterii va marca inceputul primei initieri. Persoana aflata pe calea incercarii este invatata, in primul rand, sa se cunoasca pe sine, sa-si constientizeze slabiciunile si sa le corecteze. Aspirantul spiriual este invatat bazele intelepciunii Divine si este introdus in ultimul grad din Sala Cunoasterii. Fiecare aspirant spiritual este cunoscut unui Maestru, si este in grija discipolilor Maestrului. Orele sunt tinute noaptea de catre initiati ai primului si al doilea grad pentru discipolii acceptati si pentru cei aflati in perioada de proba, intre orele 10 si 5 in fiecare noapte, in toate colturile lumii. Ei se strang in Sala Cunoasterii, iar metoda este in mare parte aceeasi ca in marile universitati.
Un orar bine stabilit, munca experimentala, examinarile, o crestere progresiva pe masura ce trec testele.Totul este gradat si inregistrat. Fiecare dintre noi este recunoscut dupa stralucirea luminii sale. Suntem sortati, prin urmare, dupa amplitudinea luminii, rata vibratiei, puritatea sau tonul si claritatea culorii aurei noastre. O buna parte a pregatirii se face cu candidatul aflat in perioada de proba fara ca acesta sa constientizeze. Candidatul recunoaste de obicei trei lucruri : 
1. Activitatea mentala sporita
 2. Receptivitate mai mare la idei, si capacitatea sporita de a intelege planul Ierarhiei Spirituale 
3. Cresterea senzitivitati psihice .
Doar acei discipoli care cauta initierea doar pentru a-si mari puterea de a-i ajuta si binecuvanta pe altii vor gasi un raspuns pentru dorinta lor. Motivele egoiste nu trebuie sa intre in aceasta. Multi oameni care sunt priviti ca initiati, isi dau silinta sa fie asa. Ei nu sunt, totusi, adevarati initiati, ei sunt oameni cu bune-intentii, a caror intelegere mentala depaseste puterea personalitatii lor de a pune in practica.

Prima Initiere

Prima initiere este primul pas catre regatul spiritual. Discipolul a parasit Sala Ignorantei si Sala Cunoasterii, si a intrat in Sala Intelepciunii. Lectia cheie a primei initieri este despre stapanirea corpului si vehiculului fizic. Controlul asupra corpului fizic trebuie sa atinga un nivel inalt. Pacatele trupesti trebuie sa fie dominate. Lacomia, betia si imoralitatea nu mai trebuie sa controleze discipolul. Prima initiere este baza. S-a atins deja o structura de viata, gandire si control corecta. In afara de acest control al sufletului, prea putin se mai cere dovedit cand se ia prima initiere. Aceasta initiere indica pur si simplu ca embrionul sufletului vietii a fost vitalizat si adus in existenta functionala. Centrul sau chakra gatului este legat de prima initiere. Prima initiere este considerata de Maestru ca acceptare semnificativa catre aceasta cale. In viata lui Iisus aceasta initiere este privita ca fiind nasterea Christului, sau nasterea vietii Christice. Vietile initiatilor care au primit prima initiere incep a fi controlate de constiinta Christica, care este cea a responsabilitatii, a iubirii neconditionate si a ajutorului. Lordul Maireya, capul Ierarhiei Spirituale este Hierophantul acestei initieri. Un sfert din corpul fiziv fizic este compus din materie atomica dupa aceasta initiere.

A doua initiere

Principala lectie a celei de-a doua initiere este legata de stapanirea corpului astral si/sau a corpului emotional. Djwhal Khul a spus ca asta este de obicei cea mai grea initiere pentru oameni, si ca adesea este nevoie de multe si multe vieti pentru ea. Odata luata cea de-a doua initiere, a treia si a patra urmeaza de obicei in aceeasi viata sau in urmatoarea. Initierea are legatura cu sacrificiul si renuntarea la dorinte. Natura inferioara incepe sa fie dominata rapid. Elementul astral este controlat si corpul emotional devine pur, limpede si senin. In viata lui Iisus Hristos aceasta initiere se defineste ca fiind botezul. Cei trei termeni cheie pentru cea de-a doua initiere sunt : Dedicare Stralucire Devotament Dedicarea are ca rezultat stralucirea, care este disipata de devotament. Emotiile sunt aduse sub control si in mod necesar factorul mintii admite o importanta sporita. Libertatea este termenul cheie al inividului care are de-a face cu cea de-a doua initiere. Lordul Maitreya, este din nou Hierophantul acestei initieri. Se dobandeste un control mai mare asupra sensibilitatii egoiste al sinelui inferior. Corpul fizic este acum alcatuit pe jumatate din materie atomica.

A Treia Initiere

Cea de-a treia initiere este legata de dezvoltarea controlului asupra corpului mental si, prin aceasta, asupra personalitatii, cu cele 3 aspecte ale sale. Aceasta initiere mai este denumita fuziunea sufletului. In timpul acestei initieri, discipolul devine una si fuzioneaza cu Sinele superior, devenind o personalitate infuzata de suflet. Intreaga personalitate este inundata de lumina de sus. Discipolul nu mai este controlat de mintea inferioara sau de dorinte. Vibratiile personalitatii sunt de ordin inalt. Aceasta initiere este considerata prima initiere majora. Mintea este deschisa la idei, intuitii si impulsuri ce vin din suflet. Discipolul primeste energie de la suflet, de la ashramul caruia el sau ea apartine, si de la Ierarhia Spirituala. Acumularea de cunostinte este foarte rapida. Energiile din corpul cauzal devin disponibile pentru discipol. Corpul fizic este acum alcatuit din trei sferturi de materie atomica. Discipolul incepe sa primeasca in mod direct ghidare de la monada, in vreme ce pana acum, in evolutia discipolului, orice indrumare venea doar de la suflet, care functiona ca intermediar intre personalitatea incarnata si monada, sau Tatal din ceruri. La aceasta initiere discipolul a deprins abilitatea de a manipula materia si a invatat legile constructiei creative a gandului. Aceasta initiere in viata lui Iisus este denumita schimbarea la fata. Cel de-al treia ochi este chakra care a fost stimulata in timpul acestei initieri si Sanat Kumara este Hierophantul. La fiecare initiere discipolul devine polarizat la un nivel mai inalt. La prima initiere discipolul a fost polarizat in corpul fizic. La a doua initiere a devenit polarizat in corpul astral si emotional. In cea de-a treia initiere discipolul devine polarizat in corpul mental. Dupa aceasta initiere discipolul a deprins teoretic si practic, legiile propriei sale naturi. Materia din cele trei corpuri a devenit relativ pura. Sufletul insusi are pozitia dominanta, si nu numai in lumea materiala. O tensiune terifianta a energiei spirituale a trecut prin initiat in aceasta etapa sub indrumarea Logosului Planetar. Sceptrul in initiere este folosit ca agent de transfer si acesta este tinut de Sanat Kumara.

A patra Initiere   

A patra initiere se refera la lepadarea de sine si/sau initierea crucificarii. Este legata de renuntarea la orice interes personal si renuntarea la viata personala in detrimentul intregului. Chiar si constiinta sufletului inceteaza sa fie importanta si o mai mare constiinta universala, mai aproape de aceea a spiritului, ii ia locul. Viata unei persoane ce isi ia cea de-a patra initiere este de obicei una de mare sacrificiu si uneori de suferinta. Initiatul a depus totul, chiar si personalitatea sa perfectionata pe altarul sacrificiului. Totul este lepadat, prieteni, bani, reputatie, caracter, pozitia in societate, familia si chiar viata insasi. Prin dobandirea celei de-a patra initieri se atinge eliberarea din ciclul renasterii. In timpul acestei initieri corpul cazual sau corpul sufletesc este ars si sufletul se uneste inapoi cu monada. Principala sursa de ghidare a initiatului de la acest punct inainte este monada si/sau EU SUNT PREZENTA. Sufletul, care a fost intermediarul intre personalitatea incarnata si monada nu mai este necesar. La cea de-a patra initiere, discipolul este considerat un maestru al intelepciunii si stapan al compasiunii. Initiatul nu mai este un suflet in inchisoare. El a fost ridicat din cele trei lumi inferioare. Initiatul lucreaza acum de sus in jos in serviciul Planului Divin. Discipolul foloseste pe deplin vehiculul Buddhic si actioneaza in planul de constiinta Buddhic. Initiatul este in totalitate eliberat iar viitoarele contacte cu lumea materiala sunt pe deplin voluntare. Initiatul devine un membru definitiv si permanent al Ierarhiei Spirituale si Celui de-al Cincilea Regat. El si-a intors spatele catre lumea fizica, materiala pentru eternitate cu exceptia ajutorului voluntar. Sanat Kumara este din nou Hierophantul acestei initieri. Initiatul este admis ca tovaras in aceasta loja. El isi insuseste rapid restul cunostintelor din Sala Intelepciunii. Initiatul poate contacta monada cu o mai multa libertate decat isi pot controla sufletul majoritatea oamenilor. Energiile sufletului celui initiat devin disponibile pentru bunul mers al evolutiei planetare. Antakarana sau podul de curcubeu a fost incheiat in totalitate pana la suflet, triada spirituala si la monada. Cei trei centrii inferiori au atins un punct de purificare completa, fara nicio energie provenita din egoism. Initiatul este ghidat de intuitie, ratiune pura, si cunostere completa, iluminata de dragoste. A cincea initiere urmeaza de obicei la scurta vreme de cea de-a patra. Initiatul si-a crucificat complet natura inferioara. Toata cunosterea, stiinta, intelepciunea si experienta dobandita in toate vietile anterioare sunt acum in posesia barbatului sau a femeii spirituale. Iisus Hristos si-a luat cea de-a patra initiere in momentul crucificarii. Lord Maitreya, care s-a suprapus lui Iisus si, intr-un sens, a impartit cu el acelasi trup in ultimii sai trei ani din viata, si-a luat ce-a dea sasea initiere sau ascensiunea. Un alt lucru interesant pe care Djwhal Khul l-a spus in cartea lui Alice Bailey este acela cand Iisus a rostit acele faimoase cuvinte „Tata, pentru ce m-ai parasit?”, ceea ce spunea si/sau traia era faptul ca sufletul Sau se contopea in monada. El a trait pierderea sufletului Sau ca si ghid, caci era timpul sa isi dobandeasca ghidarea direct de la Tatal, sau monada sau de la EU SUNT CEEA CE SUNT. Corpul fizic este acum alcatuit 100% din materie atomica. Initiatul care trece de cea de-a patra initiere este denumitarhat. Nu exista durere si suferinta pentru maestrul care a atins eliberarea.

A cincea Initiere

Cea de-a cincea initiere se refera la fuziunea cu monada, in timp ce a treia initiere se referea la fuziunea cu sufletul sau Sinele superior. Cea de-a cincea initiere are de-a face cu contopirea constiintei cu monada si spiritul. Cea de-a cincea inseamna eliberarea de orbire, o eliberare care permite initiatului sa aiba o noua viziune. Initierea a fost numita relevatia sau renasterea, in terminologia crestina. Un maestru care are a cincea intiere este numit adepentru A cincea initiere
este prima initiere cosmica. Este mai degraba o contopire cu planul atmic, decat cu planul buddhic al celei de-a patra initieri. Majoritatea maestrilor care lucreaza cu omenirea isi pastreaza corpul in care si-au luat cea de-a cincea initiere, sau pot construi si manifesta unul nou. Djwhal Khul a fost un initiat de gradul al cincilea in timp ce scria majoritatea cartilor lui Alice Bailey si a ascensionat in acea viata. El si-a pastrat trupul cunoscut sub numele de Djwhal Khul. Invatatorul lui Djwhal a ales sa isi construiasca unul nou. Pentru a dobandi cea de-a sasea initiere, adeptul trebuie sa urmeze un curs de ocultism planetar. Aceasta carte, in combinatie cu meditatia si propria voastra munca pe care o faceti in viata, poate sa va permita sa indepliniti aceasta cerinta in timp ce dormiti. Aceasta carte este un curs intensiv de ocultism planetar. Energia celei de-a cinccea initieri permite energiilor planetei sa fie accesbile pentru adepti sau in serviciul lumii. Prima chakra este cea stimulata in aceasta initiere. Adeptul realizeaza pe deplin afirmatia „EU SI TATAL UNA SUNTEM”. Corpul adeptului este unul de lumina. In esenta barbatul sau femeia au atins o stare de perfectiune.
Cele mai multe informatii din acest capitol au fost culese din cartea lui Alice Bailey „Initierea, Umana si Solara” („Initiation, Human and Solar”), Razele si Initierile” („The Rays and Initiation”), „Gandeste-te la asta”(„Ponder on this”), si din incercarile lui Djwhal Khul. Pentru cei care isi doresc sa studieze mai mult despre acest domeniu, aceste carti sunt recomandate.

Ascensiunea – A Sasea Initiere  

„Fii credincios pana la moarte si iti voi darui cununa vietii” Iisus
De Dr. Joshua David Stone

Cea de-a sasea initiere este implinirea ascensiunii. Devenirea unui Maestru Ascensionat. In esenta aceasta initiere se face atunci cand adeptul si lumina monadei se contopesc pe planul fizic. Intreaga fiinta a adeptului incluzand corpul fizic si imbracamintea, se transforma in lumina. In esenta corpul fizic doar dispare si este inlocuit de Corpul de Lumina. In trecut ascensiunea insemna trecerea in lumea spirituala, acum exista o noua abordare mai avansata, din partea Ierarhiei Spirituale, aceea de a-i lasa pe Maestii Ascensionati sa ramana pe Pamant si sa-si continue serviciul. Recent s-a acordat o dispensa care a facut ascensiunea un pic mai usoara, asa ca nu mai este necesar sa iti iei cu tine corpul fizic atunci cand te inalti. Aceasta este alegerea adeptului. Ascensiunea este atingerea starii de Christ. A deveni un Buddha perfect. A deveni un Maestru Spiritual in totalitate si o fiinta realizata, nu doar un suflet realizat. Legea karmei nu mai are nicio autoritate asupra Maestrului Ascensionat. Adeptul s-a contopit complet cu planul monadic al constiintei. La a sasea initiere o persoana trebuie sa aleaga una din cele sapte cai de evolutie superioara pe care o va urma. Fiecare Maestru Ascensionat trebuie sa faca o astfel de alegere in acest punct al evolutiei lor si anume pe ce cale vor servi in viitorul lor ajutor cosmic. Cele sapte cai sunt urmatoarele :
1. Calea Slujirii Pamantului
 2. Calea lucrului magnetic
3. Calea antrenamentului pentru a deveni Logos Planetar
4. Calea catre Sirius
5. Calea Razei
 6. Calea pe care Logosul nostru se afla
7. Calea Absolute a Fiului


La sfarsitul acestui capitol voi elucida mai in detaliu din scrierile lui Djwhal Khul si Alice Bailey ce inseamna aceste cai. Cand o persoana ascensioneaza, isi inlocuieste in totalitate in corpul de lumina. Corpul de lumina este un corp pe care l-am creat din lumina pe care am manifestat-o de-a lungul tuturor incarnarilor noastre. Este corpul in care Maestrul Ascensionat calatoreste incepand din acel moment. Pentru a ascensiona, un adept trebuie sa-si echilibreze 51% din karma provenita din toate reincarnarile precedente. Majoritatea are o medie de 200-250 de vieti precedente. O alta cerinta de ascensiune este ca o persoana sa isi finalizeze dharma sau misiunea pe Pamant. Constientizarea ascensiunii este un sentiment de bucurie totala si iubire neconditionata, recunoasterea si realizarea ca esti Dumnezeu si toti ceilalti cu care te intalnesti sunt Dumnezeu umbland pe Pamant. Este, de asemenea, o capacitate sa te exprimi pe orice plan al constiintei in orice moment, nu doar pe planul fizic. Ascensiunea este abilitatea de a te materializa si de a te dematerializa atunci cand iti doresti. Este abilitatea de a materializa tot ceea ce ai nevoie si iti doresti imediat. Ascensiunea este un sentiment de comunicare permanenta cu Dumnezeu si cu fratii si surorile intru Christos. Este o constientizare de a fi un slujitor al lumii. Este capacitatea de a comanda propiei vieti asa cum iti doresti. Este o abilitate de bilocatie si de a dobandi imortalitatea fizica. Am auzit povesti interesante ale Maestrilor Ascensionati precum Sain Germain care a trait 350 de ani sau Hermes-Thoth in Egipt care a trait peste 2000 de ani intr-un corp fizic. Este, de asemenea, important sa realizezi ca acum pe Pamant noi ne intaltam sau coboram in fiecare zi. Fiecare gand pe care il gandim, fiecare cuvant pe care il spunem, fiecare actiune pe care o realizam, mancarea pe care o mancam, felul in care ne petrecem timpul de creste sau ne scade vibratia. Ascensiunea este o aparitie naturala pe care fiecare o va dobandi in final. Este doar o chestiune de timp. Ideea aici este de a scurta timpul necesar si astfel viitoarele reincarnari, prin aplicarea si concentrarea energiilor spre cresterea ta spirituala ca singurul scop al existentei. Ego-ul negativ va incerca sa ne atraga pe cai iluzorii si pline de farmec, care, in realitate, nu duc unde vrem noi. Un alt lucru foarte important de inteles in procesul ascensiunii este ca, deoarece, de fapt, nu exista timp si spatiu, exista pentru fiecare dintre noi ipostaza care deja s-a inaltat.
 Una din cheile pentru a-ti accelera ascensiunea este sa chemi inapoi in prezent sinele inaltat, in cea de-a cincea dimensiune si sa il faci pe el sau pe ea sa fuzioneze cu aura ta. Asta te va ajuta sa iti cresti vibratia catre nivelul de ascensiune. Aceasta parte corpului tau spiritual care deja lucreaza la acele nivele ascensionale, astepta rabdator pentru urmatoarele 6 corpuri sa ajunga la vibratia sa. Vrea sa fuzioneze cu tine aici in etern, dar trebuie sa i se ceara sa faca asta ,caci asta este Legea Cosmica.

Monada, Sufletul si Relatiile Personalitatii spre Ascensiune

Atata timp cat discipolul se dezvolta pe calea initierii, sufletul incepe sa isi concentreze constiinta si energiile pe extensiile sufletului care sunt cele mai dezvoltate din punct de vedere spiritual. Asa cum am mentionat intr-unul din capitolele anterioare, incepe sa isi cheme inapoi extensiile sufletului care sunt cel mai putin active si isi concentreaza toata energia si resursele pe cele active din punct de vedere spiritual In cazul meu mai am 4 extensii ale sufletului aflate inca in intrupare. Ceea ce mi s-a spus este ca sufletul alege o extensie a sufletului din cele 12 din grupul de suflete cu care sa realizeze ascensiunea. Cu alte cuvinte, doar o extensie a sufletului poate atinge ascensiunea dintr-un grup de 12. Toate cele 12 extensii nu se pot toate inalta. Cand o extensie a sufletului se intalta, el sau ea o face pentru toate cele 12, asa ca nu este nicio competitie. Celelalte 11 extensii se inalta de asemenea. Mi s-a spus ca, in cazul meu, ca am fost ales de sufletul si de monada mea sa fiu extensia care sa ascensioneze pentru grup, daca imi doream asta. Am fost de acord cu acest angajament. Cand va deveni un lucru sigur faptul ca voi ascensiona, monada mea va retrage celelalte extensii ale sufletului si ele isi vor canaliza resursele si energiile pentru a ma ajuta sa ma inalt pentru grup. Ascensiunea are un efect pozitiv foarte puternic pentru celelate 144 de extensii ale sufletului din grupul monadic, desi, numai o extensie dintr-un grup primeste ajutorul total al ascensiunii. Acum mi s-a spus de asemeneaca este o cale scurta a ascensiunii. Nu este o ascensiune completa asa cum am explicat mai sus. Ceea ce se intampla in calea scurta a ascensiunii este ca o extensie a sufletului se inalta singura si nu impreuna cu celalte 11 extensii. Cu alte cuvinte celealte 11 extensii pot ramane la intrupare si nu se intalta atunci cand una dintre ele o face. Vywamus a vorbit despre doua perioade in istoria omenirii cand a avut loc o ascensiune in masa. El s-a referit la aceste perioade ca momente de recolta spirituala. Vywamus spune ca avem din nou de-a face cu o recolta spirituala. Asta are legatura cu Logosul Planetar, Sanat Kumara. In evolutia Sa cosmica El a atins un alt nivel.
De fiecare data cand atinge aceste nivele este timpul recoltei spiriutale sau a ascensiunii in masa. Noi finalizam acum ciclul 6000, ciclul 12000 si ciclul 36000. Intotdeauna cand doua sau mai multe cicluri se finalizeaza deodata acea perioada este extrem de importanta in istoria Pamantului. Ne aflam chiar acum intr-o astfel de perioada. Actuala „taiere a graului” apare o data la cativa ani. Aceasta perioada de recoltare dureaza aproximativ 100 de ani. Sfarsitul acestui ciclu a fost intre 1995 si 2000. Sanat Kumara este supraveghetorul acestei ceremonii de ascensiune. Una din intrebarile pe care le-am pus a fost daca oamenii casatoriti se inalta vreodata in acelasi timp. Djwhal Khul mi-a spus ca asta s-a intamplat foarte rar, dar au fost cateva cazuri. Cand o persoana este gata de ascensiune nu exista asteptare sau oprire a procesului. Dupa ascensiune nu te mai afli sub jurisdictia Ierarhiei Spirituale, dar esti transferat catre jurisdictia Shamballei. Odata ascensionati adeptii sunt total liberi si eliberati de toate aspectele karmei planetare. Inainte sa iei decizia finala pe care dintre cele sapte cai spre evololutie sa o urmezi, are loc o intrunire a tuturor initiatilor de gradul sase. La aceasta intalnire esti rugat sa decizi masurile pe care Ierarhia Spirituala ar trebui sa le ia, si care vor afecta drastic si permanent planeta. Maestrii Ascensionati sunt grupul care ia ultima decizie in acord cu intamplarile umane, pentru ca Ei sunt guvernul spritual al acestei planete. Intr-un capitol ce urmeaza voi vorbi despre cele 22 de chakre care formeaza fiinta noastra completa. Cele 22 de chakre sunt cele sapte comune pe care le stim si chakrele aditionale din dimenisiunea a patra sau a cincea despre care multi oameni nu stiu. In momentul ascensiunii chakra a 16-a va cobori in chakra coroanei. Cea de-a 15-a chakra s-a mutat in chakra celul de-al treilea ochi si cea de-a 14-a in chakra gatului si asa mai departe, in jos. In timpul ascensiunii chakrele din dimenisunea a patra au fost deja puse sub control si completate.  Ascensiunea este o stare de constiinta a dimensiunii a cincea. Ascensiunea, in esenta, este contopirea extensiei sufletului sau a personalitatii cu spiritul. Este fuziunea personalitatii incarnate cu PREZENTA EU SUNT sau cu monada. O persoana nu trebuie sa fie perfect sanatoasa ca sa ascensioneze. Multi oameni cu probleme grave de sanatate s-au inaltat. In al doilea rand, exista ceva care poarta numele de ascensiune intarziata. O ascensiune intarziata este atunci cand o persoana paraseste corpul fizic, desi, in primele doua ore dupa moarte Maestrii lucreaza intensiv cu adeptul pentru a-l sau a o ajuta sa atinga ascensiunea. Aceasta se intampla atunci cand adeptul e foarte aproape de ascensiune dar moare inainte ca ea sa aiba loc. Odata ce ascensionezi capacitatea ta de a ajuta va fi amplificata. Atunci cand te inalti si ramai pe Pamant nu mai existi in corpul tau fizic Pamantean, ci mai degraba in corpul spiritual iluminat. Corpul fizic este preschimbat intr-unul stralucitor de botezul in Mareata Flacara lui Dumnezeu.
Maestrul Ascensionat, Serapis Bey, care are in grija sediul de ascensiune de la Luxor, descrie cu acuratete procesul de ascensiune in cartea lui Elizabeth Clare Prophet, unde spune : „Sangele din vene se schimba intr-un lichid de culoare auriu luminos, chakra gatului straluceste cu o culoare bleu luminos, ochiul spiritual din mijlocul fruntii devine o flacara a lui Dumnezeu ce urca. Hainele individului sunt in totalitate topite si el capata infatisarea unei fiinte in roba alba,, vesmantul neasemuit al lui Hristos. Uneori parul lung al sufletului apare ca auriu curat la cel ce ascensioneaza, iar apoi, ochii de orice culoare pot deveni de un frumos albastru electric sau un violet pal. ” In timpul ascensiunii esti total constient de intregul ritual si, odata ascensionat, devii un emisar iluminat al Marii Fratii Albe. Intregul proces de ascensiune si de transformare a existentei cuiva in lumina, Djwhal Khul afirma, dureaza 30 de minute. L-am intrebat de asemenea pe Djwhal care este diferente contopirii cu lumina dupa moarte in primul stadiu din bardo (experienta de dupa moarte) si fuziunea cu lumina din timpul ascensiunii. El a spus ca in principiu nu exista nicio diferenta, exceptand faptul ca in timpul ascensiunii, cand te contopesti total cu lumina esti inca in corpul fizic pe Pamant. Cand te contopesti cu lumina in primul stadiu din bardo (experienta de dupa moarte) deja ti-ai parasit corpul. Djwhal spunea ca este posibil sa atingi ascensiunea prin contopirea cu lumina pana la moarte, in corpul fizic. Voi discuta despre stiinta mortii si a vietii de dupa moarte intr-un capitol ce urmeaza. Ni s-a spus ca peste 100.000 de suflete au atins ascensiunea in istoria Pamantului, ceea ce pare destul de mult pentru mine. Apostolul Ion, cel mai iubit discipol al lui Iisus, a fost singurul dintre ei care a ascensionat in acea viata. Djwhal Khul a numit ascensiunea flacara „Focului Cosmic”. El spunea ca ii este permis unei persoane in stare neascensionata sa invoce focul cosmic, dar numai in mica masura. El spunea ca poti sa il invoci doar in marimea unei flacari de chibrit. Prea mult foc cosmic chemat prea devreme poate chiar sa arda corpul fizic. Ar fi un caz de combustie spontana. Putem sa cerem seara, inainte de culcare, sa mergem la sediul de ascensiune al lui Djwhal Khul sau al lui Serapis Bey din plan interior pentru pregatire si antrenament in vederea ascensiunii. Ascensiunea este o realizare fantastica, desi va voi aminti ca exista, de fapt, 9 initieri in sistemul planetar, dintre care 7 pot fi luate pe Pamant. Trecerea celor 9 initieri ne permite sa parasim planul cosmic fizic si sa incepem apoi sa lucram pe initierile celor 7 planuri cosmice. Asa ca as spune ca este foarte greu sa fi altfel decat umil atunci cand vezi cat de departe trebuie sa mergem pentru a ajunge la Divinitate. Asa cum am mentionat mai devreme, ascensiunea este probabil cam 2 cm pe o rigla de 25 cm, daca e sa vorbim despre cat de mult mai avem inca sa evoluam. Pe de alta parte, realizarea ascensiunii, comparata cu evolutia umanitatii, este o realizare foarte foarte mareata. Este important sa avem in vedere aceste doua aspecte.
Vreau sa inchei aceasta discutie despre ascensiune prin a va impartasi o poveste despre o femeie pe nume Analee Skaron. Analee era Mormon. Era o femeie doamna mai in varsta plina de lumina. A scris o carte foarte frumoasa numita „Voi sunteti Zei”. Bisericii Mormone nu i-a placut aceasta carte pretioasa si a excomunicat-o din biserica chiar daca avea o varsta inaintata. Ea a fost foarte mahnita cand a auzit acest lucru deoarece a servit bisericii intreaga sa viata. Intr-o zi i-a spus colegei de camera ca, crede ca ingerii vor veni dupa ea in curand asa ca vrea sa isi puna lucrurile in ordine. La foarte putin timp dupa asta, intr-o noapte, foarte tarziu, colega ei de camera s-a trezit si a avut impulsul sa se duca sa o verifice pe Analee. Cand a ajuns in dreptul usii lui Analee a vazut pe sub usa o lumina alba puternica pe care n-a mai vazut-o pana atunci. Intuitia i-a spus sa nu o deranjeze atunci pe Analee asa ca s-a dus inapoi in pat. Dimineata s-a dus sa o vada pe Analee si atunci cand a ciocanit si a deschis usa a vazut ca aceasta nu mai era acolo. Proteza lui Analee era insa pe masa, ceea ce era ciudat deoarece aceasta nu iesea niciodata din casa fara ea. Intreaga zi a asteptat-o pe acesta insa ea n-a venit. Colega sa de camera i-a chemat familia si acestia au venit imediat in acea seara. Intreaga familie statea in sufragerie cand deodata usa s-a deschis si Analee a aparut in fata lor imbracata in niste haine zdrenturoase. Ea le-a spus atunci : „Va vine sa credeti ca am trecut dincolo ?”. Cu totii au spus ca o cred. Analee i-a binecuvantat pentru credinta lor si s-a transformat, purtand o roba alba stralucitoare. Familia ei a ramas impietrita de uimire cand aceasta a disparut chiar in fata lor !!!

A saptea Initiere

Cea de-a saptea initiere este cea mai inalta initiere care poate fi luata in acest plan. A saptea initiere reprezinta eliberarea din viata fenomenala a celor 7 planuri ale vietii planetare. Este in realitate o ridicare deasupra planului cosmic fizic. Este o contopire cu Divinul planului Logoic al constientului. Dorinta Maestrului fuzioneaza cu aceea a Logosului Planetar. Fiul si/sau fiica lui Dumnezeu si-a gasit calea inapoi spre Dumnezeu si catre sursa Lui de origine, acea stare a existentei este numita Shamballa. Maestrul devine un punct al Luminii Vii. El sau ea are dreptul sa intre si sa iasa in regatul Shamballei. Viziunea Maestrului penetreaza dincolo de inelul solar. El stapaneste toate cele 7 raze (Stiinta celor 12 raze vor fi discutate intr-un capitol ce urmeaza). El exercita legea in sistemul solar. Incepe sa vada planurile si scopurile Logosului Solar. Maestrulului i se acorda revelatia calitatii iubirii/intelepciunii care se exprima prin toate formele create. 


Chakra coroanei este chakra stimulata la aceasta initere. Aceasta initiere este denumita in terminologia crestina, Reinviere.
 Preluate din Manualul Ascensiunii  - Dr Joshua David Stone 


10 comentarii:

  1. Vreau sa aduc aici comentariile unei prietene pe care o apreciez enorm de mult .Sa fie de folos TUTUROR .

    Christine8 august 2019, 18:14
    Coincidentele din viata noastra sunt doar mesaje si semne divine ce-si au rolul de a ne oferi ghidare si claritate cu privire la drumul care este cel mai potrivit pentru noi. Priveste cu atentie coincidentele din viata ta si deschide-te sa intelegi care este mesajul pe care Universul vrea sa ti-l transmita prin intermediul lor. O intalnire aparent intamplatoare cu cineva iti poate oferi mesajul de care ai nevoie pentru a merge mai departe. Mesajul unei melodii de la radio iti poate oferi increderea de care ai nevoie pentru a merge pe drumul ales. O conversatie neprevazuta cu o persoana, un titlu de carte aparent nesemnificativ, sau orice altceva apare pe calea vietii tale si pare prea putin important, el se afla acolo pentru tine, pentru a-ti oferi claritate si ghidare divina. Cu cat suntem mai prezenti in vietile noastre si mai atenti la tot ce ne inconjoara, cu atat mai mult vom simti alaturi de noi prezenta divina. Asa vom capata incredere, claritate, bucurie si usurinta in tot ceea ce facem. Nu exista niciodata coincidente, ci doar moduri prin care primim mesajele de care avem nevoie, atunci cand avem nevoie.Cu prețuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=ic8pgAdV3l8



    Christine8 august 2019, 18:26
    Scopul vieții noastre este de a trăi cu Dumnezeu pentru totdeauna.
    Dumnezeu, care ne iubește, ne-a dat viață.
    Răspunsul nostru la această iubire îi permite lui Dumnezeu
    să reverse în noi viața sa fără margini.
    Toate lucrurile din această lume sunt daruri ale lui Dumnezeu,
    care ni s-au oferit pentru a-l cunoaște mai ușor pe el
    și pentru a răspunde mai prompt iubirii sale.
    Așadar, cântărim și folosim toate aceste daruri ale sale
    pentru a ne ajuta să creștem ca persoane pline de iubire.
    Dar dacă unul dintre aceste daruri devine centrul vieții noastre,
    înlocuindu-l pe Dumnezeu,
    el împiedică înaintarea spre scopul nostru.
    În viața zi cu zi, așadar, suntem chemați să ne menținem în echilibru
    în raport cu toate aceste daruri create,
    până în punctul în care avem de ales
    și nu suntem constrânși de nicio obligație.
    Nu avem nevoie să ne îndreptăm dorințele spre sănătate sau boală,
    spre bogăție sau sărăcie, spre succes sau eșec, spre o viață lungă sau una scurtă.
    Căci totul are potențialul de a trezi în noi
    un răspuns mai profund pentru viața noastră în Dumnezeu.
    Singura noastră dorință și singura opțiune ar trebui să fie aceasta:
    vreau și aleg ceea ce mă conduce mai bine
    spre aprofundarea vieții lui Dumnezeu în mine.Cu prețuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=08gDrpj3nKc

    RăspundețiȘtergere
  2. Liniștea ești tu (The silence is You)

    Versurile acestei melodii create de trupa Vargo sunt atât de inspirate și clare, încât în afară de titlul acestei postări, e dificil să mai adaugi ceva:

    Curgerea liniștii este iubire,
    Împărtășirea liniștii este prietenie,
    Scena liniștii este infinitul,
    Vibrația liniștii este creație,
    Exprimarea liniștii este frumusețe,
    Menținerea liniștii este putere,
    Permiterea liniștii este odihnă,
    Primirea liniștii este bucurie,
    Perceperea liniștii este cunoaștere,
    Liniștea însăși este ființare.

    Te îneci în zgomotele care te înconjoară în fiecare zi?
    Te străduiești să le ții în loc, oricum ar fi?
    Și uneori simți că te pierzi și nu te poți găsi?

    Ești tentat de vocile care încearcă să ne ducă pe căi greșite?
    Nu crede întotdeauna ce au de spus prin ale lor cuvinte.
    Haide, pacea și liniștea nu sunt atât de departe.

    Dacă mintea ta nu mai e în rezonanță, simte liniștea,
    Dacă nu știi ce să mai faci, simte liniștea,
    Este în interiorul tău, simte liniștea,
    Dacă asculți, o poți auzi: liniștea din tine.

    Creație, Iubire, Prietenie, Infinit, Frumusețe, Bucurie, Cunoaștere, Putere.

    Cauți vreun Rai, un loc unde să mergi?
    Există un adăpost, o oază proprie..
    Haide, vei descoperi că ești deja acasă.

    Dacă mintea ta nu mai e în rezonanță, simte liniștea,
    Dacă nu știi ce să mai faci, simte liniștea,
    Este în interiorul tău, simte liniștea,
    Dacă asculți, o poți auzi: liniștea din tine.
    Cu prețuire Nonica

    https://www.youtube.com/watch?v=U475MNNjLN0&feature=share

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc draga Nonica pentru aducerea acestor versuri si melodie , sunt superbe si pline de liniste .
    Pentru tine iti daruiesc Momente de Pace si multa Lumina .

    https://www.youtube.com/watch?v=_iZuOSZ0vJ4

    RăspundețiȘtergere
  4. Există o lumină care strălucește dincolo de toate lucrurile de pe Pământ, dincolo de cel mai înalt dintre cerurile cele mai înalte. Aceasta este Lumina din inima ta!Cu prețuire Nonica!
    https://www.youtube.com/watch?v=SHzHbYd15YQ&feature=share

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc draga Nonica , este si Lumina ta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bucuria este liniştea, tăcerea din voi, pacea fiinţei voastre, pacea spiritului vostru care se face cunoscut în vibraţiile pe care le simţiţi. Când trăiţi acea pace, simţiţi ca şi cum lumina soarelui, toate razele acelei frumuseţi s-ar revărsa în voi. Sunteţi una cu Divinul.Cu prețuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=sm5OeNloYdE&feature=share

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos , iti multumesc draga Nonica .
    https://www.youtube.com/watch?v=_kKLR7Llujg

    RăspundețiȘtergere
  8. Te iubesc, te iubesc, te iubesc!

    Cum poţi fi indiferent la susurul acesta blând care se aude? Şi tu ai iubit odată şi apoi, ai căzut. Tu ai căzut şi alţii au plâns pentru tine. Mama a stat îngenunchiată în miez de noapte şi a udat podeaua cu lacrimile ei fierbinţi. Tatăl a implorat ajutor Divin. Fraţii şi surorile plângeau pe ascuns de căzătura ta. Isus ţinea mâna întinsă către tine, peste care mai picura câte o lacrimă de sânge. Toţi strigau spre tine: “Te iubesc, te iubesc. Reîntoarce-te!”. Dar tu…ai întors spatele. Ţi se părea că ai găsit altceva mai bun, ceva care te face mai fericit. Te-ai înşelat. După o vreme ai realizat că nimic nu se compară cu iubirea Lui. Atunci ai fi putut să te întorci. Ai fi putut. Toţi te aşteptau cu braţele deschise ca tu să vii. Dar nu ai putut suporta ideea că te-ai înşelat. Nu ai suportat faptul că nu este nimic în lume care să te facă aşa de fericit ca şi iubirea Lui. Şi ai plecat mai departe. Deşi nu te făcea fericit, te-ai adâncit şi mai tare în mocirlă. Lacrimile continuau să curgă peste cele care se uscau.“Unde eşti?” De ce crezi că dacă ai plecat nu te mai poţi întoarce? Şi ce dacă ai întors spatele tuturor oamenilor care te iubeau şi lui Dumnezeu? Nu-i nimic, ei sunt încă acolo. Dumnezeu este încă acolo. Te aşteaptă. Nu-i nimic dacă ai căzut. Crede-mă. Te vor primi cu iubire. Doar vino.Ţi-e teamă. În loc să te reîntorci atunci când ai realizat că totul e deşertăciune, ai început să alergi şi mai mult spre lume. Chiar dacă ştiai că nu ai să găseşti nimic acolo. Ţi-ai astupat urechile ca să nu auzi şoaptele: “Te iubesc, te iubesc, te iubesc!”. Prea mult te deranjau. Prea tare îţi răscolesc inima.Apel către tine, cel căzut! Nu e prea târziu. Nu e. OPREŞTE-TE!!!! Opreşte-te până nu e prea târziu, până când sufletul nu-ţi moare. Opreşte-te căci: TE IUBESC! Cu pretire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=GvyvYuvJVVk

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti multumesc cu toata recunostinta pentru frumoasele tale mesaje .

    https://www.youtube.com/watch?v=hAFfTstyw0A

    RăspundețiȘtergere
  10. Viața este atât de scurtă încât nu îți dai seama că trec pe lângă noi atâtea posibilități de a te împlini sufletește și de a experimenta lucruri unice cerute de inima ta. Fa ceea ce simți! Fii sincer cu tine și cu cei din jurul tău! Fii prin propria ta viață un exemplu pentru cei care te apreciază. Nu sta să pierzi timp din viața ta cu mărunțișuri pentru ca ceilalti să te aprobe sau nu. Fii fericit în fiecare secundă! Viața asta este o binecuvantare prin trăirile, alegerile și sentimentele cu care o încununăm prin sufletul și prin bătăile inimii noastre.
    Orice etapă grea a vieții este scurtă sau mai îndelungată cu cât acceptăm că ne-am rănit trăind prin minciună și falsitate.
    Nici unul dintre noi nu pleacă de aici în viață , așa că vă rog să vă gândiți. Mâncați ce vă place. Umblați prin soare. Săriți în valurile mării. Spuneți adevărul din inima voastră. Fiți prostuti. Fiți buni. Fiți copii. Faceți lucruri ciudate. Iubiți. Iertați. Bucurați-vă de viață. Nu este timp pentru nimic altceva.Cu pretuire Nonica!

    https://www.youtube.com/watch?v=a7K2Ve_1MIY

    RăspundețiȘtergere