Pagini

marți, 11 octombrie 2022

NECESITATEA REÎNCARNĂRII/RENAȘTERII (Folosirea visului pentru a ne trezi din vis)



 NECESITATEA REÎNCARNĂRII/RENAȘTERII (Folosirea visului pentru a ne trezi din vis)



Această existență fizică nu se poate termina atâta timp cât cineva crede în visul separării. Aceasta este baza reîncarnării. Cu toții suntem Dumnezeu, dar am uitat cine suntem și ne scufundăm în materialitate. Ne-am asumat corpurile despre care credeam că noi suntem aceste corpuri și cu care punem în mișcare întregul vis al vieții. Noi înșine ne-am alungat din proverbiala Grădina a Edenului, starea noastră naturală.

Totuși, scopul existenței este să ne trezim în cele din urmă, să ne amintim cine suntem și să punem capăt acestui vis. Folosim visul pentru a ne trezi din vis. Ai putea spune într-un anumit sens că Dumnezeu, adevăratul nostru sine, încearcă să ne trezească amintindu-ne că nu suntem acest Eu fals care moare și care este aparent separat de alte corpuri și de lume. Lumea este o proiecție a acestui vis al separării.

Reîncarnarea nu este ceea ce majoritatea oamenilor cred că este. Nu este o pedeapsă a vreunei zeități pentru faptele noastre greșite. Este o proiecție naturală a conștiinței. Nimeni nu ți-o face. Atâta timp cât conștiința cuiva are încă credințe înrădăcinate în iluzia separării, roata renașterii trebuie să continue. Acest lucru se datorează faptului că „cauza și efectul” sau „karma” nu încetează automat doar după moartea corpului fizic. Dumnezeu i-a spus lui Noe în Geneza 8 că, cât timp rămâne pământul, timpul însămânțării și secerișului nu vor înceta. Și a dat motivul pentru aceasta: „pentru că imaginația omului este rea”. Atâta timp cât visul rămâne viu în om, cauza și efectul (karma) trebuie să continue. Fanteziile noastre (creatorii binelui și răului) creează această lume și perpetuează roata renașterii.

Reîncarnarea este „legea cauzei și efectului” în desfăşurare

Conștiința nu are nimic de-a face cu corpul. Conștiința este cea care construiește corpul. Odată ce o sămânță este plantată, aceasta trebuie să crească. Dacă nu ne-am epuizat lecțiile aici pe pământ, atunci conștiința construiește automat un alt corp în timp și spațiu pentru a continua călătoria de trezire a sufletului. Acest proces nu poate fi oprit decât prin trezirea omului din acest vis. La trezire sau la iluminare, sufletul se trezește din acest vis. Nu mai pune în mișcare karma (cauza și efectul) pentru că este pe deplin IUBIRE în acel moment. Sufletul nu mai vede dualitatea și s-a trezit pentru a se cunoaște pe sine experiențial ca Dumnezeu sau Uniunea/Unitatea/EU SUNT.

În termeni practici, ai putea spune că sufletul trezit nu mai plantează semințe de bine (în sensul lumesc) sau rău și, prin urmare, nu mai are nimic de recoltat. Și așa, după moarte, acel suflet atinge iluminarea, procesul de karmă se termină și sufletul nu mai are nevoie să construiască un alt corp. Lumea aceasta s-a sfârșit/terminat pentru acest aspect (suflet) al lui Dumnezeu și nu mai există. Unele suflete pe deplin iluminate, totuși, aleg să se întoarcă pentru a ajuta sufletele suferinde de pe pământ prin energia lor radiantă, ca Isus, de exemplu.

„Ori de câte ori există daune aduse dreptății, Oh Bharata, și există o creștere a nedreptății, atunci ajung eu însumi pe acest pământ într-o formă fizică. Pentru a proteja oamenii cinstiți, pentru a-i pedepsi pe cei răi și pentru a restabili principiile dharmei (NT: scopul vieții), mă reîncarnez în fiecare yuga (NT:generație/epocă).”

Lord Krishna Versetele 7 Şi 8 Din Capitolul 4, Bhagavad Gita

reîncarnarea este un dar pe care ni l-am oferit pentru a ne ajuta să ne amintim cine suntem și să creștem.

Modul în care mi-a explicat sinele meu superior, este de bun simț. Nu poți transcende fizicitatea atâta timp cât creezi karma. Vei veni din nou și-ți vei construi un corp până când lumea se va sfârși pentru tine. Karma este pur și simplu legea cauzei și efectului, nu e nimic nefast. Moartea nu poate opri acest proces deoarece moartea este numai a corpului fizic. Sufletul renunță la trup atunci când lecțiile care pot fi învățate în acel corp și de personajul pe care îl interpretează sunt epuizate în acea viață. De aceea murim cu toții. Aceste corpuri sunt instrumente de învățare și nu pot dura pentru totdeauna. Sufletul după fiecare viață merge în lumea spiritelor pentru o revizuire și vindecare post-viață și apoi merge într-un alt corp pentru a continua.

În fiecare viață, noi nu ne amintim că am avut și alte vieți. Acesta este singurul mod în care putem să trăim cu onestitate și să ne învățăm lecțiile și să creștem. Totuși unor oameni li se permite să-și amintească anumite vieți în scopuri speciale.

Reîncarnarea este un dar pe care ni l-am oferit pentru a ne ajuta să ne amintim cine suntem și să creștem. Suntem suflete divine înțelepte și nu putem fi pierdute niciodată. Ne vom trezi cu toții. Există multe ouă de Paște pe care sufletul le plasează de-a lungul căii pentru a-și reaminti. Unele dintre acestea includ încă de la început familia natală, întâlniri pre-aranjate cu anumiți oameni, profesori spirituali, cărți, sincronicități, situații de viață aparent provocatoare, întâlniri cu sufletul pereche și așa mai departe.

Totul susține trezirea

Nimic nu e întâmplător. Și chiar dacă corpului nu i se pare, totul este perfect așa cum este în ceea ce privește scopul mai mare al trezirii.

A fi prezent în ACUM și meditația sunt unele dintre cele mai bune instrumente pe care le putem folosi pentru a progresa în călătorie. Fiind prezenți, ne detașăm de iluziile și poveștile trecutului și viitorului și ne ancorăm doar în A FI/ÎN PREZENT, acesta este un proces care ne ajută să ne amintim că noi nu suntem PROIECȚIILE MINȚII sau ale acelor PERSONAJE care credem că suntem.

Acum este tot ceea ce există. Și adevărul este că timpul și spațiul nu există. Chiar și viețile anterioare se întâmplă de fapt simultan, acum. Dar am creat timp pentru a funcționa în acest vis și, de asemenea, ne ajută să ne trezim din acest vis pe care noi l-am pus în mișcare.

Nu este nevoie să vă temeți de moartea corpului. Este pur și simplu o parte a școlii de pe pământ. Cine ești TU cu adevărat, nu va muri niciodată.

Mwendwa Mbaabu

Sursa; https://wordpress.com/read/feeds/101489862/posts/4309171611


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu