marți, 29 octombrie 2019

SĂMÂNȚĂ DE ÎNȚELEPCIUNE


NU EXISTĂ GREȘEALĂ CI SĂMÂNȚĂ DE ÎNȚELEPCIUNE


     Ignoranța, mama devoțiunii, într-un înțeles este lipsa de motivație, adică să știi că nu consumi o minte nelimitată doar ca să găsești acolo pericol, frica și nesiguranța. Acestea sunt lucrări pe care deja le știți, care nu mai sunt în necunoscut.
Curajul de a face pasul c
ătre schimbare : oamenii din școlile antice, se duceau la școală pentru șapte ani lungi, fiecare an fiind dedicat unui nivel de evoluție și unei pagini. Învățau că se pot schimba, că pot evolua. Nu știți că evoluția conștiinței este totul și înseamnă să smulgi din necunoscut cunoaștere, pe care o poți consuma, ca să fii capabil să creezi și să schimbi realitatea în funcție de ce ai nevoie în viață? Știți, dar vă e frică și eu înțeleg de ce întotdeauna am fost dornic să înțeleg. Nimănui nu-i place ca cineva să se schimbe.
Gândi
ți-vă la toți oamenii care trăiesc astăzi. Ce mari entități care și-au ars imaginea, vă vin în minte ? Există multe entități care reprezintă o stare de conștiință exaltată, care au devenit ideal în conștiința socială, dar nu există un alt Francis din Assissi.
Este momentul în care începe
ți să învățați în care deveniți individualii din  momentul în care voi  începeți să aprindeți luminile. Știți de ce vin schimbările ? Sunt deja aici pentru că umanitatea a creat problemele și niciodată nu a făcut pasul următor pentru extinderea conștiinței și rezolvarea lor. A rămas blocată la pagina a treia. Natura a depășit umanitatea și ea a rămas tot la aceeași pagină, violând, jefuind, distrugând forța vitală, pentru necesitățile lăcomiei ei. Pe cei care nu au
evoluat, con
știința îi va prăbuși.
De ce crede
ți că s-au întors oamenii de dincolo de soare ? Pentru că sunt grupuri de oameni care încep să se trezească. Sunteți foarte mulți aici, în acestă încăpere, care ați avut contact cu oamenii de dincolo de soare. Dar s-a scos din memoria voastră, până când veți fi gata să învățați.
Și în momentul în care " începi să înveți trimiți unde și apare o necesitate urgentă de a te ridica și a începe să te miști. O urgență de a te duce într-un anumit loc. Să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut până atunci, să înveți să devii suveran. Apare o dorință mistuitoare ți un război interior cu cineva care spune:"Dar tu te schimbi, nu poți face asta ." Și este o parte din voi care spune :"Trebuie, trebuie neapărat”.
Deci ce se va întâmpla când întreaga omenire va
ști adevărul ? Ei bine, nu va mai trebui să munciți ca să trăiți, pentru că energia este pretutindeni în jurul vostru. Va trebui numai să creșteți mâncare, veți avea toate celelalte necesare vieții, fără să trebuiască să înrobiți clasa de mijloc ca să facă comerțul realitate.
A fi devotat opiniilor altor oameni înseamn
ă a trăi în ignoranță. Eu sunt radical, da sunt. Sunt libertin, da, acesta este un mare adevăr. Dar sunt pentru cel individual pentru Dumnezeul din interior care este adormit de atâta vreme și hipnotizat să stea acolo. Și sunt radical cu spiritualii metafizici, da, pentru că nu vor spune nimic care să-i facă nepopulari sau controversați, pentru că ei nu știu. Ei nu au curajul de a fi o lumină în aburii unei mari furtuni, cunoaștere și adevăr pentru
populație, în propriul lor regat, în
ăuntrul lor, pentru că ei nu vor să plătească prețul ostracizării, al clevertirilor din ziare. Ei nu știu.
Dar fiind devota
ți ignoranței, va fi sfârșitul vostru, așa cum a fost în fiecare viața. Un suflet care evoluează își îndeplinește destinul în conștiință. Și nu vorbesc despre conștiințele de mickey-mous. Nu înseamnă să aprindeți lumânări și să purtați cristale și amulete. Și nu înseamnă să țineți diete și să îmbrăcați anumite culori și să meditați. Eu vorbesc de pre-adevăr, trezire, despre a înțelege un simplu, simplu, foarte simplu adevăr, care este rațiunea pentru toate și să te
concentrezi
și să ai o mână ce vindeca cu foc care vine din asta, sa vindeci întreaga conștiință care te înconjoară și să fii o ființă imaculată, atât de imaculată, încât păsări sălbatice să vina și să se așeze pe umerii tăi, pentru că dacă asta nu se întâmplă, înseamnă că încă nu ai dizolvat imaginea.

Dar într-o zi vor veni, acolo unde natura însă
și este în aliniere cu tine și unde tu nu mai spui "nu pot". Într-adevăr, să nu gândiți: "am o problemă aici, nu o să am destul, nu o să fie destul timp", să nu stați ca mickey-mous-i și să vă holbați la gard, ei cred că cred asta, dar câte odată parca nu cred, căci ceea ce gândiți este realitatea și ceea ce trăiți va da înțelepciune pentru a crește, pentru a extinde conștiința, căci nu sunteți oameni stupizi și mistici, ci sunteți în curs de a cunoaște, a înțelege, a ști, nu sunteți ignoranți, pentru a fi înrobiți, pentru a fi distruși și voi nu aveți frică. Ei spun că este greșit să nu-ți fie frică, și au absolută dreptate, pentru că dacă nu vă este frică, atunci nu puteți fi manipulați, dacă o persoană nu are frică, nu poate fi cucerită, posedată, subjugată, făcută bej și pusă în cutie.
Când v
ă veți deschide? Oameni, este o întreagă inteligența care așteaptă să vă contacteze.
Sunt extraordinar de multe aventuri care v
ă așteaptă. Mintea inconștientă, necunoscutul vă așteaptă.
Mama devo
țiunii este ignoranța, fie că este ignoranță spirituală, politică și religioasă. Este boala comunității, este boala umanității, boala nu poate veni în lumină. Se dezvoltă doar în întuneric.
S
ărăcia, războiul, lipsa de umanism, se înmulțesc în întuneric. Frate care urăște fratele, haturi ce separă, vin din ignoranță.
 Și dacă voi credeți că spunând mantre și trăind în cristale, o să deveniți divini, sunteți nebuni, pentru că ar fi trebuit să știți mai bine, căci o minte care gândește clar, realizează că dacă puterea este în voi, și este, nu trebuie să faceți totul din afara să funioneze pentru a funcționa în
voi, pentru c
ă este chiar acolo. Realitatea fizică exista doar pentru că este în tărâmul vostru de concentrare. Când schimbi concentrarea, aduci alte realități.
E
ști atât de măreț cât îți îngăduie înțelepciunea ta să fii, conștiința ta crește în funcție de câta energie ai.Trupul tău va fi atât cât vei vrea să trăiești. Când renunți și nu mai înveți și nu te mai schimbi și nu mai ai aventuri, mori, pentru că la fel ca toate în natura, în momentul în care nu mai este de folos, este distrus. Evoluție. O ființă vie nu moare atâta timp cât consumă viața si bucuria este prezentă.
Iar dac
ă voi sunteți deprimați, este pentru ca ați vrut să fiți așa, pentru că v-ați blocat creând probleme, fără a vedea utilitatea lor, căci în momentul în care vezi utilitatea problemei, aceasta dispare și conștiința evoluează. Trebuie să știți că atitudinea controlează destinul. Și dacă spuneți "sunt Dumnezeu”, se manifestă... sau poate că nu - asta înseamnă să vă auto condamnați. Și să nu credeți că orice ar fi fost ceea ce v-a luat puterea, continuă să aibă putere asupra voastră,
adic
ă să ia decizii pentru voi fără să vă consulte. Și dacă vreți să învățați ca în școlile antice, există locuri unde să învățați și să evoluați și să puteți atinge lumina antică și să întoarceți foarte
repede paginile c
ărții spre a deveni transparenți. Există. Dar nu fiți devotați fricii. Și nu fiți devotați reticenței. Și nu fiți devotați grijilor și nu scrâșniți din dinți ți stați treji toată noaptea întrebându-vă dacă să luați acesta decizie. Nu ați fi avut de luat o decizie dacă nu ar fi trebuit să experimentați asta. Trebuie să experimentați numai ceea ce aveți
nevoie pentru a evolua. Dac
ă rămâneți în prăpastie, experimentați mereu doar vechile greșeli, aceleași ocazii, succese și nereușite, pozitiv și negativ, boala și sănătate, din nou și din nou, și asta devine realitatea voastră. Dar în momentul în care începeți să vă întindeți și să înlăturați
dogma, binele
și răul, susul și josul - în momentul în care vă unificați conștiința - atunci sunteți pe drumul spre casa.
Și dacă ceva este în calea voastră, să știți că este creația voastră. Priviți acel ceva. Care este știgul emoțional al fricțiunii, nu câți bani veți câștiga sau pierde, dar ce anume vreți să stăpâniți.
Privi
ți și puteți stăpâni acestă înțelepciune fără a crea probleme care să vă colapseze, ci înălțați realitatea voastră. Faceți pasul înainte, nu mergeți înapoi și renunțați. Simțiți, pentru că în momentul în care priviți și gândiți care este valoarea emoțională pe care o înregistrați ca
în
țelepciune, ce aveți de învățat din asta, în momentul în care vă concentrați la asta, conștiința voastră se extinde din nou. Și veți merge la carte și problema va dispare. Și atunci entitatea creste.
Nu mai este un ignorant. Consuma cunoa
ștere, pentru că următorul pas este următoarea cunoaștere.

Nu regretați niciodată experiențele voastre — niciodată, absolut niciodată.

Să nu priviți nimic din ceea ce faceți ca pe greșeli. priviți-le ca pe lecții de învățat. Nu trăiți în trecut de dragul milei. Nu mergeți în prăpastie ca să gândiți la ce ați fost în viața trecută. Știu că sunt unii care caută oameni care să le spună despre asemenea lucruri.
Am ascultat. Ați auzit vreodată vântul urlând ?
L-a
ți auzit ? Ar trebui să ascultați cu mai multă atenție.
Este via
ța voastră atât de goală, că trebuie să mergeți în trecut ca să găsiți motiv să fiți glorificat? Iisuse, vrei atât de mult acel bărbat, încât trebuie să te duci în trecut ca să găsești un motiv pentru care el ar trebui să-ți aparțină în acestă viață și apoi să schimbi viața lui, făcând din
asta karma lui?
Știu ce faceți. Nu înțelegeți că nu veți avea niciodată acum, până ce nu veți închide cartea trecutului? De ce vreți să mergeți înapoi la pagina trei, doi sau unu? Și ce imagine veți alege ? Am un adevărat deschizător de urechi pentru voi. Nu ați trăit doar o viața. Ați trăit milioane de vieți. Pe care o căutați ? Care dintre imagini vreți?
A
ți avut nenumărate, mai multe decât aveți numere să le numărați cu mintea.
De ce vre
ți să mergeți înapoi? Am să vă spun de ce: pentru că cei la care Acum nu are aventura și progresiunea sinelui, simt nevoia să se ducă în ieri. Nimeni nu ar trebui să se ducă în trecut.
Te ui
ți la o viață de acum zece milioane de ani și îți place cum ai fost? Dulce entitate, eu îți pot arăta alte milioane de imagini, ca într-un film de groază în care ai fost primitiv, urât mirositor, o bestie care mâncă carne și bea sânge.
În în
țelepciunea antică, dacă o persoană păstrează viu trecutul, păstrează vii greșelile, pentru că trecutul este plin de greșeli și lipsă de bucurie. Dar pentru cineva care are cunoaștere și înțelepciune astăzi și își evoluează conștiința, va fi destulă bucurie și aventuri mărețe în viața lui. Nu va trebui să privească niciodată în trecut, pentru că este chiar Aici chiar Acum.
Sunt mul
ți dintre voi, aici, în acestă audiență, care ați putea trăi foarte bine fără oamenii care insistă să vă amintească trecutul, când de fapt voi vreți sa-l uitați. Acești oameni nu trebuie să facă parte din realitatea voastră. Ei aparțin lui ieri și când închizi cartea pentru ieri, trebuie doar o puternică concentrare și este Acum.
Exista doar un singur timp progresiv și acesta este ACUM.
Ignoran
ța este ieri. Cunoașterea este astăzi.
Știți cine sunteți astăzi ? Frumoși și minunați oameni care ați ars imaginea pentru a trăi în moment și gloria momentului. Nu există problema pe care ați creat-o și pe care să nu o puteți discrea, nu prin a o ocoli, ci simplu, prin a o privi în față

Când faceți asta, ea pur și simplu renunță a mai fi o problemă. Și nu este boală în trupul vostru pe care să nu o puteți vindeca atunci când începeți să iubiți ceea ce sunteți. Iar când sunteți fără trecut și aveți numai întregul înțelepciunii, nu mai există boala. Când încetați să mai priviți la ieri, tăiați îndepărtați paternul genetic al bolii și morții, ele nu mai există.

ACUM ÎNCEPE VIAȚA.

                                                 Extras din “ Reflecțiile unui Maestru” Ramtha






”De îndată ce viața ne oferă un ”răspuns surprinzător” la o întrebare, de îndată ce un om reacționează altfel decât ne așteptăm, de îndată ce viața urmează alte căi decât cele dorite/visate/ necesare nouă, reacționăm greșit și creăm tipare de reacție negativă, pe care le hrănim ani întregi, fără a avea cea mai mică idee cu privire la ceea ce ne facem nouă înșine... Mintea are nevoie să știe ceea ce ne spun marii înțelepți și anume că ”singurul lucru care nu se schimbă e însăși schimbarea”. Acceptarea naturii vieții noastre, care înseamnă ”permanentă schimbare” ne face mai buni, mai înțelepți, mai toleranți, capabili să înțelegem în loc să judecăm lumea, ne ajută să vedem că totul, absolut totul... trece, totul... se schimbă într-o zi...”
                                                                                     Autor: Maria Timuc



Imagini: Pinterest


2 comentarii:

  1. Există trei metode de a deveni înțelept: Meditația, care e cea mai nobilă. Imitația, care e cea mai simplă. Experiența, care e cea mai amară.
    Cu prețuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smerenia și răbdarea este înțelepciunea unui om cu adevărat înțelept!
      Mulțumire și BINECUVÂNTARE dragă Nonica!

      Ștergere