vineri, 11 octombrie 2019

PARADOXUL ADEVĂRULUI


PARADOXUL ADEVĂRULUI


Tot ceea ce simți, percepi și trăiești - se configurează în gândurile și credințele tale, ca o realitate alternativă, ce-ți induce la nivel mental, ferma convingere că, ceea ce vezi, este adevărat.

Percepția ta despre realitate este doar o parte subiectivă a adevărului, făcându-l să devină în mod paradoxal, diferit de al celor care-l percep, în baza altor convingeri și emoții, decât ale tale.

Pentru a înțelege adevărul în integralitatea sa, și a-l putea apoi aborda din toate perspectivele sale - trebuie să fii dispus să te desprinzi de emoțiile și convingerile tale.

Cât timp vei rămâne atașat în plan mental și emoțional, de ceea ce vezi și crezi - disponibilitatea ta de a te încrede în tine sau de a accepta adevărurile celorlalți, va fi aproape nulă.

Cât timp vei permite minții să se opună adevărurilor celorlalți, nu vei înțelege că fiecare seamăn al tău, are dreptate..., căci privește și-și definește realitatea, în baza propriilor trăiri, emoții și convingeri.

Reprimând adevărul celorlalți, nu vei face decât să-ți limitezi accesul la a vedea și înțelege adevărul, și din perspectiva realității și a trăirilor lor.

Când vei conștientiza și admite, că, o singură abordare parțială, a realității exterioare, nu duce decât la adevărul parțial - vei putea înțelege natura paradoxală a adevărului - privindu-l din afara perspectivei minții.

Până când nu vei transcende fricile și conflictele minții, vei fi tentat să reprimi adevărul celorlalți, pierzând din vedere, chiar și perspectiva reliefată, de adevărul inimii tale.

Numai atunci când - admiți valabilitatea tuturor punctelor de vedere, exprimate de cei care privesc aceeași realitate cu cea privită de tine - vei putea depăși dualitatea minții tale.

Cât timp te opui adevărului inimii și reprimi punctele de vedere ale celor din jur - ceea ce vezi, reflectă realitatea duală și consensuală, a minții colective.

Alegerea ta de a privi totul din perspectiva duală a manifestării binelui sau a răului, a sărăciei sau a bogăției, a lipsei sau a abundențe, a urii sau a iubirii - te va face să reprimi mereu, una din fațetele realității tale.

Ostilitatea pe care ți-o sădești în suflet atunci când te atașezi de una din fațetele realității tale te face să fii antagonic cu acea parte din tine, care este captivă în cealaltă realitate.

Antagonismul ce ți se naște în minte, când reprimi perspectiva inimii asupra realității tale - te va face să intri în panică, ori de câte ori, cineva, va scoate la lumină, traumele ce-ți amintesc de suferințele trăite în lumea ta întunecată.

Pentru a te elibera de temerile care te împiedică să-ți vezi și să-ți exprimi viața și realitatea, din perspectiva conștiinței iubirii inimii tale - trebuie să-ți aduci la tăcere, gândurile întunecate.

Când îți vei privi gândurile și convingerile, fără a te identifica cu ele - vei deveni capabil să te separi de acele gânduri și emoții, care-ți hrănesc fricile, furiile și ostilitatea.

Deprinzându-te de frici, nevoi, atașamente și așteptări - vei înțelege că, destinul și realitatea ta - se modelează după gândurile, convingerile și emoțiile tale.

Convingerile în care te încrezi și pe care le exprimi prin gânduri, emoții, cuvinte și faptele - devin pentru tine ”adevăruri”..., dar și ”premoniții”, ale realității tale perceptuale.

Prin a alege să-ți privești gândurile, trăirile și viața, detașat de emoțiile tale - îți vei da șansa de a vedea adevărul și realitatea, nedistorsionat de fricile, supărările sau insuficiențele tale.

Învățarea lecțiilor pe care ți le aduce viața, de fiecare dată când mintea e nemulțumită de consecințele tale - necesită răbdare, compasiune și deschidere prin conștiință, spre Lumină și adevăr.

Pentru a nu te lăsa copleșit de supărări, vinovății și frici, când îți lași mintea să-ți interpreteze tendențios trăirile și viața - este esențial să eviți a te identifica, cu emoțiile și gândurile tale.

E nevoie să înțelegi că nu este ușor să-ți schimbi obiceiurile, convingerile și conduita... și nici felul în care îți percepi realitatea. De ar fi ușor, n-ai avea nevoie de învățare.

Lecțiile ce vin spre tine, nu-ți cer nici să te schimbi pe tine, nici să-ți schimbi semenii și nici să-ți schimbi lumea. Îți cer să-ți schimbi perspectiva din care-ți privești lumea, semenii și viața.

A accepta ceea ce nu poți încă iubi, ierta, îndrepta sau vindeca - în tine - te eliberează de fricile, neliniștile, nemulțumirile, neîmpăcările, supărările, furiile și conflictele tale emoționale.

Desprinderea de frici - îți permite să înțelegi că nevoia ta de a judeca sau a corecta experiențele celorlalți, este doar un truc al minții, prin care te împiedică să vezi și să-ți accepți adevărul.

Nevoia minții de ascunde de tine adevărul... te face să fii neputincios în a înțelege că suferințele tale, sunt consecințe ale refuzului tău de a te confrunta cu minciunile și fricile tale

Fiecare rană, traumă sau angoasă, pe care o îngropi în adâncul sufletului tău, din frica de a te confrunta cu minciunile și iluziile minții tale - îți ia sclipirea, adevărul și bucuria pentru viață.

Pentru a-ți recâștiga libertatea, prin Spirit și conștiință - trebuie să redevii responsabil pentru ceea ce crezi, exprimi și gândești, împiedicându-ți astfel ”demonii”... să se trezească la viață.
 
Pentru a-ți împiedica demonii lăuntrici, să-ți devoreze mintea, trupul, sufletul, Lumina și conștiința - trebuie să înțelegi că ei se trezesc și prind putere, doar când îi hrănești cu frică, supărare și furie.

Pentru a lua puterea demonilor tăi - trebuie să eviți să rămâi centrat în structura ego-ului tău, căci el nu poate rezona cu adevărul inimii... și-i de aceea, îți provoacă traumă și rană.

Coborând mai adânc în sufletul tău... și lăsându-te ghidat de conștiința iubirii tale, vei găsi Lumina... și acele valori care te ajută să-ți exprimi Sinele, fără a le face rău, celor de lângă tine.




Lumina pe care o eliberezi din colivia minții - te ajută să găsești în inima și sufletul tău, acele daruri și valori care-ți permit să-i ajuți pe ceilalți în exprimarea lor de Sine, fără a te mai răni pe tine.
                                                                                                                 Sandor Kasza






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu