marți, 12 mai 2020

PUTEREA INTENȚIEI


Cele șapte fațete ale intenției



             


” A fi vid, complet vid, nu este ceva de temut; pentru minte, este         absolut esențial ca mintea să fie neocupată ; să fie goală, liberă, pentru că numai atunci poate înainta spre adâncimi  necunoscute.”
                                                                                         Krishnamurti

Creativitatea. Prima dintre cele șapte fațete ale intenției este expresia creatoare a puterii intenției care ne-a proiectat, ne-a adus aici și a creat un mediu compatibil cu nevoile noastre. Puterea intenției trebuie să fie creatoare, astfel nimic nu ar ajunge să existe. Un adevăr irefutabil despre intenție/spirit, fiindcă scopul său este de a da viață într-un mediu adecvat. Puterea dătătoare de viață a intenției intenționează ca noi să avem viața într-o abundență din ce în ce mai mare, deoarece in cazul în care ar fi adevărat contrariul, viața, așa cum o știm, n-ar putea căpăta formă.
Însuși faptul că putem respira și trăi este, dovada că natura Spiritului dătător de viață este creatoare în esență. Acest lucru poate fi evident și pentru dumneavoastră, ori poate părea confuz sau chiar irelevant. Dar este clar că: vă aflați aici în corpul dumneavoastră fizic; a existat o vreme în care ați fost un embrion, și înainte de aceasta o sămânță, iar mai întâi, energie fără formă. Acea energie lipsită de formă a conținut intenția care v-a adus de nicăieri aici și acum.
La nivelurile cele mai înalte ale conștiinței, intenția v-a trasat destinul. Fațeta creativității intenționează să vă îndreptați spre o creativitate continuă, pentru a participa la crearea oricărui lucru asupra căruia vă îndreptați puterea atenției. Energia creatoare face parte din dumneavoastră; ea își are originea în Spiritul dătător de viață care vă mobilizează în intenție.

Bunătatea. Orice putere ce are, în natura sa intrinsecă, nevoia de a crea și transforma energia în formă fizică trebuie să fie o putere binevoitoare. Din nou, deduc aceasta din contrariul ei. Dacă puterea atotdătătoare  a intenției ar avea, în esență, dorința de a fi aspră, răuvoitoare sau vătămătoare, atunci creaţia însăși ar fi imposibilă. În clipa în care energia rea ar deveni formă, Spiritul dătător de viață ar fi distrus. Energia bună este , dovada bunătății. Alegând să fiți buni, alegeți să vă mențineți activă puterea intenției.
Efectul pozitiv al bunătății asupra sistemului imunitar și al producției de serotonină în creier a fost demonstrat științific. Serotonina este o substanță produsă în mod natural în organism, care ne face să ne simțim mai bine, mai liniștiți, ba chiar mai fericiți. De fapt rolul majorității antidepresivelor este de a stimula chimic producția de serotonină, contribuind astfel la combaterea depresiei. Cercetările au arătat că un simplu act de bunătate față de o altă persoană îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și stimulează producția de serotonină atât la primitor cât și la cel care îl înfăptuiește. Și mai uimitor este că și cei care observă actul de bunătate se bucură de aceleași rezultate benefice. Bunătatea oferită, primită sau observată are un impact benefic asupra sănătății fizice și a sentimentelor tuturor celor implicați!
Ne bucurăm de cele două ipostaze ale intenției: creativitatea și bunătatea.
Când nu sunteți buni, blocați fațeta bunătății. Vă îndepărtați de puterea intenției. Fie că îi spuneți Dumnezeu, Spirit, Sursă ori intenție, fiți conștienți că gândurile rele vă slăbesc, iar gândurile bune vă întăresc legătura cu ea.

IUBIREA. A treia din cele șapte fațete ale intenției este iubirea. Ca  o natură dătătoare de viață este intrinsecă este o concluzie  irefutabilă. Cum am putea numi această însușire care încurajează, intensifică și sprijină tot ce ține de viață, dacă nu iubire? Ea este forța motoare primordială  a Spiritului universal al intenției.
Ralph Waldo Emerson ” Iubirea este cel mai înalt cuvânt și sinonimul pentru Dumnezeu.”
Câmpul energetic al intenției este iubirea pură ce rezultă într-un mediu propice și total cooperant. Critica, supărarea, ura, teama sau prejudecata nu vor prospera aici. 

Așadar, dacă am fi în stare să vedem efectiv acest câmp, am zări creativitatea și bunătatea într-un câmp nesfârșit de iubire.

Am pătruns în lumea fizică a limitelor și a începuturilor prin câmpul forței universale a iubirii pure. Această fațetă a intenției, care este o expresie a dragostei, dorește doar să înflorim și să evoluăm, să devenim ceea ce suntem capabili să devenim. Când nu suntem în armonie cu energia iubirii, ne-am îndepărtat de iubire și ne-am redus capacitatea de a activa intenția prin expresia dragostei. De exemplu, dacă nu faceți ceea ce vă place și nu vă place ceea ce faceți, puterea intenției este șubrezită. Atrageți insatisfacția, care nu este o fațetă a iubirii. În consecință și mai multe lucruri pe care nu le iubiți vă vor ieși în cale.
Gândurile și emoțiile sunt energie pură; unele mai înalte și mai rapide decât altele. Când energiile mai înalte ocupă același câmp cu energiile mai joase, acestea din urmă se transformă în energii mai înalte. Un exemplu în acest sens este o cameră întunecată care are o energie mai redusă decât una scăldată în lumină. De vreme ce lumina se deplasează mai rapid decât non-lumina, atunci când se aduce o lumânare într-o cameră întunecată, întunericul nu numai că se risipește și dispare, dar pare că se transformă ca prin vrajă, în lumină. La fel se întâmplă cu dragostea, care este o energie mai înaltă/mai rapidă decât energia urii.
Sfântul Francisc, în faimoasa lui rugăciune, îi cere lui Dumnezeu: ” Unde-i ură, lasă-mă să sădesc iubire.” El caută în fapt, puterea de a risipi și, finalmente, transforma ura în energia iubirii. Ura se transformă în dragoste în prezența energiei iubirii. Este valabil și pentru dumneavoastră. Ura, îndreptată către sine sau alții, poate fi convertită în forță dătătoare de viață, purtătoare de iubire, a intenției.
Pierre Teilhard de Chardin, ” Concluzia este întotdeauna aceeași: Dragostea este cea mai puternică și, totuși cea mai necunoscută energie din lume.”

Frumusețea. Cea de a patra dintre fațetele intenției este cea a frumuseții. Cum altfel decât frumoasă ar putea fi o expresie creatoare, bună și iubitoare? De ce ar alege vreodată inteligența ordonatoare a intenției să se manifeste  într-o formă ce i-ar repugna ei înseși? Firește, nu ar putea-o face. Așa că putem conchide că natura intenției este o interacțiune eternă de iubire și frumusețe și să adăugăm expresia frumuseții pe chipul intenției creatoare, bune și iubitoare.
John Keats, strălucitul poet romantic, își încheie Oda la o urnă grecească  astfel:„ Adevăru-i frumusețe și frumusețea adevăr, asta-i tot/ Ce știm pe lume și ne e de-ajuns.” În mod evident, adevărul există  în orice creație. Este adevărat că se arată aici sub o formă. Forma este o expresie a puterii creatoare invizibile. Sunt deci de acord cu Keats că avem nevoie să știm în tăcere că adevărul și frumusețea sunt una. Din adevărul spiritului originar al puterii intenției se ivește adevărul ca frumusețe. Această cunoaștere duce  la înțelegerea importanței exercitării liberului-arbitru a imaginației și a intuiției.
Pentru a pătrunde semnificația frumuseții ca fațetă a intenției, țineți minte aceasta: Gândurile frumoase clădesc un suflet frumos. Devenind receptivi la vederea și simțirea frumuseții din jur, rezonați la puterea creatoare existentă în orice lucru din natură, inclusiv la propria persoană. Alegând să vadă frumusețea în orice, chiar și un om născut în sărăcie și ignoranță va fi capabil să experimenteze puterea intenției. Căutarea intenționată a frumuseții în cele mai rele circumstanțe te conectează la puterea intenției. Asta funcționează. Trebuie să funcționeze. Frumusețea este mereu prezentă, chiar și acolo unde alții văd non-frumusețe. Alegând să ne agățăm de colțul nostru de libertate chiar și în cele mai rele situații, ne putem transforma lumea prin energia prețuirii și a frumuseții, creând ocazia de a depăși aceste circumstațe.
Felul în care a descris Maica Tereza această calitate atunci când a fost întrebată:„ Ce faci, zi de zi, pe străzile Calcuttei?” Ea a răspuns: „ Îl văd pe Iisus Hristos în miile de chipuri nefericite pe care și le ia.”

Expansiunea. Natura primară a vieții este de a sporii și de a căuta din ce în ce mai multe forme de expresie. Dacă ne-am putea focaliza privirea asupra fațetelor intenției, am fi uluiți. Îmi imaginez că una dintre ele este expresia în continua expansiune a puterii intenției. Natura acestui spirit creator acționează necontenit înspre extindere. Spiritul este  o putere formatoare. Conține principiul dezvoltării, ceea ce înseamnă că viața continuă să se extindă către mai multă viață. Viața, așa cum o știm, își are originea în intenția lipsită de formă. Prin urmare, una dintre fațetele intenției prezintă aspectul dezvoltării eterne. Ar putea arăta ca un grăunte minuscul într-o stare continuă de automultiplicare, apoi de lărgire și pe urmă de înaintare, care își continuă neîncetat expansiunea și formele de exprimare.
Este exact ce se întâmplă în lumea noastră fizică. Această a fațetă a intenției ia forma a ceea ce o exprimă. Nu are cum să fie altfel, fiindcă dacă această forță în vșnică expansiune s-ar displăcea pe sine sau s-ar simții neconectată, nu ar putea decât să se autodistrugă. Dar nu se întâmplă așa. Puterea intenției se manifestă ca o expresie a unei mereu mai mari creativități, bunătăți, iubiri și frumuseți. Stabilind o relație personală cu această fațetă a intenției, care a fost, este și va fi mereu o componentă a acestei intenții originare. Puterea intenției este puterea de a vă extinde și spori toate aspectele vieții. Fără excepții!!! Este în natura intenției să se afle într-o stare de expansiune a expresiei, așa că acest lucru este valabil și pentru dumneavoastră.
Singura condiție a acestei mișcări de înaintare este să cooperați cu ea pretutindeni și să-i permiteți acestui spirit de dezvoltare să se exprime prin și pentru dumneavoastră, ca și pentru toți cei pe care îi întâlniți. Atunci nu veți mai avea griji sau neliniști. Aveți încredere în fațeta expansiunii și faceți din cauză că vă place ce faceți și faceți ce vă place. Fiți convinși că puteți obține doar rezultatele benefice, aflate în expansiune.

Abundența nelimitată. Această a șasea fațetă a intenției este o expresie a ceva ce nu are granițe, se află deodată pretutindeni și este nesfârșit de îmbelșugat. Nu e numai uriaș, dar nu se oprește niciodată. Din acest minunat dar al abundenței ați fost creați și îi sunteți părtași în exprimarea vieții. În fapt, împliniți legea abundenței. Aceste daruri vă sunt date necondiționat, total și gratuit, așa cum vă sunt furnizate aerul, apa și atmosfera într-un belșug nelimitat.
Din vremea primelor amintiri ați fost, probabil, învățați să gândiți limitativi. Aici începe proprietatea mea. Acolo începe a ta. Construim garduri pentru a ne marca hotarele. Dar unii exploratori din vechime ne-au arătat că lumea este potențial nesfârșită. Și chiar mulți astronomi antici ne-au zdruncinat convingerile despre un Pământ acoperit cu un plafon imens în formă de cupolă. Am învățat despre galaxii, măsurate în distanța pe care o parcurge lumina într-un an. Cărțile de știință vechi de numai doi ani sunt deja depășite. Recordurile sportive, despre care se presupune că demonstrează limitele noastre fizice, sunt doborâte cu uimitoare regularitate.
Toate acestea înseamnă că nu există limite pentru potențialul nostru ca lume, entități colective și ca indivizi. Aceasta se datorează în mare măsură faptului că provenim din abundență nemărginită a intenției. Dacă una dintre fațetele puterii intenției este belșugul nelimitat, atunci putem ști că potențialul nostru de manifestare și de atracție este la fel. Abundența nu are absolut nicio limită. Închipuiți-vă vastitatea resurselor din care sunt create toate obiectele. Apoi gândiți-vă din care sunt create obiectele. Apoi gândiți-vă la resursa unică ce stă  deasupra tuturor celorlalte. Aceasta ar fi gândirea dumneavoastră și gândirea colectivă a omenirii. Unde începe și unde se sfârșește gândirea dumneavoastră? Care îi sunt granițele? Unde este amplasată? Mai important, unde nu este amplasată? S-a născut odată cu dumneavoastră sau este prezentă dinainte să fi fost concepuți? Moare odată cu dumneavoastră? Ce culoare are? Ce formă? Răspunsurile se găsesc în sintagma abundență nelimitată. Ați fost creați din aceași abundență fără margini. Puterea intenției este pretutindeni. Ea permite oricărui lucru să se manifeste, să se dezvolte și să dăruiască la infinit.
Trebuie să știți că sunteți conectați la această forță vitală și că o împărțiți cu toată lumea și cu tot ceea ce vi se pare că vă lipsește. Fiți receptivi la expresia belșugului nelimitat și veți participa la crearea propriei vieți, așa cum v-ați dori să fie.
Nu e nevoie să ajungeți la o înțelegere intelectuală. Este suficient să știți în tăcere și să vă apucați să trăiți cu conștiința acestei fațete a belșugului nesfârșit.

Receptivitatea. Așa îmi imaginez cea de a șaptea fațetă, receptivitatea intenției. Este, pur și simplu, receptivă la tot. Nimeni și nimic nu este respins de ea. Pentru ea, oricine și orice este bine-venit, fără prejudecată – niciodată nu se acordă puterea intenției unora, retrăgându-li-se altora. Fațeta receptivă a intenției înseamnă pentru mine că tot ce ține de natură așteaptă să fie chemat la acțiune. Nu trebuie decât să fim gata să recunoaștem și să primim. Intenția nu vă poate răspunde dacă nu reușiți să o cunoașteți. Dacă aveți impresia că viața și lumea sunt guvernate de șansă și de coincidență, atunci gândirea universală a intenției nu vă va părea altceva decât un amalgam de forțe lipsite de orice ordine sau putere. Altfel spus a fi nereceptiv înseamnă a-ți nega accesul la puterea intenției. Pentru a utiliza receptivitatea atotcuprinzătoare a intenției, trebuie să produceți în dumneavoastră o inteligență de o afinitate echivalentă cu mintea universală însăși. Nu numai că trebuie să deveniți receptivi la îndrumarea ce vă stă la dispoziție pentru a vă manifesta intențiile umane, dar trebuie să fiți și receptivi la înapoierea acestei energii în lume. După cum am spus de multe ori, treaba dumneavoastră nu este să spuneți cum, ci să spuneți da!
DA, vreau. DA știu că puterea intenției este universală. Nu îi este refuzată nimănui.
Chipurile receptivității îmi zâmbește, in timp ce ceea ce îmi este necesar curge spre mine de la Sursă, iar Sursa este receptivă la chemările mele. Fiind receptiv, sunt în armonie cu puterea intenției forței creatoare universale. Aceasta lucrează în multe feluri. Veți vedea cum se ivesc în viață oameni potriviți; cum vi se vindecă trupul; și dacă asta vă doriți, veți deveni un mai bun dansator, jucător de cărți sau sportiv! Câmpul intenției permite oricărui lucru să capete formă, iar potențialul său nelimitat este încorporat în tot ce s-a manifestat, chiar și înainte de chinurile facerii.
                                                        Extras din     „ Puterea intenției” Dr. Wayne W Dyer

Imagine: Pinterest

2 comentarii:

  1. Am aflat o poveste frumoasă pe care vreau să v-o împărtășesc. Era odată un om foarte sărac care nu știa ce să facă să iasă din sărăcie. Într-o zi s-a dus la un maestru Zen căruia i-a povestit despre sărăcia lui. Maestrul i-a spus: ești sărac pentru că nu știi să dăruiești. Omul a spus, dar sunt sărac n-am ce să dăruiesc. Maestrul i-a răspuns: dăruiește prin privire - privește oamenii cu bucurie, fără ură, fără să-i judeci. Dăruiește o vorbă bună, cu o vorbă rea poți ucide pe cineva. Dăruiește un zâmbet, zâmbetul atrage oamenii în jurul tău. Dăruiește cu inima, dorește fericirea celorlalți, când muncești gândește-te că de ceea ce ai realizat prin munca ta se vor bucura o mulțime de oameni, muncește cu gândul că lucrezi pentru binele altora. Dăruiește cu corpul tău, adică oferă muncă voluntară celui nevoiaș fără să aștepți o răsplată. Dacă ai o casă oferă adăpost cuiva care are nevoie. Sunt lucruri atât de simple pe care le putem oferi fără să ne coste nimic. O inimă iubitoare are mereu numai de oferit.Cu prețuire Monica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc Monica pentru frumoasa poveste oferită! Fiecare dar oferit, ți-l oferi defapt ție!
      O zi frumoasă și Binecuvântată!

      Ștergere