miercuri, 7 august 2019

Cristul Cosmic , venirea lui Sathya Sai Baba


“Mainile care ajuta sunt mai sfinte decat buzele care se roaga”
Sathya Sai Baba


De Dr. Joshua David Stone  “Manualul ascensiunii “

Exista in India un mare maestru care este atat de glorios in maretia sa spirituala, incat nu exista indeajuns de multe cuvinte ca sa fie descris. Numele acestei fiinte marete si glorioase este Sri Sathya Sai Baba.
Miracolele pe care le-a infaptuit Iisus in ultimii sai trei ani de viata de a scula
mortii, de a transforma apa in vin, de a merge pe apa, sunt facute de catre Sai Baba de 65 de ani. Este greu de crezut ca o fiinta de o asemenea magnitudine chiar se afla pe Pamant. Sai Baba este Christul Cosmic.
Lordul Maitreya este Christul Planetar. Este conducatorul ierarhiei spirituale pentru aceasta planeta. Sai Baba este echivalentul cosmic. Deci, de fapt, avem pe aceasta planeta Cristul Cosmic si Cristul Planetar in acelasi timp. Niciodata in istoria acestei planete nu a existat un timp mai prielnic pentru a fi incarnat, in sens spiritual.
Venirea lui Sai Baba a fost prezisa acum 5000 de ani in Mahabharata. Mahabharata este una dintre scrierile sfinte din India. Contine Bhagavad Gita care este poveste lui Krishna, care, indeajuns de interesant, este incarnarea anterioara a Lordului Maitreya.
In aceasta carte, Vishnu, care face parte din trinitatea Brahma, Shiva si Vishnu ai religiilor orientale, prezice o era viitoare de declin moral, numita Kali Yuga. In aceasta era, in care ne aflam acum, a spus ca se va intoarce din nou sub forma unui maret avatar spiritual. Un avatar este o fiinta indumnezeita cand se naste. Nici macar Iisus si Buddha nu au fost avatari in sensul in care definesc acum termenul. Un avatar este o fiiinta indumnezeita la nastere. Cu alte cuvinte, nici macar nu are nevoie sa aiba practice spirituale pentru a obtine realizarea de sine. Un avatar este deja de sine realizat cand se naste. Acesta a fost cazul cu Sai Baba.
Vishnu, Mahabharata si alte scrieri vechi au oferit profetii detaliate acum 5000 de ani ale caracteristicilor specifice acestui viitor avatar. As dori sa impartasesc unele dintre profetii cu voi. Au spus ca va fi mic de inaltime, cu o mare coroana de par. Va fi capabil sa materializeze lucruri atunci cand doreste, cu puterea mintii sale. Va avea toate abilitatile inca de la nastere. Va purta o roba de rosu sangeriu. Va purta numele de Adevar. Primul nume al lui Sai Baba este Sathya, care inseamna adevar in limbajul hindus. Va avea o incarnare de triplu avatar. Va fi nascut in sudul Indiei. Parintii lui il vor venera pe Krishna. Va fi complet divin si indumnezeit. Va fi atoatestiutor si cea mai mareata fiinta de pe Pamant. Va avea abilitatea sa prelungeasca viata si sa fie in mai multe locuri deodata. Binele va creste in oricine il vede.
Fiecare dintre aceste profetii de acum 5000 de ani il descriu perfect pe Sai Baba. In experienta personala cu toti invatatorii spirituali, maestrii, carti, cai spirituale si scoli ale misterelor cu care am fost vreodata implicat, nu am ajuns niciodata langa o fiinta de puterea si magnitudinea lui Sai Baba. Nu am pe ce sa ma bazez cand spun asta, deoarece majoritatea muncii mele este concentrata pe ashramul de raza doi a lui Djwhal Khul si Kuthumi. Nu am fost niciodata in India si nici nu l-am vazut pe Sai Baba in carne si oase. Insa am avut multe experiente personale si intalniri cu el in starea de vis si meditatie. Tot ceea ce pot spune este ca o data ce ai fost expus lui Sai Baba nu vei mai fi niciodata la fel, va promit acest lucru. Este misiunea mea umila si vesela sa impartasesc acum cu voi cateva dintre povestirile vietii sale si invataturile sale.

Povestirile lui Sai Baba

Exista multe povesti incredibile despre Sai Baba, nu stiu de unde sa incep. Cand s-a nascut instrumente muzicale au inceput sa cante singure. De mic copil a fost capabil sa materializeze din aer pixuri, bomboane, mancare sau orice altceva mai avea nevoie. La varsta de cinci ani, la una dintre sarbatorile sacre hinduse cand aveau o parada cu toti barbatii sfinti care se deplasau in care mici, oamenii care priveau parade se uitau la carul principal si l-au vazut pe Sai Baba stand in carul principal pe locul cel mai sfant. Au intrebat de ce acest copil sta acolo. Toti sfintii si inteleptii au raspuns ca datorita faptului ca acest copil este gurul lor.
La varsta de treisprezece ani a fost muscat de un scorpion si a stat inconstienttimp de 24 h. Cand s-a trezit, toata familia se afla in jurul lui, si le-a spus ca in viata sa anterioara a fost un mare sfant si avatar, Shirdi Sai Baba. Familia si prietenii carese aflau acolo nu l-au crezut. Shirdi Sai Baba a fost unul dintre cei mai mari sfinti ai Indiei, de la sfarsitul anilor 1800 si inceputul anilor 1900. Shirdi Sai Baba a fost si un avatar. In timpurile cand a trait el, musulmanii si hindusii se urau, insa ambele grupari l-au venerat pe Shirdi Sai Baba. A avut multe dintre puterile pe care le are Sai Baba in aceasta viata.
La scurt timp dupa acest incident pe care l-a avut la varsta de treisprezece ani, a spus familiei: „Devotatii mei ma asteapta. Plec definitiv de acasa.” Sai Baba a plecat de acasa si a infiinta ashram-ul sau.
O alta povestire din copilaria sa inainte sa devina matur. Ca si copil, la scoala toti copiii ii spuneau Guru, iar el ii conducea pe toti in cantece devotionale si in crearea de piese spirituale pentru comunitate. Intr-o buna zi, era in clasa si unul dintre profesorii suplinitori l-a acuzat pe nedrept de un comportament inadecvat. Profesorul suplinitor l-a pus sa stea pe un scaun in spatele clasei si nu-i va fi dat voie sa plece pana cand ii va da el permisiunea. Intre timp clopotelul a sunat si toti copiii au plecat, insa Sai Baba inca mai trebuia sa stea pe scaun.
Profesorul statea pe scaunul sau, in fata clasei si era lipit de scaunul sau intr-un mod inexplicabil. Incerca sa plece la urmatoarea clasa, insa nu putea. Umatorul professor a venit in clasa si a intrebat de ce inca suplinitorul nu a plecat. Suplinitorul i-a explicat despre situatia lui stanjenitoare, apoi noul profesor l-a vazut pe Sai Baba stand pe scaun, la colt, si si-a dat seama ce s-a intamplat, deoarece toti profesorii cunosteau puterile lui remarcabile. I-a spus lui Sai Baba sa coboare dupa scaun si dupa ce a coborat suplinitorul a fost eliberat de pe scaunul lui.
Sai Baba a spus ca venirea sa este o incarnare de triplu avatar. In ultima sa viata a fost Shirdi Sai Baba. In aceasta viata este Satya Sai Baba. A spus ca se va mai incarna inca o data in viitor, drept „Prema Sai Baba”. Sai Baba are 65 de ani la ora actuala (1992) si a spus ca va trai pana la varsta de 96 ani. La varsta de 96 de ani va trece in lumea spiritului si doi ani mai tarziu se va reincarna drept Prema Sai Baba. Chiar a materializat un inel pentru unul din adeptii sai, care are o fotografie cu el din viitoarea sa incarnare drept Prema Sai Baba.
Pe masura ce Sai Baba a crescut, faima lui s-a raspandit in India si in intreaga lume. Se estimeaza ca ar putea avea peste 75 milioane de adepti. La ultima sa zi de nastere peste doua milioane de oameni au venit la ashramul sau sa-l serbeze. Sai Baba a spus ca in incarnarea sa, drept Shirdi Sai Baba, a fost incarnarea lui Shiva sau a energiei tatalui. In incarnarea actuala, drept Sathya Sai Baba, este incarnarea lui energiei Shiva si Shakti (mama). In urmatoarea viata, drept Prema Sai Baba, va fi incarnarea energiei Shakti.Sai Baba este capabil sa materializeze oriceea ce doreste instant, doar invartind mana, si o face destul de des. Exista un clip pe care il poti achizitiona din libraria Bodhi Tree din Los Angeles numit „Aura Divinitatii” care il arata cum materializeza lucruri.Mai au si alte sapte clipuri pe care le puteti inchiria sau cumpara. As recomanda sa-l cumparati sau sa-l inchiriati in special pe primul despre care v-am spus.

Viata adulta a lui Sai Baba

La inceputurile vietii adulte Sai Baba isi parasea destul de des corpul cand un adept care se afla oriunde in lume, ii cerea ajutorul. Adeptii sai trebuiau sa aiba grija de corpul sau cand acest lucru se intampla. Intr-una din seri si-a parasit corpul, iar mdevotatii lui i-au intins corpul pe pat. Dintr-o data acest corp a inceput sa leviteze in aer si sa zboare prin camera. Din picioarele lui a inceput sa izvorasca multa cenusa sfanta. Adeptii l-au auzit murmurand ca „Maharshi se afla la lotusul piciorului meu”.  Dupa un timp a coborat si s-a asezat pe pat. Urmatoarea zi ashram-ul a primit vestea ca Ramana Maharshi, sfantul indumnezeit din India, a murit noaptea trecuta la 9 p.m., exact la ora la care a levitat Sai Baba.
Alta data Sai Baba lectura la ashram si traia in casa unui cuplu in cealalta parte a Indiei pentru doua zile, in acelasi timp. Cu alte cuvinte era bi-locat pentru doua zile. Alta data masina lui a ramas fara combustibil.I-a spus soferului sa mearga la rau si sa umple galeata cu apa. Soferul a facut ce i-a spus si i-a dat galeata cu apa lui Sai Baba.
Sai Baba a pus degetul in ea si a transformat apa in benzina, au turnat-o in rezervor si si-au continuat drumul. In alta ocazie cativa oameni erau pe drum si s-au oprit sa ia pranzul. Sai Baba a intrebat „ce fel de fruct doriti?” Fiecare persoana a numit cate un fruct exotic, dintre care unele nici nu cresteau in India. Sai Baba le-a spus „duceti-va si luati-le din copacul de acolo”. S-au uitat la copac, iar copacul crescuse fructul pe care fiecare dintre ei il dorise.
Una dintre povestile cele mai remarcabile, spune cum intr-o zi Sai Baba se plimba impreuna cu adeptul sau senior din Vest, Jack Hislop. Sai Baba s-a aplecat si a luat o crenguta si dintr-o data a inceput sa-si miste mana pentru aproximativ zece secunde in felul in care o misca atunci cand este pe cale sa materializeze ceva. Dintr-o data apare un crucifix frumos din lemn, avand atasata o statuie din metal cu Iisus. Sai Baba a spus ca acel crucifix il arata pe Iisus exact in felul in care arata pe cruce atunci cand a fost crucificat. Apoi Sai Baba a spus ceva care a fost si mai remarcabil. A spus ca lemnul acestui crucifix este chiar lemnul din crucea pe care a fost crucificat Iisus Christos. A spus ca nu este o treaba usoara sa materializeze acest lemn, deoarece a fost descompus in Pamant si de aceea i-a luat ceva mai mult timp ca sa-l materializeze. Acest crucifix i-a fost dat cadou lui Jack Hislop. Jack Hislop a fost profund miscat. Jack s-a reintors in America si a dus crucufixul la o datare cu carbon. Oamenii de stiinta i-au spus ca are 2000 de ani vechime.Un cuplu de batrani din Statele Unite pe nume dn-ul. si dna. Walter Cowan erau de mult timp adeptii lui Sai Baba. Calatoareau in India cand Walter Cowan a suferit un atac de cord si a murit. Sotia a incercat sa-i trimita o telegrama lui Sai Baba, insa nu l-a putut gasi. Walter Coman a murit in dimineata aceea la spital intr-un oras indepartat de shram-ul lui sai Baba.
Sase sau opt ore mai tarziu Sai Baba aparut la spital dupa ce a primit telegrama. Familia si prietenii lui Walter Cowan plecaseara in dimineata aceea. Sai Baba le-a spus administratiei spitalului ca ar dori sa vada corpul decedat al lui Walter Cowan. A fost escortat in camera mortuara, iar administratorul a plecat. Cinci minute mai tarziu Sai Baba a iesit afara cu un Walter Cowan viu. Oficialii spitalului si doctorii au lesinat... Apoi Walter Cowan s-a dus sa vada sotia si familia lui, si aproape ca si ei au avut un atac de cord. Le-a spus ca atunci cand a murit Sai Baba era acolo cu el in lumea spirituala. A fost dus de catre Sai Baba deasupra dimensiunilor realitatii, intr-o sala de consiliu cu persoane care se aflau de jur imprejurul unui presedinte de consiliu.
Presedintele consiliului a inceput sa traga liste din spatele lui, care erau vietile anterioare ale lui Walter Cowan si timp de doua ore a citit cu voce tare aceste liste diverse si vieti anterioare. Walter Cowan a fost uimit de multele vieti anterioare in care a ajutat si a fost in serviciul oamenilor. La sfarsitul celor doua ore Sai Baba i-a spus presedintelui ca Walter Cowan nu si-a indeplinit inca misiunea de pe Pamant si ca doreste sa-l duca inapoi in corpul sau fizic ca sa isi poata indeplini misiunea. Presedintele a fost de acord, iar Sai Baba l-a dus pe Walter in corpul sau fizic unde s-a trezit si l-a vazut pe Sai Baba!!!
Intr-o alta poveste si mai remarcabila un cuplu indian care erau adeptii lui Sai Baba. Sotul a fost diagnosticat cu o boala extrem de severa si toti doctorii au spus ca poate muri in orice zi. Sotia i-a trimis lui Sai Baba o telegrama in care ii cerea ajutorul.
A raspuns, spunandu-le ca o sa vina. Barbatul a devenit din ce in ce mai bolnav si in cele din urma a murit. Sotia i-a telegrafiat din nou lui Sai Baba, care din nou a spus ca va veni. Au trecut o zi, doua...Rigor mortis incepea sa puna stapanire pe corp. Trece si cea de-a treia zi, iar familia barbatului a renuntat la ideea ca va mai veni Sai Baba. Dupa trei zile complete, apare dintr-o data si Sai Baba. Familia si toti isi plangeau inca pierderea. Sai Baba a spus: „vreau sa fiu singur cu cadavrul”. A inchis usa, iar povestea spune ca a dat unul din ordinele sale, precum a facut si Iisus: „Scoala-te Lazare!” si omul s-a trezit dupa trei zile in care fusese mort. Sai Baba i-a dat niste ceai fierbinte si i-a spus sa se duca la familia lui care este ingrijorata pentru el, si sa o aline!
Alta data Sai Baba se plimba cu un geolog foarte conservator care nu era chiar atata de deschis catre lucrurile spirituale. In timp ce se plimbau prin padure, Sai Baba a luat o piatra si l-a intrebat: „ce este asta?” Geologul a spus:” e o piatra, Baba”. SaiBaba a spus: „nu, nu, mai adanc, mai adanc”. Geologul deveni nervos si spuse: „nu stiu Baba, ce este?” Sai Baba, tinand piatra in mana, a suflat peste ea si imediat, chiar in fata ochilor lui, piatra s-a transformat intr-o statuie a Lordului Krishna. Geologul
era intr-o stare de soc. Apoi Sai Baba i-a spus:”mananc-o!”. Geologul a spus: „ce!?” Sai Baba i-a spus: ”mananc-o!”. Statuia era facuta din zahar candel.
In alta ocazie Sai Baba predica unui grup de studenti la una din scolile sau universitatile pe care le infiintase. In aceasta zi le spunea o poveste despre Krishna. Le povestea de un colier din smarald pe care Krishna l-a purtat in timpul vietii sale, acum 7000 ani. Dintr-o data Sai Baba a spus: ”vreti sa vedeti colierul?” Si cu o miscare de brat a materializat colierul lui Krishna si l-a dat studentilor sa-l vada si sa-l atinga. Dupa ce l-au vazut si l-au atins toti, l-a dematerializat si l-a trimis acolo de unde a venit. Un prieten de-al meu mi-a spus o istorisire care i s-a intamplat unui prieten de-a lui. Persoana fusese un adept de-al lui Sai Baba. Acum traia in California si trecea printr-o perioada emotionala foarte grea si se gandea foarte serios la sinucidere. Intr-una din seri s-a decis sa o faca. Si-a scos carabiniera, a umplut-o cu gloante si era pe cale sa apese tragaciul, dar a sunat la usa. A ascuns arma sub o patura in dormitorul sau, a inchis usa si a deschis usa de la intrare. Era un prieten din scoala generala pe care nu-l mai vazuse de vreo 20 de ani.
Acest coleg a dat buzna inauntru si au vorbit timp de cateva ore. Acest lucru l-a mai inveselit un pic, apoi dintr-o data colegul a spus ca trebuie sa plece. Prietenul nu a parasit zona cat timp a stat acolo. S-a dus in dormitor sa ia arma, insa disparuse. A avut un sentiment vag ca Sai Baba a fost implicat. Nu s-a putut sinucide pentru ca nu mai avea arma si a sfarsit prin a pleca din nou in India, in pelerinaj. Intr-una din primele zile a fost ales din multime de catre Sai Baba pentru un interviu particular, alaturi de alti 25 de oameni. Cand Sai Baba a iesit ca sa-i intampine pe oameni, i-a spus barbatului sa-l urmeze (doar el). S-au dus intr-una din camerele din spate ale lui Sai Baba si cand a intrat in camera a vazut o carabiniera stand pe masa. Sai Baba a zambit politicos si i-a spus: „mai ai nevoie de asta?” Atunci cand o persoana vrea sa-i faca o fotografie lui Sai Baba, aceastea nu ies decat daca el le da permisiunea. O femeie din Statele Unite l-a rugat pe Sai Baba sa-I faca o poza. Sai Baba a fost de acord, dar i-a spus femeii: „Iti dau voie sa-mi faci o poza, insa in aceasta poza imi voi arata adevarata forma”. Cand femeia a ajuns acasa si a dus pozele la developat, a vazut ca poza nu era cu corpul fizic al lui Sai Baba, ci poza Lordului Datatreya. In hinduism, Lord Datatreya este incarnarea lui Brahma, Shiva si Vishnu in acelasi corp. Sri Arobindo, marele maestru spiritual din India, medita pe 24 noiembrie 1926. Cand a iesit din meditatie a spus ca Lord Krishna a coborat in lumea  fizica ieri, 23 noiembrie 1926. Aceasta este data de nastere a lui Sai Baba.
Mohamed, fondatorul credintei musulmane a prezis venirea a ceea ce el numea„Cel Auriu” (Golden One). Trei dintre aceste profetii ale lui Mohamed erau ca acest Cel Auriu va fi scund de statura, va avea o alunita pe fata si ca va trai pana la varsta de 96 ani. Acestea il descriu perfect pe Sai Baba. Profetiile indienilor Hopi vorbesc de un maret viitor avatar care va veni din est si va fi un om imbracat in rosu. Sai Baba poarta intotdeauna robe rosii sau portocalii. Profetiile lor au fost foarte specifice, iar Sai Baba le-a intrunit pe fiecare dintre ele.
Sai Baba a spus ca un avatar poate fi recunoscut dupa 16 semne. Acestea sunt: controlul celor cinci functii ale corpului, controlul celor cinci simturi ale corpului, controlul celor cinci elemente ale naturii. Acestea 15 pot fi obtinute prin practica spirituala si prin disciplini spirituale. Cea de-a 16-a calitate, spune Sai Baba, poate fi obtinuta numai de catre descendentul unei incarnari divine si avatar care este indumnezeit in momentul nasterii. Aceasta ultima calitate este omniscienta, omniprezenta si omnipotenta absoluta.
Cand Sai Baba a fost intrebat cat de des doarme, a spus ca niciodata. Cand a fost intrebat de ce face aceste miracole a raspuns ca le realizeaza pentru ca sa atraga atentia oamenilor si apoi sa-i indrepte catre Dumnezeu. Un miracol remarcabil care are loc in intreaga Indie si in intreaga lume este crearea lui a cenusei Virbutti. Aceasta cenusa sacra este ceva pe care Sai Baba o creeaza cu o unduire a mainii si este folosita pentru scopul vindecarii si ca binecuvantare. Exista oameni pe toata planeta care au urne si borcane care sunt umplute constant, indiferent cat de multa cenusa sacra folosesc sau ofera cadou. Literalmente creste singura, nelimitat, in borcane, containere si pe fotografiile lui Sai Baba, in toata lumea.
Am cunoscut o femeie care tinea un curs despre channeling la care m-am dus. Am inceput sa vorbim de Paramahansa Yogananda deoarece avea o fotografie cu el. Apoi am intrebat inocent daca a auzit de Sai Baba. Mi-a spus ca nu auzise de el pana in urma cu cativa ani cand medita si facea calatorii astrale. Fusese plecata timp de o ora sau doua si cand s-a intors catre corpul sau fizic nu a putut sa intre in el. S-a speriat dupa vreo jumatate de ora si dintr-o data multe entitati astrale de natura joasa au inceput sa vina catre ea cu intentie malefica. Mi-a spus ca a inceput sa tipe intr-o teroare absoluta aflandu-se in corpul astral catre Dumnezeu sa o ajute. Dintr-o data a aparut un barbat in roba portocalie cu un par mare, negru, si a strigat:” LINISTE!”. A spus ca fiecare molecula din univers a ramas nemiscata dupa aceasta comanda. Sai Baba i-a spus ca atunci cand si-a parasit corpul fizic pentru calatoria astrala a facut un salt din corpul sau, iar ca sa se reintoarca ar fi trebuit sa faca un salt in modalitatea inversa in care a plecat. Sai Baba a luat-o si i-a facut saltul inapoi in corpul sau. A fost foarte recunoscatoare
acestei fiinte pentru ajutorul sau, insa nu stia inca cine era.
Cateva saptamani mai tarziu s-a dus acasa la o prietena care era adepta lui Sai Baba, care avea fotografia lui pe perete. Vazand aceasta fotografie a exclamat: ”acestaeste barbatul care m-a ajutat! Cine este el?” Prietena i-a raspuns: „este Sfintia Sa, Lord Sai Baba!”
O ultima povestire, a avut loc unui adept indian in varsta, care se afla sub medicatia foarte puternica impotriva durerilor. S-a trezit in mijlocul noptii sa se duca la fantana sa bea apa si a cazut in fantana. In timp ce cadea a strigat numele lui Sai Baba. Sai Baba a fost instant pe fundul fantanii, tinandu-l si impiedicandu-l sa se inece. Cateva ore mai tarziu familia sa a realizat ce s-a intamplat si l-au scos din fantana. Cand Sai Baba l-a vazut pe omul in varsta la ashram, inainte ca omul sa aiba ocazia sa-i multumeasca, Sai Baba i-a spus: „Bratul meu chiar a obosit tinandu-te in fantana pentru atat de mult
timp!”
La sfarsitul acestui capitol va voi lasa adresa lui unde ii puteti trimite scrisori. Sai Baba spune ca citeste toate scrisorile. Tot ce trebuie sa faca este sa atinga scrisoarea si stie pe loc ce contine. Sai Baba a mai spus ca nimeni nu il viseaza, fara ca el sa-si doreasca acest lucru. Asadar daca il visezi este datorita faptului ca ai facut un contact direct cu el. Unul dintre lucrurile dragute referitoare la Sai Baba este faptul ca el este incarnat fizic si este foarte accesibil atat in sens spiritual, cat si in sens fizic.

Invataturile lui Sai Baba

Cand Sai Baba a fost intrebat cum a fost capabil sa realizeze toate aceste minuni, el a raspuns ca motivul pentru care este capabil de a face toate aceste lucruri este fiind ca el este Dumnezeu. Singura diferenta intre El si noi este ca noi nu am constientizat inca acest lucru. In esenta El a creat toate aceste lucruri cu puterea mintii Sale. Toate aceste miracole sunt minunate, dar cel mai frumos lucru la Sai Baba este iubirea neconditionata si altruismul absolut. El nu are niciodata asteptari materiale pentru miracole si nici nu le realizeaza in scop egoist. Este acolo doar pentru a servi si darui iubire.
El spune ca nu este aici ca sa creeze o noua religie ci mai degraba sa repare vechile legaturi cu Dumnezeu. Indiferent de religia de care apartine o persoana, este recomandat sa o pastreze. El va veni la orice cerere sincera adresata lui Dumnezeu indiferent de forma, pentru ca toate sunt in realitate una. Cele mai elocvente afirmatii sunt:

Este o singura religie, religia iubirii.
Este o singura limba, limbajul inimii.
Este o singura cursa, cursa umanitatii.
Este un singur Dumnezeu, El este omniprezent.

Mesajul sau principal este ca toti suntem Dumnezeu, Hristos, Buddha, Atma, Sinele Suprem. Trebuie sa ne vedem pe noi in acest mod si sa vedem pe fiecare persoanape care o intalnim la fel. Felul in care tratam orice persoana pe care o intalnim este precum Il tratam pe Dumnezeu.
Sai Baba il defineste de Dumnezeu astfel: “Dumnezeu este Omul minus Ego”.
Egoul este iluzia separatiei, fricii si a egoismului. El afirma ca “mintea noastra creaza limitarea si mintea noastra creaza eliberarea”. O alta invatatura a lui Sai Baba este ca “mainile care ajuta sunt mai sfinte decat buzele care se roaga”.
Cele mai importante doua practici spirituale pe care Sai Baba le recomanda sunt:   repetarea numelui Lui Dumnezeu si cantarea cantecelor religioase. Nu conteaza ce nume a lui Dumnezeu invoci sau de cum Il vizualizezi.
 Aceasta este o practica mai des folosita in culturile orientale decat in cele occidentale. Mahatma Ghandi a afirmat ca este una dintre metodele folosite de el cu succes. El incanta mereu numele Ram. Chiar si atunci cand a fost asasinat, a murit invocand numele Ram.
In Bhagvat Gita este precizat faptul ca locul unde vei merge dupa moarte are legatura cu ultimul lucru pe care il avem in minte atunci cand murim. Nu pot decat sa recomand cu tarie practica rostirii continua a numelui lui Dumnezeu, chiar vizualizarea
Lui. Incearca aceasta metoda atunci cand nu mai esti centrat in interiorul tau sau cand esti afectat de emotii negative. Te ajuta sa iti limpezesti mintea si sa te conectezi la Dumnezeu. Cantarea cantecelor religioase este o practica similara, care implica si mai mult corpul emotional, ceea ce este minunat.
Gurul Sai Baba afirma ca “Un Guru este lumina care indica drumul, dar destinatia este Dumnezeu. Sa fim recunoscatori pentru indrumare, dar Lui Dumnezeu sa ne inchinam. Astazi Guru este cel venerat, ceea ce este gresit.”
Sai Baba este de asemnea un mare sustinator al transcederii dualitatii. Aceasta este abilitatea de a ramane constient intr-o stare de calm, indiferent de ceea ce se intampla.
Ideea este sa te mentii intr-o stare de calm chiar daca ai beneficii sau pierderi, bucurii sau durere, esti bolnav sau sanatos, invingi sau esti invins, primesti critici sau laude.
Transcenderea dualitatii este o parte din procesul separarii de ego. Este strans legat de conceptele Buddhiste si de invatarea de a nu crea atasamente fata de lucruri.

Meditatia practica pe care Sai Baba o impartaseste este la fel cu cea pe care Paramahansa Yogananda si Baba Muktananda au predat-o. Sunt mantrele “Om” si “So Ham”. Cheia mantrei “So Ham” este cuvantul “so” rostit pe inspiratie si cuvantul “ham” rostit pe expitatie. Scopul este sa permiti respiratiei sa se ghideze dupa ritmul mantrei.
Daca respiratia este lenta atunci ritmul va fi lent. Daca respiratia este rapida atunci si ritmul va fi rapid. Mantra “so ham” inseamna “eu sunt Dumnezeu” sau “eu sunt Sinele”.
Sai Baba afirma ca aceste cuvinte nu apartin de fapt limbajului indian sau sanskrit ci reprezinta de fapt sunetul respiratiei lui Dumnezeu. Cand este rostita seara inainte de culcare, matra “so ham” se contopeste cu sunetul “om”.

Mai exista o alta mantra recomandata de Sai Baba care este de fapt numele folositin locul lui Sai Baba si anume “Sai Ram”. Sai Ram este de fapt o alta identitate a lui Sai Baba.
Cei devotati lui Sai Baba folosesc “Sai Ram” ca forma de salut. Repetarea sau invocarea acestui nume ca o mantra il aduce pe Sai Baba la tine, la fel ca si pronuntarea numelui lui. Poti de asemenea sa pronunti numele lui si sa vizualizezi forma lui pe parcursul zilei sau poti sa-i rostesti numele cand ai nevoie de ajutorul sau.

Din respect fata de iubire, Baba spune: 
“Incepe-ti ziua cu iubire. Simte ziua cu iubire.
Petrece-ti ziua cu iubire. 
Finalizeaza ziua cu iubire pentru ca aceasta e calea catreDumnezeu.” 

De asemenea Baba ne invata cum sa renuntam la dorinte, cu exceptiadorintelor de eliberare si de realizarea voii divine.
Sai Baba spune ca cei mai multi oameni sunt ca niste becuri de putere diferita.

“Noi suntem toti becuri, singura exceptie e ca puterea mea este 1000, pe cand la majoritatea oamenilor este intre 20 si 100.” 

El mai afirma ca Dumnezeu este ascuns subun munte de ego, iar cel care este capabil sa isi controleze furia, ego-ul si atasamenteleeste un adevarat yogin.
Sai Baba spune ca corpul fizic este casa daruita cu chirie de Dumnezeu. Traiestiacolo atat timp cat El doreste si platesti rata prin credinta, devotiune si practica spirituala.Baba pune accentul pe importanta dezvoltarii unui caracter fara cusur. El spune“Fa tot ce poti bine si Dumnezeu are grija de restul”. 

El spune ca orice s-ar intamplatrebuie intampinat cu calm. El spune ca indepartarea imoralitatii este singura cale catre imortalitate. Am incercat sa fac mai atractive invataturile lui Sai Baba care sunt in aceeasi directie cu cele a lor Djwhal Khul, Iisus, Saint Germain, Buddha si ceilalti maestrii.
Sunt sute de carti despre Sai Baba si unele scrise de el. Daca nu te-ai intalnit cu cartile lui pana acum, iti recomand doua carti introductorii ale lui Howard Murphet.
Prima se numeste “Sai Baba – Omul miracolelor”. A doua se numaeste “Sai Baba – Avatarul”. De asemenea veti gasi la sfarsitul acestui capitol adresa si numarul de telefon al librariei Sai Baba din California, de unde pot fi comandate carti si fotografii prin posta. De asemenea se organizeaza intalniri Sai Baba in majoritatea oraselor. Cantece spirituale sunt cantate si sunt puse la dispozitie multe materiale informative. Daca esti atras poti sa iei in considerare o excursie in India. Nu sunt multe ocaziile in care Hristosul Cosmic este incarnat pe aceasta planeta si accesibil sa fie vizitat in forma fizica.
Daca mergi intr-un tur impreuna cu persoane care participa la intalnirile Sai Baba, poti sa ai ocazia sa iei interviuri cu el. Oricum nu pot sa promit nimic. Indiferent de calea pe care o urmezi, Sai Baba se va potrivi pe aceasta cale destul de frumos.

Adresa de corespondenta a lui Sai Baba: Ashram Prashanti Nilayam, Orasul Anantapur,
Andhra Pradesh 515134, India de sud.
Sai Ram!!

Cine doreste sa citeasca cartea Manualul ascensiunii  in intregime aveti link-ul mai jos :

  https://www.slideshare.net/gflorentina/manualul-ascensiunii-dr-joshua-david-stone?qid=bcacc705-0a18-469b-8e2a-2d3f87bf5f4e&v=&b=&from_search=7:   


Articol preluat de pe facebook:     Lumea ocultaezotericaspirituala@serban.i.catalinn






Sathya Sai Baba   


Practise silence, for the voice of God can be heard in the region of your heart only when the tongue and the inner storm are stilled, and the waves (of the mind) are calmed. There will be no temptation for others to shout when you talk to them in whispers. Set the level of the tone yourself: as low as possible, as high as necessary to reach the outermost boundary of the circle you are addressing. Conserve sound, since it is the treasure of the element ether (Akasa), an emanation from God Himself. Reason can prevail only when the arguments are advanced without the whipping up of sound. Silence is the speech of the spiritual seeker. Soft speech is the expression of genuine love. Hate screeches; fear squeals; conceit trumpets; but love sings lullabies, it soothes, it applies balm. Practise the vocabulary of love; unlearn the language of hate and contempt."


NORIS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu