marți, 8 octombrie 2019

CE DORIM SI CE PRIMIM


Ce dorim ? Și ce primim?
     
     ”Puterea pe care o cauți nu se găsește nicăieri în exterior. Însă informațiile pe care le conține Puterea pe care ți-o dorești trebuie descătușată. Învață ce înseamnă de fapt atitudinea pozitivă și vei putea, în sfârșit, sa îți eliberezi forța și entuziasmul din interior.  
Chiar în acest moment subconștientul tău lucrează fie pentru tine, fie împotriva ta. Prin intermediul conștientului, el simte și înregistrează toate experiențele fizice, intelectuale, mentale și emoționale și stochează informațiile pentru a le folosi ulterior. Totalitatea acestor experienţe determină nivelul de conştiinţă la care te afli în prezent”
                                      Dr. Robert Anthony, Secretul succesului – Încrederea totală în tine


Se vorbeşte şi scrie mult despre acest principiu fundamental al vieţii. Dar oare a fost atinsă esenţa subiectului? Întrebarea nu se vrea a fi una retorică. Ci o invitaţie la a verifica, încă o dată, dacă am desluşit corect această lege universală şi dacă o aplicăm în beneficiul, şi nu în detrimentul nostru.
Principiu material sau spiritual? Şi-şi. Este una şi aceeaşi lege a corespondenţei, coeziunii. Un liant. LEGEA ATRACȚIEI este direct legată de natura şi esenţa Universului şi, prin urmare, de esenţa vieţii.
Atracţia este proprietatea pe care o au corpurile materiale şi gândurile de a influenţa şi de a fi influenţate de alte corpuri materiale şi gânduri de acelaşi fel. Sub imperiul ei, energiile invită, incită şi atrag alte energii asemenea lor. Lucrurile care au aceeaşi esenţă se ”doresc” între ele, mutual. Universul captează energia pe care noi o difuzăm continuu şi ne dirijează spre experienţe de viaţă în acord cu ceea ce emitem prin gândurile şi, mai ales, prin emoţiile noastre; mai exact, prin impulsul magnetic al gândurilor şi emoţiilor noastre.
Atragem şi mergem spre lucrurile pe care le alegem, în sensul că le acordăm atenţia noastră obiectivă sau că le menţinem în raza intenţiei noastre subiective. Indiferent că o dorim sau nu. Tocmai prin contrastele şi diversitatea vieţii se formează, în mod natural, dorinţele şi preferinţele noastre.
 Atracția simpatică, atracția emoțională
Zicala ”Cine se aseamănă se adună” explică atracţia simpatică. Ne simţim atraşi de lucrurile pe care le dorim, le preferăm, le vrem. Este o acţiune mentală, iar forţa pe care ea o ”trimite la înaintare” ne motivează să ne realizăm visele.

Când iubirea este cea care ne mână, suntem sub imperiul atracţiei emoţionale. Iubirea este una din cele mai mari forţe de atracţie. Cel care iubeşte magnetizează, seduce şi atrage spre sine semeni sensibili la charisma sa. Adică exact ceea ce-şi doreşte. Gândurile, vorbele, acţiunile noastre funcţionează prin forţa gravitaţională a atracţiei. Când gândim, trimitem pulsiuni mentale ”compuse” dintr-o extrafină substanţă aeriană, imposibil de sesizat cu ochiul liber. În schimb, putem simţi forţa gândurilor noastre prin intermediul sentimentelor: gândurile emit vibraţii ce călătoresc via sistemul nervos sub forma senzaţiilor pe care le numim emoţii. Şi care sunt, din punct de vedere fizic, energie pulsatilă, energie electrică.
Vibrațiile mentale atrag lucruri, oameni și posibilități
Transmitem, în fiecare clipă, gânduri de intensităţi diverse şi recoltăm consecinţele acestor gânduri. Undele gândurilor noastre, pe lângă faptul că ne influenţează şi îi influenţează pe ceilalţi, au şi o forţă de atracţie: atrag spre noi gândurile celuilalt, lucrurile, circumstanţele, posibilităţile, oamenii înşişi aflaţi în acord cu natura gândurilor noastre.
Vibraţiile mentale ”se deplasează” în toate direcţiile, la fel ca razele solare. Forţa lor de propagare depinde de gradul lor de elevaţie, de încărcătura lor emoţională şi de încă ceva: de frecvenţă (emiterea în ritm regulat). Iar frecvenţa ne este semnalată prin emoţii: gândurile cu o frecvenţă susţinută ne excită spiritual, ne fac să vibrăm, cântă în inima noastră. Gândurile noastre influenţează mediul înconjurător şi mediul ne influenţează gândurile. Suntem emiţători şi receptori de frecvenţe. Ochii şi urechile noastre primesc informaţii, iar gura şi gândurile noastre emit informaţii.
Suntem liberi să alegem ce vrem să primim ca informaţie şi ce vrem să emitem ca informaţie. Viaţa este armonia vibratorie înstăpânită între lucruri. Gândurile negative au frecvenţe joase, cele pozitive au frecvenţe înalte, de lumină. Or, supuşi legii atracţiei, primim plenar numai gândurile care sunt în armonie cu atitudinea noastră mentală. Gândurile care nu sunt în armonie cu noi ne afectează foarte puţin, mai mult alunecă pe lângă noi, fiindcă nu trezesc în noi nici un răspuns. Reacţionăm întotdeauna în acord cu ceea ce ne dorim sau ne produce teamă, de aceea răspundem (reacţionăm) fiecare diferit în faţa aceleiaşi situaţii date.
Suntem suma a ceea ce gândim despre noi înşine şi suma influenţei exercitate de gândurile altora, care ne-au parvenit fie direct, prin sugestii, fie prin instrucţiuni verbale sau scrise.Aceasta este natura Universului: o aglomerare de energii ţinute laolaltă prin atracţia reciprocă.

Primim ceea ce emitem
Cel care crede în sine şi rămâne conform cu sine, prin atitudine mentală pozitivă, convingere, încredere şi determinare nu riscă să-l prindă cu garda jos gândurile negative şi nefaste (referitoare la descurajare, eşec etc.) emise de spiritele altor persoane la care aceste ultime ”calităţi” sunt predominante.
Cel care crede în sine şi rămâne conform cu sine îşi menţine frecvenţa mentală optimă. Şi are doar de câştigat, fiindcă, potrivit legii, primim şi mergem spre lucrurile care rezonează cu frecvenţa noastră mentală.
Una peste alta, legea atracţiei ne invită să ne provocăm soarta, să ne valorificăm şansa, să acţionăm (mental şi fizic, ”cu mâinile noastre”, cum se spune) în acord cu ceea ce ne dorim cu ardoare, în acord cu visurile noastre, în armonie cu cele mai profunde intenţii. Uşor de zis? Uşor şi de făcut.
       



      Cum putem obține tot ce dorim dela viață fără prea mult efort prin-LEGEA ATRACȚIEI 
Definiția Legii Atracției Universale este următoarea: Atrag în viața mea lucrurile asupra cărora mă focalizez, cărora le acord atenția și energia mea, fie că sunt cele pe care le doresc sau nu.
Haideți să înțelegem cum facem asta.
   Fiecare stare sau sentiment pe care îl trăim, are o anumită vibrație, pozitivă sau negativă. Noi emitem mereu și constant energii pozitive sau negative în funcție de gândurile, cuvintele pe care le folosim, sentimentele pe care le avem față de diferitele situații din viața noastră. Noi emitem permanent vibrații, avem stări și sentimente în fiecare moment. Aici intevine Legea Atracției care ne va aduce mai mult din ceea ce corespunde vibrației noastre, fie că ea este pozitivă sau negativă.
De exemplu dacă te trezești iritat, vei emite vibrații negative, care vor atrage altele, împiedicarea de piciorul patului, vărsatul cafelei sau traficul aglomerat.. sunt câteva exemple.
Legea Atracției răspunde la orice fel de vibrație care o emiteți, atrăgând către voi lucruri corespunzătoare, fie ele pozitive sau negative, ele răspund vibrației voastre. De fiecare dată când noi folosim cuvântul “NU” într-un gând, frază pe care îl avem, noi emitem o vibrație negativă, deoarece Universul  nu cunoaște cuvântul “NU”.
Dacă spui acum “NU te gândi la un răsărit de soare” automat voi veți vedea în mintea voastră un răsărit de soare. Asta pentru ca mintea noastră nu ia decât comanda de după cuvântul ”NU”. Atunci când vă auziți rostind cuvântul ”NU”,  voi defapt acordați atenție și energie lucrurilor pe care nu le doriți. Când spunem, ”ai grijă să Nu te murdarești” sigur te vei murdării,  ”vezi să nu întârzii” , sigur vei întârzia.
Haideți să schimbăm astfel încât să atragem ceea ce dorim:
- în loc de ”Nu întârzia ” vom alege ”Vino la timp”
- în loc de ”Nu uita” să alegem  ”Amintește-ți”
- în loc de ”Nu vreau să mă doară” să alegem ” Îmi va fii bine ”.
Atunci când treceți de la ceea ce nu vă doriți la ceea ce vă, cuvintele se schimbă, vibrația se schimbă, ceea ce atrageți se schimbă. Gândiți-vă mereu la ce anume vă doriți, reajustați-vă vibrația în orice moment, Legea Atracției , NU va răspunde vibrației emise cu 5 minunte mai devreme, ieri sau acum câteva luni, ea va răspunde mereu la ce anume emiteți ACUM.
Pentru a ști dacă emiteți vibrații pozitive sau negative este de ajuns să priviți în jurul vostru, la rezultatele pe care le obțineți în fiecare domeniu al vieții voastre. Ele reflectă mereu ceea ce emiteți.
Pentru a atrage mereu doar ceea ce vă doriți, important este să vă:
         -   IDENTIFICAȚI DORINȚA
        -   SĂ ACORDAȚI ATENȚIE DORINȚEI VOASTRE
       -  SĂ DAȚI  VOIE LUCRURILOR SĂ SE PETREACĂ

Identificarea dorinței va veni odată cu observarea lucrurilor pe care NU le doriți. Cred că cel mai dificil este să realizăm lucrurile pe care le trăim și ne deranjează care defapt sunt AJUTĂTOARE , căci ne fac să  realizăm ce anume ne dorim.
Să spunem că nu aveți o relație fericităsi nu experimentați iubirea mult visată. În loc să vă victimizați și să spuneți mereu cât suferiți, mai bine realizați ca este o poartă spre ”CE ANUME ÎMI  DORESC”.  ” Îmi doresc o relație frumoasă, sănătoasă, alături de un partener minunat cu care să trăiesc o relație împlinită de iubire pentru tot restul vieții”.
Când aveți o afecțiune ”ÎMI DORESC SĂNĂTATE”. Când portofelul este gol ”ÎMI DORESC SĂ AM BANI PENTRU TOT CE VREAU, MAI MULT ”.  Acum dorința este clarificată, să trecem la acordarea atenției asupra dorinței.
ACORDAREA ATENȚIEI ASUPRA DORINȚEI
Avem nevoie să acordăm mai multă energie dorințelor noastre, să ne focalizăm mai mult asupra lor. Dacă noi ne-am dorit si nu mai acordăm atențieasupra lucrului dorit, el nu se va materializa.
Cum putem pune mai multă energie pozitivă în gândurile noastre astfel încât sa ne împlinim dorințele?
-   Vorbiți despre ceea ce doriți.
-  Visați cu ochii deschiși la ceea ce vă doriți.
-  Vizualizați-vădeja având lucrul dorit și mențineți acea imagine cât mai mult timp.
-  Credeți că meritați acea dorință.
-  Faceți un fotomontaj cu ceea ce vă doriți (pe un panou al dorințelor, puneți poze cu casa mult visată, copilași dacă vreți copii, mașina mult dorită, teancuri de bani.. )
-  Rugați-vă pentru împlinirea dorințelor.
-  Sărbătoriți de fiecare dată când primiți ceva cât de mic de la viață.
 
Legea Atracției va răspunde întodeauna modului în care vă simțiți referitor la ceea ce spuneți și ceea ce gândiți.
Să spunem că vreți să slabiți. Nu vă puteți uita in oglindăși să spuneți sunt slab(ă) pentru a atrage asta in viața voastră. Este o afirmație cu care creierul dumneavoastră nu va fi  de acord, de aceea apare îndoiala care este o vibrație negativă, dar , puteți spune „ mâine voi fi mai slab(ă)decât azi și cu fiecare zi care trece eu ma eliberez ușor de kilogramele în plus”. Această afirmație este pozitivă, demnă de crezut, aduce o doză sănătoasă de optimism, o vibrație pozitivă. Deci cu fiecare zi care va trece acționați, dați dorinței mai multă energie pozitivă și veți fi din ce în ce mai slab(ă) conform Legii Atracției Universale.

 Să vedem cum dăm voie lucrurilor să se petreacă. 

Pur și simplu trebuie să eliminăm îndoiala, asta reprezintă cel mai important element din procesul LEGII ATRACȚIEI, atunci când vă îndoiți că puteți obține ceva, emiteți vibrații negative care scade sau anulează vibrația pozitivă a dorinței voastre. Cu alte cuvinte, o dorință puternică (vibrație pozitivă) și o îndoială puternică (vibrație negativă), se vor anula.   ATENȚIE ELIMINAȚI ÎNDOIALA
Dacă cineva a reușit să aibă bani câți a vrut .. puteți si voi.
Dacă măcar o singura persoană s-a vindecat de cancer sau orice altă boală, prin puterea gândului, puteți și voi.
Dacă sunt femei care fac copii și la 45, 48 de ani, puteți și voi.
Puteți avea orice doriți atâta vreme cât integrați in ființa voastră adevărul că sunteți sămânță divină, Copii Lui Dumnezeu , creați după asemănarea Sa, deci aveți aceleași calități ca și Dumnezeu. Dumnezeu poate , este TOT ... puteți și voi.
         



”Mulţumiţi anticipat pentru orice lucru pe care vreţi să-l aduceţi în viaţa voastră. S-ar putea să vi se pară ciudat dacă nu înţelegeţi principiul. Mulţumind însă anticipat, confirmaţi că lucrul pe care vi-l doriţi a pornit deja către voi. Din momentul în care acceptaţi acest lucru, condiţiile vor începe să se schimbe, întrucât tindeţi către o dimensiune a conştiinţei superioară celei cu care aţi operat până atunci. Veţi fi într-o stare de atracţie magnetică.”  Dr. Robert Anthony

Imagini:Pinterest

"Universul nu îți refuză nimic. Totul este posibil. Totul devine posibil în momentul în care știi ce-i ceri, în momentul în care știi ce-ți ceri. Poți fi liber, împlinit."

Deepak Chopra






Un comentariu:

  1. Să fii puternic înseamnă să-ți găsești echilibrul și astfel să poți să vezi întotdeauna partea plină a paharului. Până la urmă, orice problema are și o rezolvare...
    Așa că...să fim echilibrați și să nu ne mai stresăm în viața asta, atât de trecătoare!Cu prețuire Nonica!

    RăspundețiȘtergere